IP-VPN

O rețea internă extinsă și securizată oriunde, pe orice tip de conexiune

 
 • Share

Cu soluțiile de Virtual Private Network de la Orange Business Services asiguri legături de date criptate între sedii și acces securizat la intranetul companiei. Serviciul este disponibil atât pentru angajați, cât și pentru partenerii de afaceri, indiferent de locul de unde se conectează și de tipul conexiunii: fixă sau mobilă.

Soluțiile IP-VPN oferă infrastructura optimă pentru aplicații de business complexe precum centre de contact, sisteme de teleconferință, acces la baze de date sau intranet, traficul datelor putând fi prioritizat în funcție de tipul lor și parametrii de transfer necesari.

Infrastructură pentru transferul securizat al datelor, disponibilă ca serviciu

Soluțiile IP-VPN folosesc infrastructura Orange cu disponibilitate națională, eliminând nevoia companiilor de a investi în infrastructura proprie. Spre deosebire de soluțiile clasice tip Frame Relay, comunicațiile între toate locațiile conectate prin VPN se fac în topologie mesh, fără a mai fi necesară definirea conexiunilor. Acest lucru face managementul rețelei extrem de simplu și mărește semnificativ controlul și rapiditatea cu care se pot face modificări, noi dezvoltări sau creșteri de capacitate.

În funcție de specificul fiecărei locații, accesul la rețea se poate face prin tehnologii diferite: infrastructură MPLS, radio, IP Leased Line, 3G/4G sau fibră optică. Sunt incluse toate echipamentele pentru conexiunea locală și routerele necesare, precum și instalarea și configurarea acestora de către specialiștii Orange. Este asigurată securitatea datelor pe tot fluxul lor, conținând:

Intranet/Extranet VPN

Locațiile companiei sau ale partenerilor de afaceri sunt conectate sigur, direct, prin rețeaua privată Orange

Remote VPN

Angajații mobili se pot conecta la intranetul companiei de oriunde prin tehnologiile 3G/4G sau prin rețele Wi-Fi publice

Trafic prioritizat de date pentru funcționarea optimă a aplicațiilor de business

Soluțiile IP-VPN de la Orange Business Services utilizează clase de servicii (CoS) pentru a asigura optimizarea traficului de date. Tipurile de trafic similare (de exemplu: e-mail, streaming video, voce, transfer documente de dimensiuni mari) sunt grupate în cinci clase distincte (D1, D2, D3, voce, video) și tratate unitar cu niveluri specifice de prioritizare. Tehnologia CoS este simplu de gestionat și scalabilă, în funcție de complexitatea serviciilor utilizate, structura rețelei și volumul de trafic.

Tot ce ai nevoie pentru accesul în siguranță la datele companiei

Securitatea conexiunilor

Soluțiile au la bază infrastructura Orange, de aceea rețeaua VPN a companiei tale beneficiază de actualizarea permanentă a protocoalelor de securitate.

Minimizarea riscurilor

Disponibilitatea conexiunilor și accesul la datele companiei sunt garantate, iar riscurile sunt reduse datorită redundanțelor din rețeaua Orange și topologiei mesh.

Acoperire MPLS națională

Conectarea este posibilă, în funcție de tipul și amplasarea locației, prin metode multiple de acces: MPLS, radio, IP Leased Line, Frame Relay, 3G/4G, Internet, fibră optică.

Parametri de funcționare garantați

Parametrii de performanță sunt stabiliți și garantați prin contract (SLA) și determină condițiile optime de funcționare pentru aplicațiile de business ale companiei, incluzând disponibilitatea, pierderea de pachete (Packet Loss), întârzieri (Transit Delay), Jitter.

Prioritizarea aplicațiilor critice de business

Cele 3 pachete de servicii disponibile (Silver, Gold, Platinum) asigură diferențierea necesară pentru traficul IP dintre locații în funcție de importanța stabilită prin tipul de aplicație (voce, video, date) și strategia IT a companiei tale.

Gestionare eficientă a bugetului

Serviciul este oferit ca abonament lunar fix în care sunt incluse: bandă garantată, acces în rețea, echipamentele pentru conexiunea locală și routere, serviciile de arhitectură de rețea, audit de locație, instalare, configurare și monitorizarea proactivă.

Flexibilitate și scalabilitate

Poți adăuga rapid noi utilizatori în VPN sau să mărești capacitatea folosită, deoarece acesta este un serviciu bazat pe tehnologia IP Plug.

Pachete de servicii disponibile

Pachetul Silver
 • Este de tip best-effort, fără asigurarea prioritizării în funcție de tipul traficului
 • Nu asigură protecție în cazul aplicațiilor time-sensitive
 • Este recomandat pentru aplicații care nu au cerințe critice de disponibilitate, latență sau dimensiune a pachetelor
Pachetul Gold
 • Traficul de date este prioritizat pe trei clase critice, cu alocarea fixă a lățimii de bandă: 60% pentru D1, 30% pentru D2 și 10% pentru D3
 • Lățimile de bandă dedicate asigură tratarea diferențiată a aplicațiilor ce necesită un volum mare de trafic de date față de cele time-sensitive
 • Lățimea de bandă neutilizată poate fi realocată
 • Recomandat pentru aplicațiile cu cerințe specifice a parametrilor de funcționare a conexiunilor de date
Pachetul Platinum
 • Definește și utilizează o clasă suplimentară de servicii pentru aplicațiile Real-Time (voce și video)
 • Alocarea lățimii de bandă pe clase de servicii pentru traficul de date este aceeași ca în cazul pachetului Gold: 60% pentru D1, 30% pentru D2, respectiv 10% pentru D3
 • Lățimea de bandă neutilizată poate fi realocată
 • Este recomandat în cazul serviciilor VoiP și/sau aplicații video

Pachetele Gold și Platinum pot fi achiziționate și în variantele Flexible. Acestea se diferențiază de cele standard prin faptul că alocarea lățimii de bandă pentru clasele de servicii D1, D2 și D3 nu mai este fixă, ci este definită în funcție de nevoile specifice companiei tale.

Partenerii noștri pentru conexiuni securizate de date

contact Created with Sketch.

Contactează echipele noastre de consultanți

Dacă dorești să afli mai multe informații despre soluțiile Orange Business Services pentru compania ta sau despre cum poți achiziționa și activa serviciul, contactează reprezentantul dedicat din echipa Relații cu Clienții sau apelează un consultant Telesales Orange.

776 (apel gratuit din rețeaua Orange)

0374.44.7766 (apel taxabil)

Vrei să afli mai multe despre soluțiile Orange sau să primești o ofertă personalizată?

Lasă-ne datele tale și te vom contacta în maximum 1 zi, de luni până vineri, între 9:00 și 18:00.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

sus