×

TOP Seriale Fantasy și Sci-Fi de văzut pe Netflix

Vrei să vezi un serial bun pe Netflix dar nu știi ce să alegi? Te înțeleg. Descrierile nu sunt întotdeauna prea utile, iar recomandările sunt întodeauna o soluție. Iată ce îți recomand eu să vezi în cele de mai jos

articol
Recunosc că sunt un fan al serialelor istorice, fantasy și al poveștilor cu oameni deosebiți în general și de aceea, astăzi, îți voi propune câteva seriale care mi-au plăcut. Știi că dacă îți activezi un pachet Love de la Orange, beneficiezi de 6 luni Netflix, gratuit? Perfect pentru binging! Iată aici toate detaliile de care ai nevoie.

1. The Witcher

Este unul dintre cele mai bune seriale fantasy pe care l-am văzut, poate chiar mai
bune decât Game of Thrones. Sau tot pe acolo.
The Witcher este povestea unui vânător de monștri, cândva om, devenit mutant, care se străduiește să își găsească locul într-o lume medievală în care oamenii sunt, uneori, chiar mai râi decât fiarele. Acțiunea se desfășoară în jurul legendei lui Geralt din Rivia, a prințesei Ciri și a lăgăturii lor prin destin. Un mic tip: dacă nu ai prins firul poveștii chiar de la început, ceea ce este foarte posibil, rezistă până la episodul 4. Îți garantez că nu o să îl mai lași, mai ales dacă îți place genul asta de filme.
 
 

2. The Last Kingdom - Ultimul regat

Este o dramă istorică bazată pe romanele cu același titlu ale lui Bernard Cornwall. Acțiunea se petrece în Anglia secolului 19, când regatele concurente ale Britaniei sunt invadate de vikingi. Serialul îmbină figuri istorice cu elemente fictive și te poartă într-o suită de fapte eroice și bătălii epice, dominate de politică, religie, curaj, dragoste și loialitate.
 
 

3. The Queen's Gambit - Gambitul Reginei

Nu este un serial tocmai nou, dar dacă nu l-ai văzut până acum, nu mai aștepta. Eu tocmai ce l-am revăzut a doua oară.
Serialul este o poveste despre viață, maturizare și geniu. Abandonată și încredințată unui orfelinat din Kentuchy la sfarșitul anilor 1950, Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) își descoperă incredibilul talent pentru șah în subsolul orefelinatului, unde îl învață alături de profesorul ei, domnul Sheibel, omul de serviciu. Devine dependentă de tranchilizantele furnizate de stat ca sedativ pentru copii, dar adicția o ajută, cumva, să descopere fascinanta lume a celor 64 de pătrate. Beth se transformă într-o jucătoare de temut, iar talentul ei impresionant o ajută să dărâme limitele convenționale ale universului competițiilor de șah, dominat de bărbați.
 
 

4. The Outlander - Străina

Acțiunea din Outlander începe în 1945, după terminarea celui De-al Doilea Război Mondial, când Claire (Caitriona Balfe), o asistentă care i-a ajutat pe răniții de pe front, se întoarce acasă, la soțul ei, Frank (Tobias Menzies). Ulterior, cei doi pleacă în Scoția, într-o vacanță în timpul căreia are loc un fenomen ciudat: Claire ajunge într-un loc misterios, pietrele de la Craigh na dun, care o transformă într-o călătoare în timp. Fără să înțeleagă ce s-a întâmplat, ea se trezește în Scoția anului 1743, în mijlocul conflictelor dintre englezi și scoțieni.
Este un serial în care găsești tot ce vrei: poveste, puțin fantastic, dragoste, razboi, intrigi, răsturnări de situații, foarte bine împletite, cât să te țină ancorat în poveste.
 
 

5. The 100 – Cei 100

Un serial SF de bună calitate, despre oameni, în particular și omenire, în general.
La aproximativ 100 de ani după ce Pământul a fost distrus de o apocalipsă nucleară, o sută de supraviețuitori, aflați în spațiu în mai multe nave spațiale reunite într-o structura masivă numită Arca, sunt trimiși într-o misiune de testare a condițiilor de viață pe pământ. Cele 5 sezoane disponibile acum pe netflix te vor ține cu sufletul la gură, în așteptarea celorlalte două.
 
 

6. Merlin

Este un serial perfect pentru iubitorii de mituri și legende. În acest serial se prezintă povestea lui Merlin, personajul vrăjitor legendar al poveștilor arturiene. Acțiunea se desfășoară în Camelot, pe cînd Merlin avea doar 12 ani. Merlin descoperă chiar și de la această vârstă fragedă cum se poate folosi de puterea sa supranaturală pentru a-i salva pe cei aflați în primejdie și chiar pe viitorul rege al Angliei, Arthur. Cum spuneam, dacă îți plac poveștile, îți recomand acest serial. Iar dacă îți place, poți urmări și Cursed, tot la Netflix, care propune o reinterpretare a legendei regelui Arthur.
 
 

7. Shadow and Bone

Este cel mai nou serial Netflix care are la bază primul roman din trilogia Grishaverse a autoarei Leigh Bardugo. Povestea se desfășoară într-un ținut fictiv, Ravka, împărțit aproape ca Berlinul până nu de mult, în Ravka de Est și cea de Vest de un spațiu întunecat dominat de creaturi fantastice periculoase, care practic îl fac imposibil de traversat.
Ambele teritorii depind unul de celălalt, iar împrejurul lor mai sunt și alte granițe și așezări. Cei din est speră să traverseze spațiul întunecat și aspiră la libertatea oferită de vest. Totodată lumea speră că într-o zi intunericul va fi distrus, conform unei legende locale, de un sun summoner care să combată întunericul cu lumina. Acea persoană se dovedește a fi persoanjul principal, Alina Starkov.
Ar fi multe de spus, dar vă las să îl descoperiți.
 
 

8. Altered Carbon

Nu este un serial tocmai nou, el a apărut în 2018 la Netflix, dar dacă nu l-ai văzut, ți-l recomand.
Serialul se bazează pe cartea omonimă a britanicului Richard K. Morgan, laureată cu premiul Philip K. Dick, iar acţiunea are loc 350 de ani în viitor, când omenirea a colonizat mai multe planete. Tehnologia permite digitalizarea conştiinţei, ceea ce face posibilă transferarea ei într-un nou corp. În acest context, conştiinţa unui soldat condamnat la moarte în trecut, Takeshi Kovacs (Will Yun Lee) este transferată în corpul unui poliţist, Ryker (Joel Kinnaman). Kovacs va afla repede că cel care l-a readus la viaţă este un magnat nemuritor, Bancroft (James Purefoy), ucis în condiţii misterioase.
 
 

9. The Umbrella Academy

Trebuie să recunosc că mi-a luat ceva timp până să încep să mă uit la acest serial, deși îmi fusese recomandat. Nu cred că mă încânta ideea de a vedea încă un serial cu super eroi care încearcă să salveze lumea. Dar mi s-a spus: ”dacă ți-a plăcut X Men, îi va plăcea și acesta.” Și da, mi-a păcut.
Serialul se bazează pe cărțile de benzi desenate realizate de Gabriel Ma și Gerard Way, vocalistul de la fosta trupă rock My Chemical Romance, iar povestea se desfășoară în jurul unui grup de frați și surori vitregi, care au fost adoptați imediat după ce s-au născut, de un miliardar excentric.
 
 

10. Lucifer

Personajul, realizat de Neil Gaiman, Sam Kieth și Mike Dringenberg a debutat în benzile desenate The Sandman și a ajuns pe micul ecran produs de Jerry Bruckheimer Television, DC Entertainment și Warner Bros. Television.
Lucifer Morningstar, interpretat de actorul Tom Ellis, sătul de viața lui plictisitoare din iad, se mută la Los Angeles pentru a ajuta omenirea și pentru a curăța „mizeriile” provocate de ea, iar prin abilitățile sale telepatice aduce la suprafață cele mai profunde dorințe sau gânduri ale oamenilor.
 

Vă doresc vizionare plăcută și, ca întotdeauna, toate cele bune.
 
TAGS:
DIVERSE

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.