Obiecte conectate

Eficiență crescută, costuri reduse și accelerarea inovației prin tehnologiile Internet of Things

  • Share

Tehnologiile Internet of Things (IoT – Internetul Lucrurilor) sunt prezente în fiecare aspect al vieții noastre, acasă, în timpul transportului sau la birou. Integrarea de senzori în dispozitivele electronice și conectarea acestora permit eficientizarea modului în care oamenii accesează informație, interacționează cu alți oameni și mediul înconjurător, generând o mai bună utilizare a timpului și resurselor.

Aplicate în business, tehnologiile IoT asigură un mai bun control al resurselor și proceselor de producție, distribuție și vânzare. În plus, permit eliminarea ineficiențelor și reducerea costurilor, oferă posibilitatea de a accelera dezvoltarea și automatizarea afacerii.

Provocarea de business: colectarea datelor generate pe fluxurile de lucru în mod structurat

Data Journey începe cu etapa de colectare

Senzorii și conectivitatea IoT sunt deja prezente peste tot. Accelerarea procesului de urbanzare și digitalizarea fluxurilor de producție, a lanțurilor logistice și a rețelelor de distribuție de servicii, produse și utilități au dus la apariția a numeroase puncte de colectare a datelor brute. De la camere de securitate în clădiri sau pe drumurile publice, senzori instalați pe camioane pentru localizare și diagnoza stării de funcționare, senzori integrați în motoarele avioanelor pentru optimizarea consumului, până la senzorii de pe liniile de producție pentru lucrări de întreținere predictivă sau colectarea datelor anonime din telefoanele mobile pentru optimizarea infrastructurii turistice, toate verticalele industriale devin mai eficiente datorită datelor colectate.
De asemenea, senzorii sunt prezenți în tot mai multe echipamente electronice, de la echipamente de uz casnic, vehicule, spații de lucru, până la accesoriile mobile conectate. În 2018, numărul de obiecte conectate a depășit numărul de oameni de pe planetă: 8.38 miliarde de dispozitive, comparativ cu 7.5 miliarde de oameni. În acest context, se estimează că numărul mediu de interacțiuni zilnice bazate pe date, pentru fiecare om, va crește de 20 de ori în 10 ani, de la 218 în 2015 la 4785 în 2025 (sursa: IDC).
Varietatea dispozitivelor și entităților care generează date duce la nevoia de dezvoltare de noi competențe în cadrul departamentelor IT ale oricărei companii. Datele trebuie identificate, integrate, analizate, utilizate și securizate într-un mod optim. Orange Business pune la dispoziția clienților săi experiența de peste 30 de ani în gestiunea datelor, astfel încât transformarea digitală a companiilor să se facă rapid, în siguranță și prin costuri cât mai mici.

60% din date

vor fi generate de companii până în 2025.

Senzorii vor fi integrați în orice echipament electronic, iar alimentarea cu energie, conectivitatea și securitatea cibernetică vor fi preocupări esențiale în dezvoltarea proceselor de lucru.

Orange Business – un ecosistem integrat pentru conectarea obiectelor

Pentru companiile mari, tehnologiile IoT pot asigura infrastructura pentru a-și păstra cota de piață și pentru a-și transforma modelul de business la noile realități. Pentru companiile mici, tehnologiile IoT pot funcționa ca elementul diferențiator care să le ajute să își creeze propria nișă. Indiferent de industrie sau etapa de dezvoltare, Orange își ajută clienții să dezvolte proiecte de la faza de design până în faza de implementare.

  • Rețea dedicată pentru Internet of Things: în România, operăm infrastructură LTE-m disponibilă la nivel național
  • One-stop shop: combinăm infrastructura IoT cu servicii IoT dedicate pentru soluții personalizate pentru fiecare nevoie de business
  • Expertiză globală: echipele Orange Business includ 400 de dezvoltatori de aplicații și peste 2000 de experți în IoT și analiza datelor din întreaga lume
  • Experiență de lungă durată: operăm zilnic pentru clienții noștri business peste 14 milioane de obiecte conectate și gestionăm peste 330 de milioane de informații digitale pe minut
  • Alături de parteneri de top, lideri la nivel mondial sau global, asigurăm întregul ecosistem necesar optimizării proceselor de lucru prin tehnologii IoT, de la senzori și obiecte conectate care colectează datele, rețelele care le transportă, stocarea lor, securizarea, analiza și vizualizarea.

Tehnologiile IoT pentru inovație în business

Informații precise

Informații precise și colectate în timp real despre activitățile curente

În business, nu se poate eficientiza ceea ce nu se măsoară. De aceea, obținerea de informații relevante de pe întregul flux operațional este crucială pentru înțelegerea activității și a modului în care poate crește productivitatea, concomitent cu reducerea costurilor și eliminarea pierderilor. Alegerea echipamentelor capabile să genereze informații relevante este esențială.
La Orange Business, avem o experiență vastă în gestiunea dispozitivelor și a datelor. Asigurăm zilnic managementul a 14,8 milioane de obiecte conectate în întreaga lume și procesăm peste 330 de milioane de informații colectate în fiecare minut.

Companii mai flexibile și adaptabile la evoluțiile pieței

Companii mai flexibile și adaptabile la evoluțiile pieței

Agilitatea este un diferențiator semnificativ în business. Automatizarea proceselor prin tehnologiile IoT permit implementarea rapidă a schimbărilor, fără intervenții majore în liniile de producție sau fluxurile operaționale. Iar informațiile colectate din teren pot fi procesate în timp real și oferite decidenților pentru reacții imediate la noi contexte de piață.

Performanță

Productivitate crescută și costuri reduse

Rezultate mai mari și consumuri mai mici, fără a afecta calitatea produselor și serviciilor, reprezintă o ecuație cheie pentru orice afacere. Eficientizarea alocării resurselor face parte din orice strategie de business, iar tehnologiile IoT pot juca un rol cheie. De exemplu, prin întreținerea predictivă a echipamentelor. Defectarea unor piese poate duce la opriri neplanificate ale liniilor de producție, cu costuri semnificative de timp și bani. Prin monitorizarea uzurii echipamentelor, analiza datelor colectate și generarea de statistici istorice se poate optimiza planificarea întreținerii echipamentelor, iar defecțiunile pot fi prevenite. Rezultatele sunt imediate: timp scurt de intervenție, eliminarea lucrărilor urgente și a costurilor mai mari asociate, o experiență a clienților îmbunătățită.
La Orange Business, ajutăm companiile să conecteze procesele interne de experiența finală a clienților, pentru a asigura succesul de azi și de mâine.

Performanță

Siguranță și fiabilitate

Datele reprezintă cea mai valoroasă resursă a companiilor viitorului. De aceea, colectarea, stocarea și utilizarea informațiilor digitale trebuie să fie făcute în cea mai mare siguranță. Alegerea tehnologiilor, echipamentelor și senzorilor, precum și a soluțiilor de conectare este crucială.
Orange Business asigură securitatea informațiilor pe întregul Data Journey, de la colectare, transport, stocare, până la analiză și utilizare în business. În cadrul Orange Cyberdefense, peste 1.200 de specialiști în securitate cibernetică din întreaga lume dezvoltă soluții pentru fiecare industrie, iar parteneriatele pe care le avem încheiate cu lideri la nivel global și local ne permit să integrăm cele mai avansate tehnologii existente, precum și adaptarea la specificul pieței din România.

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200