Servicii financiare

Noile ecosisteme financiare se bazează pe tehnologiile digitale pentru reinventarea relației cu clienții

Servicii financiare
  • Share

Serviciile financiare traversează o schimbare profundă de paradigmă. Canalele online și mobile pun puterea de decizie și acțiune în mâna clienților și reduc semnificativ importanța sucursalelor și consultanților financiari. În același timp, o nouă categorie de actori, start-upurile FinTech, dezvoltă noi modele de business în care agilitatea și viteza de reacție le asigură succesul. Industria financiară poate face față acestor provocări doar prin schimbarea abordărilor tradiționale și implementarea tehnologiilor digitale.

Schimbarea relației cu clienții

Clienții băncilor și companiilor de asigurări au ajuns la un nivel de sofisticare nebănuit cu doar 5 ani în urmă. Ei așteaptă din partea companiilor cu care colaborează servicii și produse personalizate, experiențe integrate indiferent de canalul de comunicare și interacțiuni rapide și eficiente atunci când au o problemă.

Integrarea tuturor canalelor de comunicare în aplicații de contact-center, aplicațiile mobile dedicate, conectivitatea Wi-Fi de mare viteză oferit gratuit în cadrul sucursalelor oferă oportunități prin care companiile pot colecta informații digitale valoroase legate de așteptările clienților și modul în care aceștia reacționează, pentru a putea anticipa cererile lor și pentru a crește retenția și loialitatea.

63%

dintre clienții băncilor și companiilor de asigurare sunt dispuși să își ofere informațiile personale în schimbul unor servicii sau produse personalizate.

Sursa: Accenture Global Distribution & Marketing Consumer Study, 2017

91%

dintre start-upurile FinTech consideră că lipsa unei infrastructuri și a unor sisteme IT tradiționale reprezintă un avantaj care le asigură agilitatea operațiunilor

Sursa: CapGemini World FInTech Report Survey, 2017

Modernizarea infrastructurii tradiționale IT

Administrarea eficientă a infrastructurilor IT complexe necesită utilizarea de rețele hibride, capabile să beneficieze de avantajele oferite atât de sistemele deschise ce se bazează pe creșterea traficului internet și flexibilitatea cloud-ului public, cât și de sistemele închise ale organizației care asigură control și siguranță sporite. Conexiunile securizate IP-VPN sau soluțiile flexibile SD-WAN permit alocarea optimă a resurselor, securitate maximă a transmisiilor de date, configurarea de rețele virtuale sau gestiunea elementelor de infrastructură terțe prin intermediul unor API-uri. Iar utilizarea de resurse flexible de cloud public sau privat cresc agilitatea și rapiditatea răspunsului dat fiecărui departament din cadrul organizației financiare.

Managementul riscurilor cibernetice și asigurarea complianței cu reglementările de industrie

Datele financiare și bancare ale clienților au fost dintotdeauna o resursă vânată de crima organizată cibernetică. Instituțiile financiare sunt responsabile de păstrarea acestora în siguranță, fapt ce devine tot mai complicat odată cu diversificarea canalelor de interacțiune și executare de operațiuni financiare. În plus, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului General privind Protecția Datelor Personale al UE (GDPR), la costurile potențiale generate de utilizarea frauduloasă a datelor financiare se adaugă și costurile semnificative din amenzi, în cazul în care colectarea și gestionarea datelor personale nu sunt conforme. Protejarea informațiilor digitale necesită o abordare integrată care să includă tot data journey-ul, de la colectare, transport, stocare, analiză și utilizare în business. Pentru atingerea acestor obiective, Orange Business asigură infrastructura, aplicațiile IT și serviciile profesionale prin care ajută companiile financiare în efortul lor de transformare a sistemelor tradiționale în motoare de creștere și dezvoltare a business-ului.

18,3 milioane $

pe companie. Dintre toate industriile, este cel mai mare cost mediu anual asociat atacurilor cibernetice.

Sursa: Accenture-Ponemon Institute Cost of Cybercrime Study, 2017

Află cum tehnologiile digitale îmbunătățesc relațiile cu clienții

Soluții Orange Business pentru pregătirea ecosistemului IT pentru noi interacțiuni cu clienții

Business Wi-Fi

Acoperire Wi-Fi securizată în interiorul și în afara sediilor tale.

Business Internet Security

Sistem complet de securizare a conexiunilor de internet.

Live Objects

Platforma IoT pentru automatizarea proceselor de business.

Business Flexible Computing

Servere virtuale pentru gestionarea resurselor CPU, RAM și HDD necesare afacerii tale

Business One Voice

Servicii convergente de voce fix-mobil și PBX virtual, oferite în cloud.

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200