Din 2024 spunem
"La revedere"
tehnologiei 3G

Din 2024 spunem
"La revedere"
tehnologiei 3G

La Orange ne dorim să oferim clienților noștri cea mai bună experiență de conectivitate. De aceea, în prezent ne concentrăm eforturile pentru dezvoltarea rețelelor 4G/5G. Acestea vor acoperi nevoile de comunicare pentru anii următori, fiind în același timp mai eficiente energetic și cu un impact mai mic asupra mediului. În acest context, începând cu luna iunie 2024 vom opri gradual funcționarea rețelei 3G.

Ce înseamnă oprirea rețelei 3G pentru tine?

Dacă folosești un terminal 2G/3G vei putea folosi în continuare serviciile de voce și SMS prin rețeaua 2G. Pentru a putea accesa serviciul de internet îți recomandăm înlocuirea telefonului cu unul compatibil 4G/5G.

Oprirea rețelelor 3G se întâmplă peste tot în lume, existând țări în care serviciile de roaming funcționează doar prin rețele 4G/5G.

Toți clienții afectați de acest proces vor fi contactați telefonic, prin email sau SMS de către echipele noastre pentru a li se oferi o soluție alternativă. Dacă întâmpini orice dificultăți și nu găsești răspunsul pe această pagină te așteptăm pentru asistență în magazinele Orange sau prin apel la numărul 300 – Serviciul Clienți.

Ce pot face pentru a mă pregăti de închiderea 3G?

1. Verifică dacă terminalul tău este compatibil 4G/5G

2. Asigura-te că setările terminalului permit conectarea la rețeaua 4G/5G. Află cum.

3. Verifică dacă funcția Apel 4G (VoLTE) este pornită din setările telefonului tău. Vezi aici

4. Activează "Apel Wi-fi" din setările telefonului tău. Vezi aici

5. Dacă ai neclarități vino în magazinele Orange sau apelează 300 – Serviciul Clienți.

Întrebări frecvente

Rețelele 4G/5G sunt rețelele viitorului și pot oferi cea mai bună calitate a serviciilor de acces la internet și voce mobile.

Rețeaua 3G a fost lansată în urmă cu mai bine de 20 de ani, timp în care nevoile de comunicare și în special traficul de internet au crescut în permanentă.

Închiderea rețelei 3G ne va permite refolosirea unor resurse tehnice pentru a extinderea rețelelor 4G/5G.

Rețeaua mobilă Orange este recunoscută constant că fiind cea mai bună rețea din România.

Dacă ești un client Orange și folosești deja rețelele 4G/5G& și serviciul Apel 4G, atunci această modificare nu are niciun impact asupra funcționarii serviciilor tale.

Dacă ai un telefon care nu este compatibil 4G/5G sau Apel 4G, apelurile și mesajele vor fi transmise folosind rețeaua 2G. Pentru a putea accesa și internetul mobil 4G/5G trebuie să achiziționezi un terminal compatibil.

Pentru a alege 4G sau 5G ca rețea preferată pe telefonul tău mobil, urmează acești pași:

1. Accesează secțiunea “Setări” de pe dispozitivul tău Android sau iOS. Este reprezentată printr-o pictogramă cu o roată dințată.

2. Localizează secțiunea denumită ‘’Rețea și Internet’’ sau „Conexiuni”.

3. Selectează opțiunea “Rețea mobilă”, care va afișa setările de rețea ale dispozitivului tău.

4. Caută setarea numită „Tip de rețea preferat” sau „Modul rețea”. Această setare determină tipul de rețea pe care dispozitivul tău o va prioritiza atunci când caută un semnal.

5. Setează 4G sau 5G ca favorit. În funcție de compatibilitatea dispozitivului tău, ar trebui să vezi opțiuni pentru 4G, 5G sau ambele. Selectează „4G” sau „5G”.

6. Salvează modificările. După ce ai făcut alegerea, optează pentru „Salvați” sau „Aplicați”, pentru a salva modificările și a te asigura că dispozitivul tău priorizează rețeaua aleasă.

Important:

  • Unele dispozitive pot avea subcategorii mai specifice în cadrul setării “Tip de rețea” sau “Rețea mobilă”, cum ar fi 4G LTE sau 4G+. Aceste variații indică rețele 4G mai rapide.
  • Dacă nu ești sigur/ă care este tipul de rețea acceptat de dispozitivul tău, ne poti contacta gratuit la numărul de telefon 300 (Serviciul clienți) sau poți vizita cel mai apropiat magazin Orange pentru mai multe informații.

Cu Apel 4G poți efectua sau primi apeluri rămânând conectat permanent la rețeaua 4G/5G.

Apel Wi-fi îți permite să efectuezi și să primești apeluri folosint o rețea WiFi chiar și atunci când nu este acoperire de mobil.

Rețeaua Orange 4G acoperă 100% din populația urbană și peste 98% din populația totală.

Rețeaua Orange 5G este în continuă expansiune, află detalii în pagină dedicată.

Verifică harta de acoperire.