Virtual Private Network - VPN

O rețea internă extinsă și securizată oriunde, pe orice tip de conexiune

 
  • Share

Cu soluțiile de Virtual Private Network de la Orange Business asiguri legături de date criptate între sedii și acces securizat la intranetul companiei. Serviciul este disponibil atât pentru angajați, cât și pentru partenerii de afaceri, indiferent de locul de unde se conectează și de tipul conexiunii: fixă sau mobilă.

Ce este și la ce folosește VPN

Soluțiile de rețea VPN oferă infrastructura optimă pentru aplicații de business complexe precum centre de contact, sisteme de teleconferință, acces la baze de date sau intranet, traficul datelor putând fi prioritizat în funcție de tipul lor și parametrii de transfer necesari.

Motive pentru care ai nevoie de VPN

Dacă ai nevoie să transmiți date în perfectă siguranță între birourile sau punctele de lucru ale companiei tale, dacă vrei să uiți de munca de configurare și întreținere a conexiunilor și vrei să te concentrezi doar asupra lucrurilor importante pentru tine, ai nevoie de soluțiile VPN.

Infrastructură pentru transferul securizat al datelor, disponibilă ca serviciu

Soluțiile VPN folosesc infrastructura Orange cu disponibilitate națională, eliminând nevoia companiilor de a investi în infrastructura proprie. Spre deosebire de soluțiile clasice tip Frame Relay, comunicațiile între toate locațiile conectate prin VPN se fac în topologie mesh, fără a mai fi necesară definirea conexiunilor. Acest lucru face managementul rețelei extrem de simplu și mărește semnificativ controlul și rapiditatea cu care se pot face modificări, noi dezvoltări sau creșteri de capacitate.

Cum funcționează soluțiile VPN de la Orange Business

În funcție de specificul fiecărei locații, accesul la rețea se poate face prin tehnologii diferite: infrastructură MPLS, radio, IP Leased Line, tehnologie celulară sau fibră optică. Sunt incluse toate echipamentele pentru conexiunea locală și routerele necesare, precum și instalarea și configurarea acestora de către specialiștii Orange. Este asigurată securitatea datelor pe tot fluxul lor, conținând:

Intranet/Extranet VPN

Locațiile companiei sau ale partenerilor de afaceri sunt conectate sigur, direct, prin rețeaua privată Orange

Remote VPN

Angajații mobili se pot conecta la intranetul companiei de oriunde prin tehnologiile 3G/4G sau prin rețele Wi-Fi publice

Trafic prioritizat de date pentru funcționarea optimă a aplicațiilor de business

Soluțiile VPN de la Orange Business utilizează clase de servicii (CoS) pentru a asigura optimizarea traficului de date. De exemplu, tipurile de trafic similare: e-mail, streaming video, voce, transfer documente de dimensiuni mari sunt grupate în cinci clase distincte (Date1, Date2, Date3, voce, video) și tratate unitar cu niveluri specifice de prioritizare. Tehnologia CoS este simplu de gestionat și scalabilă, în funcție de complexitatea serviciilor utilizate, structura rețelei și volumul de trafic.

Beneficii VPN

Tot ce ai nevoie pentru accesul în siguranță la datele companiei
Securitatea conexiunilor

Soluțiile au la bază infrastructura Orange, de aceea rețeaua VPN a companiei tale beneficiază de actualizarea permanentă a protocoalelor de securitate.

Minimizarea riscurilor

Disponibilitatea conexiunilor și accesul la datele companiei sunt garantate, iar riscurile sunt reduse datorită redundanțelor din rețeaua Orange și topologiei mesh.

Acoperire MPLS națională

Conectarea este posibilă, în funcție de tipul și amplasarea locației, prin metode multiple de acces: MPLS, radio, IP Leased Line, Frame Relay, tehnologii celulare, Internet, fibră optică.

Parametri de funcționare garantați

Parametrii de performanță sunt stabiliți și garantați prin contract (SLA) și determină condițiile optime de funcționare pentru aplicațiile de business ale companiei, incluzând disponibilitatea, pierderea de pachete (Packet Loss), întârzieri (Transit Delay), Jitter.

Prioritizarea aplicațiilor critice de business

Pachetele de servicii suplimentare asigură diferențierea necesară pentru traficul IP dintre locații în funcție de importanța stabilită prin tipul de aplicație (voce, video, date) și strategia IT a companiei tale.

Gestionare eficientă a bugetului

Serviciul este oferit ca abonament lunar fix în care sunt incluse: bandă garantată, acces în rețea, echipamentele pentru conexiunea locală și routere, serviciile de arhitectură de rețea, audit de locație, instalare, configurare și monitorizarea proactivă.

Flexibilitate și scalabilitate

Poți adăuga rapid noi utilizatori în VPN sau să mărești capacitatea folosită, deoarece acesta este un serviciu bazat pe tehnologia IP Plug.

Partenerii noștri pentru conexiuni securizate de date

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200