Utilități

Rețelele de utilități inteligente, bazate pe tehnologii și senzori IoT

Utilități
  • Share

În era conectivității, este mai ușor ca oricând pentru furnizorii de energie, apă, gaz sau combustibil să optimizeze alocarea și distribuția resurselor și să ia decizii în timp real.

Provocări globale, soluții locale

La nivel global asistăm la o presiune tot mai mare asupra resurselor naturale datorată creșterii populației, concentrării urbane și creșterii calității vieții. Aceste fenomene coincid cu transformări ecologice și meteorologice, precum și evoluții geopolitice care fac tot mai dificile predicțiile legate de disponibilitatea și costul resurselor pe termen mediu și lung.

În România asistăm la accelerarea migrării populației către zonele urbane, cu o extindere a marilor orașe, de cele mai multe ori mai rapidă decât predicțiile și capacitatea de reglementare a autorităților locale și centrale. Aceste schimbări survin într-o industrie construită pe o infrastructură tradițională, cu o flexibilitate redusă, dificil de scalat rapid. Tehnologiile digitale puse la dispoziție de Orange Business Services vin în sprijinul furnizorilor de utilități și regiilor de distribuție și a nevoilor lor de extindere și modernizare a infrastructurii de producție și distribuție, fie că este vorba despre energie, apă, gaz sau combustibil. Astfel, facilităm atingerea unui echilibru între nevoia tot mai mare de acces la utilități, timpul scurt disponibil pentru lucrări de mentenanță sau dezvoltare și accesul tot mai dificil la resurse.

Automatizare, control și reducerea pierderilor

Prin soluțiile digitale de la Orange Business Services beneficiați de senzori și tehnologii IoT pentru rețelele de utilități. Acestea permit implementarea unor procese de automatizare, ce oferă un control permanent al parametrilor utilităților furnizate și identificarea rapidă a avariilor. Astfel, puteți obține un timp scurt de intervenție și restabilirea rapidă a condițiilor optime de operare.

Eficientizarea investițiilor

Tehnologia Internet of Things beneficiază de algoritmi machine-learning care permit anticiparea cererii dinspre populație sau industrie și optimizarea investițiilor în dezvoltarea rețelelor. Astfel, puteți face predicții pe baza datelor obținute din rețelele de distribuție, agregate cu informații colectate despre mișcarea populației, evoluția în timp a aglomerărilor urbane și a parcurilor industriale, sezonalitate și influența altor factori externi.

Transformarea digitală și evoluția către rețele de utilități inteligente

Rețelele de utilități inteligente se folosesc de comportamentul și acțiunile utilizatorilor conectați la acestea pentru a crea fluxuri de distribuție eficiente, sigure și sustenabile. Acestea integrează tehnologiile digitale pentru monitorizare, control, automatizare și redundanță prin care sunt eliminate opririle accidentale în furnizare, este redus timpul de răspuns și intervenție și sunt optimizate investițiile și alocarea dinamică a resurselor.

Un viitor smart plin de potențial

Eficientizarea producției și distribuției de resurse naturale este o prioritate pentru autoritățile europene, care pun la dispoziție surse de finanțare a programelor de dezvoltare. Printre țintele asumate la nivelul Uniunii Europene se numără și obiectivul 20:20:20, care stabilește “20% creștere a eficienței energetice, 20% reducere a emisiilor de CO2 și generarea a 20% din energie din resurse regenerabile până în 2020”. Tehnologiile digitale sunt la baza soluțiilor de smart metering și smart grid care sa facă astfel de deziderate posibile.

Soluții Orange Business Services pentru transformarea digitală a producției și distribuției de utilități

Live Objects

Platforma IoT pentru automatizarea proceselor de business.

M2M Control

Soluție integrată pentru administrarea și controlul de la distanță a conexiunilor M2M

Business Flexible Computing

Servere virtuale pentru gestionarea resurselor CPU, RAM și HDD necesare afacerii tale

IP-VPN

Infrastructură de comunicare sigură și eficientă între membrii și locațiile companiei tale.

contact Created with Sketch.

Contactează echipele noastre de consultanți

Dacă dorești să afli mai multe informații despre soluțiile Orange Business Services pentru compania ta sau despre cum poți achiziționa și activa serviciul, contactează reprezentantul dedicat din echipa Relații cu Clienții sau apelează un consultant Telesales Orange.

776 (apel gratuit din rețeaua Orange)

0374.44.7766 (apel taxabil)

Vrei să afli mai multe despre soluțiile Orange sau să primești o ofertă personalizată?

Lasă-ne datele tale și te vom contacta în maximum 1 zi, de luni până vineri, între 9:00 și 18:00.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Trimite