×

Lista completă a filmelor din seria Harry Potter

Dacă vreți să evadați din lumea reală într-o lume a magiei și a vrăjitorilor, vă recomand seria de filme Harry Potter, despre care vă spun câte ceva în cele ce urmează.

articol
Harry Potter este un fenomen. Literar, cinematografic, de marketing, oricum l-ai privi. Apariția cărților scrise de J.K. Rowling (Joanne Kathleen Rowling) și povestea din spatele scrierii lor reprezintă, după părerea mea, chiar un subiect bun pentru un alt film.

Autoarea povestește că ideea pentru Harry i-a apărut în minte în 1990, în timp ce se afla într-un tren aglomerat, pe ruta Manchester – Londra.
”De la vârsta de 6 ani am început să scriu încontinuu, dar niciodată n-am fost atât de entuziasmată de vreo idee. Pur și simplu stăteam și mă gândeam, pe parcursul celor 4 ore, așteptând trenul întârziat și toate detaliile mi-au venit în minte, iar ideea băiatului cu păr negru, cu ochelari și care habar n-avea că era vrăjitor, a devenit tot mai reală pentru mine.”

În 1995, ”Harry Potter și Piatra Filozofală”, care avea să fie doar prima carte dintr-o serie se șapte, a fost finalizată, iar manuscrisul a fost trimis mai multor agenți. Al doilea agent pe care l-a încercat, Christopher Little, s-a oferit s-o reprezinte și a trimis manuscrisul la Bloomsbury. După ce alte 8 edituri au respins Harry Potter și Piatra Filozofală, Bloomsbury i-a oferit lui Rowling 2.500£ avans pentru publicarea cărții.

Succesul primelor două cărți a atras atenția studioului Warner Bros., care a decis că poveștile sunt perfecte pentru a fi ecranizate. Și astfel a luat naștere seria de filme Harry Potter. Iată o listă completă a acestor filme și ordinea în care trebuie urmărite:

1.Harry Potter și Piatra Filozofală – Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

IMDb 7.6/10
Filmul prezintă povestea unui copil orfan, abuzat de singurele lui rude, o mătușă, un unchi și copilul lor foarte răsfățat. La vârsta de 11 ani, Harry Potter descoperă că părinții lui au fost vrăjitori și nu au murit într-un accident de mașină așa cum i se spusese, ci au fost omorâți de un vrajitor malefic, pe nume Valdemort. Harry află că și el a moștenit puterile părinților lui și este înscris la renumita școală de farmece și vrăjitorii – Hogwarts. La școală, Harry se împrietenește cu unii dintre colegii lui, Ron Weasley and Hermione Granger, prietenie care va continua de-a lungul întregii serii. Împreună cu ei, Harry începe aventura vieții lui, în lupta împotriva răului absolut care amenință lumea magiei.
 
 

2. Harry Potter și Camera Secretelor - Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

IMDb 7.4/10
Povestea continuă în cel de-al doilea an al lui Harry la Hogwarts. O profeție antică pare să devină realitate atunci când o prezență misterioasă începe să colinde pe coridoarele școlii, lăsandu-și victimele împietrite. Acțiunile eroice din primul an ale lui Harry s-au răspândit în toată școala Hogwarts și el se trezește în centrul atenției, și, cu ajutorul prietenilor lui, el va înfrunta forța neagră ce stătea ascunsă în iubita lui școală.
 
 

3.Harry Potter și Prizonierul din Azkaban - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

IMDb 7.9/10
Harry, Ron și Hermione se întorc la Hogwarts în cel de-al treilea an și află rapid că un vrăjitor periculos și enigmatic, Sirius Black (Gary Oldman) a evadat din închisoarea Azkaban și se presupune că îl caută pe Harry. Harry va avea nevoie de tot curajul, magia și sprijinul pe care le poate primi pentru a descoperi adevarul din spatele lui Sirius Black și legăturile sale cu trecu tul misterios al tânărului vrăjitor.
 
 

4.Harry Potter and the Goblet of Fire – Harry Potter și Pocalul de Foc (2005)

IMDb 7.7/10
În cel de-al patrulea film al seriei, Harry, chinuit de coșmarurile care îl chinuie noapte de noapte, decide să participe la Turnirul Vrăjitorilor - Cupa Mondială de Vâjthaț - cu prietenii săi Ron și Hermione în încercarea de a scăpa de visurile tulburătoare. Evenimentele iau însă o turnură nedorită când cineva este ucis la școala Hogwarts.
 
 

5.Harry Potter și Ordinul Phoenix - Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

IMDb 7.5/10
 Harry primește o scrisoare în care este amenințat că va fi exmatriculat din școala Hogwarts, acuxat că a folosit magia în afara ei. Considerând că folosit magia doar pentru propria apărare, Harry decide să se apere singur în fața Curții conduse de Ministrul Magiei, Cornelius Fudge, care are motivele sale personale de a-l îndepărta pe tânărul vrăjitor din școală. Harry este însă achitat, dar problemele lui nu termină ci, dimpotrivă devin din ce în ce mai complicate.
 
 

6.Harry Potter și Prințul Semipur - Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

IMDb 7.6/10
În cel de-al șaselea an al său la Hogwarts, Harry descoperă o carte veche marcată ca fiind proprietatea ”Prințului Semipur” care îi dezvăluie mai multe lucruri despre trecutul negru la  veșnicului său dușman, Lord Voldemort.
 
 

 

7.Harry Potter și Talismanele Morții: Partea I și II - Harry Potter and the Deathly Hallows

IMDb 7.7 – 8.1/10
Harry Potter și Talismanele Morții, ultima din seria aventurilor lui Harry Potter, este realizată în două părți.
În partea întâi, Harry, Ron și Hermione pornesc într-o misiune extrem de periculoasă: aceea de a găsi și a distruge Horcruxurile, cheia imortalității Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiți de îndrumarea și protecția profesorilor lor, cei trei prieteni trebuie să se bazeze doar pe propriile lor puteri. Forțele Întunericului îi pândesc la fiecare pas.
Partea a doua este cea mai de succes serie. În acest ultim capitol, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter și cel mai mare dușman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârșit cu dramatica încleștare între bine și rău.
 


Vă doresc vizionare plăcută!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.