×

Telefoane

Motorola a prezentat noua familie de telefoane Edge 50. Aspect si specificatii pentru Edge 50 Ultra...

Motorola a prezentat noua familie de telefoane Edge 50. Aspect si specificatii pentru Edge 50 Ultra si Edge 50 Fusion

17.04.2024, 11:59 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Pe langa noul model Edge 50 Pro, Motorola a dezvaluit inca doua smartphone-uri noi: Edge 50 Fusion, un telefon din gama mai accesibila, precum si Edge 50 Ultra, flagship-ul companiei pentru 2024.

Motorola Edge 50 Ultra

Noul model Edge 50 Ultra se doreste a fi exemplul faptului ca Motorola pune foarte mult accent si pe design.

Cu aspectul sau rotunjit, ergonomic, acoperit cu materiale premium, precum lemn veritabil sau piele vegana, alaturi de disponibilitatea in culoarea Pantone a anului, Peach Fuzz, acest dispozitiv se doreste a fi mai mult decat un simplu smartphone, ci o veritabila opera de arta. Are o rama subtire din aluminiu, Corning Gorilla Glass Victus si protectie IP68 la scufundarea in apa.

Cu Motorola Edge 50 Ultra, compania promite cel mai impresionant sistem de camere foto de pana acum. Acesta dispune de o camera principala de 50 MP, o camera telephoto de 64 MP cu zoom optic 3x si Super Zoom 100x pentru ca utilizatorii sa se poata apropia si mai mult de un subiect, o camera ultrawide macro de 50 MP si o camera de selfie de 50 MP cu autofocalizare. Camera principala combina, de asemenea, pixelii intr-o dimensiune mai mare de 2,4ᅫm, pentru a absorbi cu 20% mai multa lumina pentru o performanta excelenta pe timp de noapte.

Sistemul avansat al camerei foto de pe Edge 50 Ultra utilizeaza AI pentru a imbunatati calitatea fotografiilor, cat si a inregistrarilor video. Noul Photo Enhancement Engine incearca sa faca fiecare fotografie sa fie perfecta, fara efort. Nu este nevoie de expertiza pentru ca acesta foloseste AI pentru a aplica simultan setarile din multiple moduri de fotografiere intr-unul singur. Acesta foloseste inteligenta artificiala pentru a ajusta imaginea si a optimiza detaliile, claritatea, luminile, umbrele, culorile si efectul bokeh.

thumbsFoto: Motorola / GSMArena

Atunci cand utilizatorii isi doresc sa surprinda toate aspectele vietii in miscare, o suita de noi functionalitati face totul mai usor ca niciodata. Printre aceste caracteristici se numara:


Stabilizarea adaptiva: Foloseste inteligenta artificiala pentru a determina viteza de miscare in timpul filmarii si ajusteaza in mod dinamic nivelul de stabilizare, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Urmarirea subiectului la autofocalizare: Ofera posibilitatea de a capta videoclipuri clare, utilizand AI pentru a mentine subiectul in focus chiar si atunci cand acesta se misca in cadru.
Action Shot: Mareste si ajusteaza in mod automat viteza de declansare in functie de diferitele conditii de iluminare. Folosind inteligenta artificiala, camera imbunatateste nivelul de detaliu atunci cand conditiile de iluminare sunt slabe, iar zgomotul este ridicat.
Expunere lunga: Utilizatorii pot obtine raze de lumina artistice sau unde fluide propagate in cascada. Expunerea lunga le permite sa capteze miscari creative cu o singura atingere, fara a fi nevoie de echipament profesional.

In plus, cu Motorola Edge 50 Ultra, utilizatorii au optiuni suplimentare pentru crearea de imagini de fundal personalizate pentru dispozitivul lor, gratie AI-ului. Cu functia Style Sync, acestia isi pot extinde stilul personal, in asa fel incat acesta sa fie reflectat inclusiv de dispozitivul lor, prin captarea si incarcarea unei fotografii cu modelul tinutei lor pentru a genera mai multe imagini unice.

Acest nou flagship dispune si de un ecran mare Super HD (1220p) pOLED de 6,67″, ce reda culori vibrante si ofera o rezolutie cu 13% mai mare decat cel al generatiei anterioare, astfel incat utilizatorii se vor bucura de imagini mai clare si cu mai putine distorsiuni. Pentru a completa experienta de divertisment, Edge 50 Ultra integreaza suport pentru Dolby Atmos, iar utilizatorii se pot bucura de o mai mare claritate a sunetului atunci asculta continutul lor favorit, indiferent daca il redau prin difuzoarele stereo mari ale dispozitivului sau prin casti. Edge 50 Ultra dispune, de asemenea, de suport pentru Dolby Head Tracking, care este activat atunci cand telefonul este asociat cu noile casti moto buds+. Prin recalibrarea sunetului pe masura ce utilizatorii isi deplaseaza capul, Dolby Head Tracking le ofera o experienta mai naturala si mai realista.

thumbsFoto: Motorola / GSMArena

Motorola Edge 50 Ultra este echipat cu un procesor Snapdragon 8s Gen 3, care alimenteaza toate caracteristicile cheie ale telefonului. Astfel, utilizatorii pot experimenta viteza si performanta premium in toate zonele, de la procesarea imaginilor, la jocuri, navigare web, audio si multe altele. Cu 16GB de RAM cu RAM Boost si 1 TB spatiu de stocare, clientii se bucura de multitasking fara efort si de spatiu extins pentru toate fotografiile, filmele, aplicatiile si jocurile.

