×

Top 10 cele mai bune filme și seriale pe Amazon Prime

Salutare, tuturor! Astăzi vă spun câte ceva despre filmele și seriale de pe Amazon Prime.

articol

1. Ex Machina – 2015 (film)

IMDb: 7.7/10
Trrebuie să recunosc faptul că am ales să văd acest film doar pentru că sunt fascinată de ideea de inteligență artificială. Filmul nu este un block buster, cu siguranță, dar este interesant mai ales pentru cei care se întreabă uneori, asemeni mie, cum ar fi dacă ai avea un robot cu inteligență artificială în viața ta.
Filmul spune povestea unui tânăr programator de 24 de ani, Caleb, angajat pentru una dintre cele mai mari companii de IT, care câștigă o competiție al cărei premiu este să petreacă o săptămână alături de Nathan, șeful foarte retras al companiei despre care nimeni nu știe prea multe, la reședința acestuia din munți. Dar când Caleb ajunge pe domeniul acestuia, descoperă că va fi implicat într-un experiment în care va trebui să interacționeze cu prima inteligență artificială din lume, o fascinantă fată-robot, Ava (interpretată de Alicia Vikander, câștigătoare a Premiului Oscar pentru actriță în rol secundar din filmul “Daneza”).
 
 

2. Nine Perfect Strangers – Nouă străini perfecți - 2021 (mini serie)

IMDb: 7/10
Această mini serie de opt episoade, care are la bază romanul scriitoarei Liane Moriarty, aceeași autoare după care a fost făcut și Big Little Lies (2017) a fost oarecum controversat și nu a primit cele mai bune review-uri din motive care mie nu mi s-au părut suficient de convingătoare ca să mă facă să nu îl urmăresc.
Filmul spune povestea a nouă persoane necunoscute care ajung într-un centru de SPA & Wellbeing foarte vestit și extrem de selectiv, fiecare dintre ei având o rană emoțională profundă pe care speră să o vindece cu ajutorul unei terapeute recunoscute, Masha, de origine rusă (interpretată de Nicole Kidman). Metodele terapeutice pe care le folosește Masha pentru vindecare sunt destul de ciudate și chiar periculoase uneori, dar ele ajung să scoată la iveală niște drame complexe care, odată dezvăluite, ajung să îi lege pe cei nouă străini într-o prietenie caldă. Serialul se bucură și de alte nume sonore, printre care Bobby Cannavale, Michael Shannon, Melissa McCarthy.
 
 

3. Little Fires Everywhere – Mici focuri pretutindeni - 2020 (mini serie)

IMDb: 7.7/10
Această mini serie de opt părţi, produsă şi regizată de Reese Witherspoon şi Kerry Washington, are la bază romanul cu același nume, Mici focuri pretutindeni, Best Seller în 2017, al scriitoarei Celeste Ng, pe care, de asemenea, vi-l recomand.
Filmul spune povestea lui Mia Warren (Kerry Washingotn), care se mută într-o suburbie din Ohio împreună cu fiica ei adolescentă, unde o cunoaşte pe Elena Richardson (Reese Whitherspoon) şi pe familia acesteia. Cele două vor deveni părţile unui conflict cu privire la custodia unui copilaş de origine chineză, iar secretele lor vor ieşi la iveală.
 
 

4. Modern Love – Dragoste modernă - 2019 (mini serie)

IMDb: 8/10
Modern Love este o antologie de comedie romantică americană, serial de televiziune în flux, dezvoltat de John Carney, bazat pe rubrica săptămânală cu același nume publicată de The New York Times, care a avut premiera pe Amazon Prime Video pe 18 octombrie 2019. Cele două sezoane, formate din episoade scurte fără legătură între ele, explorează povești de viață, relații și conexiuni umane.
 
 

5. The Tender Bar – Dulcele Bar- 2021 (film)

IMDb: 6.7/10
Filmul în regia lui George Clooney, care îi are printre protagoniști pe Ben Afflek și Christopher Lloyd, are la bază cunoscutul roman Dulcele bar al lui J.R Moehringer. El spune povestea tânărului JR Maguire, în vârstă de nouă ani, și a mamei lui care, după despărțirea de soțul ei, se mută înapoi în casa dărăpănată a bunicului tânărului JR. Acolo îl întâlnește pe Unchiul Charlie, proprietarul unui bar local, care încearcă să suplinească rolul tatălui care lipsește. Sub tutela ciudată a unchilui său, JR devine un tânar hotărât să-și împlinească visul de a deveni romancier.
 
 

6. Nocturnal Animals – 2016 (film)

IMDb: 7.5/10
Filmul este o adaptare după romanul Tony și Susan de Austin Wright, regizat de Tom Ford, cu Jake Gyllenhaal și Amy Adams printre protagoniști.
Susan Morrow (Amy Adams) este deținătoarea unei galerii de artă din Los Angeles, cu o viață privilegiată, căsătorită cu Hutton Morrow (Armie Hammer), al doilea soț al ei. Într-un weekend, în timp ce soțul ei este plecat într-una dintre prea frecventele sale călătorii de afaceri, Susan primește un pachet în cutia poștală. Pachetul conține primul roman al fostului ei soț, Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), de care nu a mai auzit de ani de zile. Întrucât ea a fost întotdeauna cel mai bun critic al lui, el îi cere într-o notă să citească romanul și să-l contacteze, pentru că va rămâne câteva zile în oraș. Susan este de acord și se scufundă în narațiune. Romanul o prinde în așa fel încât își dă seama că din viața ei îi lipsește ceva și începe să-și retrăiască trecutul și să-și pună la îndoială viitorul.
 
 

7. The Ghost Writer – Marioneta – 2010 (film)

IMDb: 7.2/10
Filmul, în regia cunoscutului Roman Polanski, aduce pe ecran povestea unui scriitor de prestigiu, interpretat de Ewan McGregor, care acceptă să fie angajat ca scriitor “din umbră” (ghost writer), pentru a scrie memoriile lui Adam Lang (Pierce Brosnan), un fost prim ministru al Marii Britanii.
Este un thriller cu aspect convențional, care ajunge să dezvăluie o intrigă incitantă despre părțile întunecate ale puterii și ale politicii contemporane. Filmul are un punct de plecare foarte hitchcockian, un om obișnuit este transformat pe neașteptate într-un investigator al unui complot criminal, pe care Polanski îl mută într-unul dintre mediile sale obișnuite claustrofobe: insula Martha's Vineyard, un peisaj de o răceală sofisticată în care fostul prim britanic Ministrul pentru care protagonistul lucrează, se refugiază.
 
 

8. Solos – 2021 – (mini serie)

IMDb: 5.9/10
Este o serie de antologie care spune șapte povești complet autonome, care provoacă gândirea, explorează semnificația mai profundă a conexiunii umane prin viziunea unică și individuală a protagoniștilor săi. Printre protagoniști se numără- Morgan Freeman, Ann Hathaway, Helen Mirren.
Fiecare episod prezintă un personaj unic, cu o perspectivă și un moment diferit, invitând spectatorul să exploreze ceea ce se întâmplă în momentele aparent cele mai izolate, în cele mai disparate circumstanțe. Toate acestea, conectate prin experiența umană.
 
 

9. Hanna – 2019 – 2021 (serial)

IMDb: 7.6/10
Hanna este un serial de acțiune, care urmărește povestea unei tinere adolescente crescute pentru a fi asasin. Tatăl ei Erik, un soldat cu multe bătălii în spate, a antrenat-o pe fiica sa timp de 15 ani în toate metodele de supraviețuire. Singurul scop al lui Erik este să-și păstreze fiica în siguranță, dar ea începe curând să-și caute libertatea de a părăsi pădurile îndepărtate din nordul Poloniei. Între timp, un ambițios agent CIA pe nume Marissa încearcă să o găsească pe tânără prin toate mijloacele.
Această adaptare a filmului cu același nume din 2011 îi are în rolurile principale pe Joel Kinnaman (The Killing), Mireille Enos (The Killing).) și tânăra Esme Creed-Miles. Scenariul este scris de David Farr, co-scenarist al filmului, iar regizorul este Sarah Adina Smith (Legion).
 
 

10. All the old knives – 2022 (film)

IMDb: 6.1/10
Un thriller de spionaj modern care îl urmărește pe Henry (Chris Pine) în timp ce o investighează pe Celia (Thandiwe Newton), o iubire trecută din zilele lor ca ofițeri de informații CIA la Viena, care acum este suspectată că ar fi fost un agent dublu. Folosind flashback-uri pentru a pune cap la cap evenimentele, All the Old Knives dezlipește straturile romantismului lor trecut și dezvăluie adevărul din spatele unui atac terorist devastator pe care nu l-au putut opri.
 

 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.