×

TOP Seriale Polițiste pline de suspans

Continuăm seria de recomandări de filme și seriale, iar astăzi vă propun un alt gen: filmul polițist sau, dacă vreți, Crime Thriller și Mistery, așa cum mai sunt ele cunoscute.

articol

1. The Fall - Crimele din Belfast - 2016

IMDb 8.1/10

Este adevărat că nu este un new release, ci un film mai vechi, dar pe care l-am văzut cu mult interes, în special datorită actorilor.

Mini seria se desfășoară în Belfast și îi are ca protagoniști principali pe Stella Gibson (Gillian Anderson) și Paul Spector (Jamie Dornan), în rolurile a doi vânători: unul este un criminal în serie, iar celălalt o foarte inspirată femeie detectiv de la Poliția Metropolitană din Anglia, chemată special pentru a-l găsi pe acest criminal.
 
 

2. The night of - În acea noapte - 2016

IMDb 8.5/10

Este tot o mini serie a cărei acțiune se petrece în New York și urmărește povestea unui tânar care, după o noapte petrecută alături de o fată pe care o cunoaște întâmplător, o găsește înjunghiată, iar el pare să nu își mai amintească mare lucru. Povestea se desfășoară pe mai multe planuri: investigația unui ofițer de poliție căruia seria de coincidențe nefaste care îl incriminează pe Nazir, tânărul de etnie pakistaneză, i se pare cel puțin suspectă, transformările pe care Nazir le suferă în închisoare sub aripa ocrotitoare a unui criminal temut și viața tristă a avocatului apărării, interpretat magistral de actorul John Turturro.
 
 

3. Stay close - Aproape de mine - 2021

IMDb 7/10

Este o mini serie britanică de opt episoade, ecranizată după romanul cu același numele al renumitului scriitor de gen, Harlan Coben. La fel ca în toate cărțile sale și ecranizarile au același parcurs complicat și ambiguu, aproape imposibil de urmărit în primele episoade. Povestea se desfășoară în jurul a patru personaje, aparent fără legătură, care ascund secrete întunecate din trecut: Megan, care lucrează și este mama a trei copii, Ray, un fotograf documentarist odată promițător, Broome, un detectiv care nu reușește să treacă peste un vechi caz legat de dispariția unei persoane, și Lorraine, o veche prietenă a lui Megan.
 
 

4. Criminal UK - 2019

IMDb 7.6/10

Această mini serie, care se poate urmări și in variantele spaniolă, franceză și gemană, este o introducere în procedurile de interogatoriu ale poliției. Fiecare episod reprezintă un caz de sine stătător și se bazează exclusiv pe dialog. Poate să nu fie alegerea celor care doresc acțiune, pentru că totul se petrece într-o secție de poliție, într-o cameră de interogare și încăperea din spate mascată de o oglindă întunecată, dar fiecare caz în parte arată o tehnică diferită de a descoperi adevărul.
 
 

5. Clickbait - 2021

IMDb 7.2/10

Serialul este o dramă care explorează efectele devastatoare ale rețelelor sociale atunci când ele sunt folosite pentru a alimenta ura și atracția oamenilor spre tragedie dar și influența pe care o poate avea media asupra interpretării unor fapte. Este despre povestea unui profesor kinetoterapeut, Nick Brewer (Adrian Grenier) care este răpit și care ajunge peste noapte într-un film pe internet, în care este obligat să recunoască o serie de fapte de agresiune și abuz asupra unor femei și comiterea unei crime. Răpitorii amenință că îl vor omorî imediat ce filmul ajunge să aibă 5 milioane de vizualizări. Defășurarea evenimentelor și încercarea familiei, în special a surorii lui Pia Brewer (Zoe Kazan) de a-l găsi pe Nick și a demonta acuzațiile care i se aduc, ajung să dezvăluie multe secrete ale celor apropiați.
 
 

6. Lost Girls - Fete pierdute - 2020

IMDb 6.1/10

Când fiica lui Mari Gilbert (interpretată de Amy Ryan, nominalizată la Oscar) dispare, lipsa de inițiativă a poliției o determină să înceapă propria investigație, care o duce în comunitatea închisă din Long Island, unde Shannan a fost văzută pentru ultima oară. Căutarea ei scoate la iveală peste douăsprezece cazuri de prostituate ucise. (sursa: https://www.cinemagia.ro/)
 


Vă menționam mai sus de Harlan Coben, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori americani de romane thriller și mistery. Ce nu v-am spus este că am descoperit că autorul are un contract pentru adaptarea a 14 dintre romanele sale în mini serii, marca Netflix și că o parte dintre ele au fost realizate deja. Iar despre ele vă spun în continuare.
 

7. The stranger - Străinul din umbră - 2020

IMDb 7.3/10

Serialul se desfășoară în jurul ideii că nu întotdeauna ajungem să în cunoaștem foarte bine pe cei apropiați și că, în anumite circumstanțe, secrete nedezvăluite pot apărea și distruge vieți.

Povestea este despre Adam Price (Richard Armitage), un avocat care pare să trăiască o viață perfectă alături de soția sa și cei doi copii. Asta până într-o zi, când este abordat într-un bar de o necunoscută care îi dezvăluie un secret legat de soția sa. Odată ce ajunge să o confrunte, mirajul perfecțiunii dispare și Adam se trezește în mijlocul unei conspirații mult mai întunecate decât credea.
 
 

8. The Innocent - Nevinovat - 2021

IMDb 7.9/10

O mini serie în limba spaniolă care se desfășoară în jurul vieții lui Mateo și a soției sale Olivia. Povestea începe când Mateo, în încercarea de a opri o bătaie între doi prieteni într-un club, ajunge să fie acuzat de crimă. După nouă ani de închisoare, Mateo o cunoaște pe soția sa Olivia și împreună încearcă să își facă o familie. Până într-o zi când un apel primit de soția sa îi va schimba viața, din nou. Povestea te poartă într-o călătorie plină de mister, emoție, secrete, întorsături de situație care te vor ține în suspans până în ultima secundă.
 
 

9. Gone for good - 2021

IMDb 7.3/10

Serialul, filmat în Franța, spune povestea lui Guillaume Lucchesi (Finnegan Oldfield), în vârstă de treizeci și ceva de ani, care a crezut că a depășit momentele tragice ale deceselor oamenilor pe care i-a iubit cel mai mult: Sonia (Garance Marillier), prima sa dragoste, și Fred (Nicolas Duvauchelle), fratele său. Zece ani mai târziu, Judith (Nailia Harzoune), a cărui dragoste l-a făcut pe Guillaume să creadă din nou că viața merită trăită, dispare în timpul ceremoniei funerare a mamei lui. Ca să o găsească, Guillaume va trebui să se confrunte cu toate adevărurile pe care i le-au ascuns familia și prietenii și cu cei pe care decisese să-i ignore de foarte multă vreme.
 
 

10. Safe - 2018

IMDb 7.2/10

În deja cunoscutul stil al lui Harlan Coben, serialul spune povestea lui Tom Delaney (Michael C. Hall), un chirurg rămas văduv, care, în încercarea de a-și găsi fiica adolescentă dispărută, descoperă o mulțime de secrete întunecate ale celor din jurul lui.
 


Vă doresc vizionare plăcută!

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.