Noul Motorola Edge 50 Ultra utilizeaza tehnologia UWB (Ultra Wideband), transformand modul in care utilizatorii interactioneaza cu dispozitivele din apropierea lor. UWB este un protocol radio rapid, cu putere redusa si securitate sporita, utilizat pentru a determina locatia cu o precizie de pana la 10-30 cm. De exemplu, utilizatorii pot intra in diferite incaperi ale casei lor fara a fi nevoie sa isi reconecteze din nou dispozitivele sau setarile personalizate. Cu ajutorul UWB, consumatorii vor putea sa-si gaseasca familia si prietenii in zonele aglomerate cu o precizie de un centimetru sau chiar sa se apropie de vehiculul lor si sa il deblocheze automat.

Pentru a alimenta toate aceste experiente, Edge 50 Ultra integreaza o baterie compacta de 4500 mAh, cu incarcare TurboPower la 125 W - pentru a furniza energie pentru o zi in doar patru minute de incarcare. In plus, este compatibil cu incarcare wireless de 50W, astfel incat utilizatorii isi pot reincarca rapid dispozitivul fara a mai fi incomodati de cabluri si fire. Acestia pot chiar sa isi imparta energia cu alte dispozitive cu ajutorul distribuirii wireless a energiei.

Motorola Edge 50 Fusion

Motorola Edge 50 Fusion are rolul de a oferi functii premium unei game mai largi de utilizatori, indiferent daca este vorba despre un student care se indreapta catre un curs sau despre un profesionist aflat mereu in miscare. Utilizatorii pot alege dintre optiunile cu piele vegana Hot Pink sau Marshmallow Blue, pentru o doza de unicitate, sau pot opta pentru culoarea eleganta Forest Blue. Cu protectie IP68 la scufundarea sub apa si Corning Gorilla Glass 5, acest smartphone este rezistent la praf, apa si stropire accidentala.

Cu o camera principala Ultra Pixel de 50 MP cu senzorul LYT-700C de la LYTIA, acest dispozitiv asigura captarea de mare viteza cu zgomot minim in medii cu iluminare scazuta. Stabilizarea optica a imaginii (OIS) previne realizarea de imagini sau videoclipuri neclare, chiar si in conditii dificile de iluminare. Iar tehnologia avansata de focalizare si combinare a pixelilor imbunatateste fotografia de noapte cu o performanta mai rapida si mai precisa, cu de 32 de ori mai multi pixeli focalizati. Utilizatorii isi pot extinde perspectivele datorita camerei ultrawide de 13 MP si se pot apropia de subiecti atat cat isi doresc, cu functia Macro Vision integrata pentru prim-planuri foarte stranse. Pentru selfie-uri care ies in evidenta, acestia pot utiliza camera frontala de 32 MP cu tehnologie Quad Pixel, pentru o sensibilitate imbunatatita in lumina scazuta.

thumbsFoto: Motorola / GSMArena

Smartphone-ul Edge 50 Fusion are un display pOLED Full HD+ de 6,7 inci, care da viata divertismentului, oferind o experienta cinematica. Motorola Edge 50 Fusion indeplineste standardele cinematografice referitoare la gama de culori, luminozitate, acuratetea culorilor si nivelul de contrast, astfel incat totul arata exact asa cum ar trebui. Acesta reda adancime de culoare pe 10 biti si are suport pentru peste un miliard de nuante, culori vibrante si contrast dus la nivelul urmator. In plus, rata de refresh de 144 Hz asigura deplasari fara intreruperi ale protagonistilor si tranzitii line.

Completand perfect calitatea afisajului, sistemul audio al dispozitivului ofera sunet certificat Hi-Res. Telefonul dispune de difuzoare stereo si ofera suport pentru Dolby Atmos pentru o experienta de auditie imersiva, care dezvaluie o mai mare profunzime, claritate si detalii cuprinse in continutul preferat al utilizatorilor, indiferent daca acestia se bucura de el folosind casti cu fir sau wireless.

thumbsFoto: Motorola / GSMArena
Preturi si disponibilitate

Motorola Edge 50 Fusion va fi disponibil din luna mai, iar varianta cu 12GB RAM si 512GB de stocare va avea un pret recomandat de 1799 lei.

Modelul Edge 50 Ultra, varianta cu 16GB RAM si 1TB de stocare, va fi disponibil de la inceputul lunii iunie, la un pret recomandat de 3999 lei.

In fine, Motorola Edge 50 Pro este disponibil chiar acum la partenerii Motorola din Romania, varianta cu 12GB de memorie RAM si stocare de 512GB avand un pret recomandat de 2999 lei.

thumbsFoto: Motorola / GSMArena

Sursa: Motorola

Articolul Motorola a prezentat noua familie de telefoane Edge 50. Aspect si specificatii pentru Edge 50 Ultra si Edge 50 Fusion apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare