×

Externe

Liderii mondiali indeamna la calm dupa atacurile care au depasit o importanta linie rosie care,...

Liderii mondiali indeamna la calm dupa atacurile care au depasit o importanta linie rosie care, timp de decenii, au impiedicat Orientul Mijlociu sa ajunga la un conflict regional major

19.04.2024, 22:30 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Existata sperante ca atacul israelian impotriva unei baze aeriene din apropierea orasului Isfahan a fost suficient de limitata pentru a limita amenintarea unui raspuns iranian mai mare si a unei spirale necontrolate de violenta intre o putere nucleara si un stat cu capacitatea de a dezvolta rapid arme nucleare, relateaza The Guardian.
Potrivit ministrului italian de externe, Antonio Tajani, SUA au declarat la reuniunea ministrilor de externe ai G7 de la Capri ca au primit informatii "de ultim moment" de la Israel despre o actiune cu drone in Iran. Canalul de stiri israelian N12 a relatat ca Israelul a lovit, de asemenea, tinte in Irak si Siria, iar in ambele tari au fost raportate explozii.
Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a declarat ca atacus asupra Isfahanului a implicat drone si ca nu a provocat daune sau victime.
"Sustinatorii mediatici ai regimului sionist, intr-un efort disperat, au incercat sa faca din infrangerea lor o victorie, in timp ce dronele miniaturale doborate nu au provocat daune sau victime", a declarat Amirabdollahian in fata trimisilor natiunilor musulmane in timpul unei vizite la ONU la New York, potrivit presei iraniene. Teheranul a precizat ca nu are un plan "imediat" de represalii.
"Ne-am angajat fata de securitatea Israelului", a declarat secretarul de stat american, Antony Blinken, in cadrul reuniunii G7. "Ne-am angajat, de asemenea, sa de-escaladam situatia".
Blinken a adaugat ca, in pofida confruntarii, SUA au ramas "intens concentrata pe Gaza", unde cel putin 34.000 de palestinieni au fost ucisi in razboiul Israelului impotriva Hamas si mai bine de un milion de persoane au fost fortate sa isi paraseasca locuintele.
Oficialii americani si europeni s-au aratat ingrijorati de faptul ca ruperea tabuului privind atacurile directe intre cele doua puteri a lasat regiunea intr-o pozitie precara in lunile si anii urmatori, in conditiile in care Israelul intentioneaza sa isi continue campania in Gaza, adancind dezastrul umanitar din aceasta zona, si luand in considerare in mod deschis un razboi in Liban cu Hezbollah, un aliat apropiat al Iranului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare