×

Top filme horror, thriller & more

Continuăm seria de recomandări de filme, iar astăzi vă propun un alt gen: filmul de groază sau thriller. Iată, în cele ce urmează, ce mi-a atras mie interesul.

articol

1. Army of the dead – Armata celor morți (2021)

IMDb 5.8/10
Este un film pentru iubitorii de gen și mai ales, pentru cei care au fost fani ai serialului  The Walking Dead. Aș putea să spun, chiar și cu riscul de a greși, că majoritatea filmelor de acest gen este cam la fel. Doar că în acest film armata de zombi nu este doar o adunatură de ”morți vii”, care atacă tot ce mișcă, aproape fără noimă. Nu. Aici este vorba de o armată de zombi ”inteligenți” și organizați.
Semnat de Zack Snyder (300, Cei ce veghează, Zack Snyder - Liga dreptății), "Armata celor morți" are loc după ce apariția zombilor a distrus și a izolat complet orașul Las Vegas de restul lumii. Scott Ward (Dave Bautista), un fost erou din războiul împotriva zombilor care acum își câștigă cu greu existența într-o suburbie a orașului, este abordat de Bly Tanaka (Hiroyuki Sanada), șeful unui cazinou, cu o propunere radicală: să pătrundă în zona de carantină infestată de zombi pentru a recupera 200 de milioane de dolari aflați într-un seif de sub bulevardul principal al orașului. Toate acestea, înainte ca orașul să fie ras de pe fața pământului de un bombardament al guvernului, peste 32 de ore. Neavând nimic de pierdut, Ward acceptă provocarea și adună o echipă pestriță de experți pentru a da lovitura. Dat fiind timpul scurt, seiful greu de spart și o hoardă de zombi alfa isteți și rapizi, care îi înconjoară cu rapiditate, un lucru este cert: supraviețuitorii iau totul.
(Sursa: cinemagia.ro)          
 
 

2. Dark Shadows – Umbre întunecate (2012)

IMDb 5.8/10
Filmul este mai mult comedie decât horror, dar putem să îl încadrăm în genul comedie horror. Cu o distribuție de excepție care mi-a și atras privirea, filmul, scris de John August, este bazat pe celebrul serial supranatural cu același nume al anilor '60 creat de Dan Curtis, care l-a avut în rolul principal pe celebrul Ben Cross. Johnny Depp îl interpretează pe Barnabas Collins, vampirul ale cărui aventuri sunt descrise în film.
 
 

3. The Rite - Ritualul (2011)

IMDb 6/10
Este un film pe care l-am remarcat tot datorită distribuției – Anthony Hopkins, în mod special, ale cărui filme nu sunt niciodată slabe, din punctul meu de vedere. Și trebuie să recunosc că dialogul dintre cei doi protagoniști este foarte interesant: ”Un lucru foarte interesant legat de sceptici este faptul că întotdeauna cautăm dovezi. Întrebarea este, însă, ce am face dacă le-am găsi?”
Iar descrierea de pe cinemagia.ro, mi-a stârnit curiozitatea:
”Inspirat din fapte reale, The Rite/Ritualul este un film terifiant în care Diavolul reușește să își găsească acoliți chiar și în cel mai sfânt colț de lume. Fiind student la teologie, Michael Kovak (Colin O’Donoghue) este trimis la Vatican pentru a studia exorcismul, poate tocmai din cauza îndoielilor sale în legătură cu dogmele religiei. Deși este fascinat de toate aspectele credinței, tânărul își folosește scepticismul ca pe o armură și nu ezită să le spună superiorilor că răspunsurile pot fi găsite mai degrabă în tratamente psihiatrice, decât în forțe demonice și exorcizări.

Însă Michael începe să își pună la îndoială părerile din ziua în care îl întâlnește pe Părintele Lucas (Anthony Hopkins), un preot legendar pentru miile de exorcizări pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Ajuns față în față cu un caz de ”posedare” atât de puternic încât și Părintele Lucas pare să fie depășit, Michael începe să vadă că dincolo de explicabil există fenomene pe care nimeni nu poate să le controleze sau să le înțeleagă. Răul i se dezvăluie tânărului în cea mai pură formă, cu o violență de nedescris și îl aduce în punctul în care un singur lucru îl mai poate salva.”

 
 

4. 6 Souls - Tăcerea Umbrelor – (2010)

IMDb 6.1/10
Am ales să vă recomand acest film, care se încadrează mai mult în genul de filme scary decât horror, din mai multe motive: distribuția, jocul magistral al actorului Jonathan Rhys Meyers și fascinația mea pentru filmele și cărțile care tratează sindromul personalităților multiple.
Filmul spune povestea unui psihiatru criminalist care nu crede în acest sindrom. Părerea i se schimbă când întâlnește un pacient închis într-un sanatoriu pentru criminali periculoși. ” Puterile acestuia sunt atât de mari, iar contactul cu răul din el atât de tulburător, încât Cara se transformă dintr-o cinică într-o credincioasă. Când entitatea ce-i bântuie pacientul se dovedește a fi un predicator demonic, hotărât să-i "adăpostească pe necredincioși", femeia își dă seama că este următoarea pe lista victimelor...”
(Sursa: cinemagia.ro)
 
 

5. No one gets out alive – Nimeni nu scapă cu viață – (2021)

IMDb 5.3/10
Este un film horror, în regia lui Santiago Menghini și care are la bază romanul cu același nume al lui Adam Nevill.
Filmul spune povestea unei tinere imigrante din Mexic, aflată în căutarea visului american, care se mută în Cleveland după ce mama ei moare. Cum nu are documente, ea este nevoită să lucreze la negru și să locuiască într-o casă veche transformată în pensiune. Ambar descoperă destul de repede că pensiunea ascunde secrete înspăimântătoare și se găsește prinsă într-o situație de coșmar din care nu poate să iasă.
 
 

6. Hypnotic – Hipnotic – (2021)

IMDb 5.2/10
Filmul este un thriller psihologic, transmis de Netflix anul acesta în octombrie care spune povestea unei femei care, după ce a suferit o pierdere, caută să își rezolve unele probleme cu un psihoterapeut care folosește hipnoza ca metodă de vindecare. Curând află că doctorul este implicat într-o serie de ”accidente” și care toate au la bază ”crima prin hipnoză”, un termen relativ necunoscut în instanțele de judecată. Filmul demarează puțin mai greu, dar ajunge într-un punct unde nu te mai poți opri să îl vezi.
 
 

7. What lies beneath – Dincolo de aparențe – (2000)

IMDb 6.6/10
Dacă vreți să vedeți un film horror  în regia lui Robert Zemeckis, cu o distribuție de excepție – Harrison Ford și Michelle Pfeiffer – vă recomand acest film. Este adevărat că nu este tocmai nou, dar noutatea nu este un criteriu care să facă un film bun sau nu.
Iată o scurtă descriere pe cinemagia.ro:
”În urma cu un an, Dr. Norman Spencer (Harrison Ford) își înșelase soția, pe frumoasa Claire (Michelle Pfeiffer). Dar cum aceasta nu aflase, iar "aventura" se încheiase, mariajul lor părea că merge perfect.
Într-o zi, Clăire îi mărturisește lui Norman că, de la o vreme, aude voci misterioase și vede silueta fantomatica a unei femei la ei în casă. Norman reacționează categorisind aceste fapte drept halucinații ale soției sale.
Însă, pe măsură ce Claire se apropie de descoperirea adevărului, devine evident că apariția fantomatica nu poate fi ignorată și că se află acolo pentru dr. Norman Spencer și frumoasa sa soție.”
 
 

8. A Quiet Place I și II – Fără zgomot (2018 respectiv 2020)

IMDb 7.5 – 7.3/10
Este un film SF de groază regizat de John Krasinski și care îi are în rolurile principale pe actorii Emily Blunt, John Krasinski și Millicent Simmonds.
Povestea celor două filme se desfășoară în jurul unei familii care se luptă să supraviețuiască și să-și crească copiii într-o lume post-apocaliptică locuită de monștri extratereștri orbi cu un acut simț al auzului. Nu trebuie scos niciun sunet pentru a supraviețui.
 
 

9. Brightburn – Foc viu – (2019)

IMDb 6.1/10 
Este un film SF Horror care spune povestea unui copil venit de pe o altă planetă, dar găsit și adoptat de Tori și Kyle, un cuplu care nu poate avea copii și care încearcă să-i ofere iubire, educație și un cămin fericit ca și cum ar fi fost copilul lor. Pe măsură ce copilul crește, își dă seama că este diferit, își descoperă puterile și adevărata identitate, iar la vârsta adolescenței începe să se manifeste ciudat. Întâmplări care par inițial doar accidente duc în scurt timp la atrocități și fapte abominabile.
Cum bine descrie cinemagia.ro: ”Filmul ne arată ce s-ar fi întâmplat dacă Superman nu ar fi fost ghidat de o inimă bună și generozitate față de rasa umană.”
 
 

10. Mother! – Mama! – (2017)

IMDb 6.6/10
Este un film horror atipic, cu o distribuție excepțională - Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris și Michelle Pfeiffer. Filmul este o alegorie despre Dumnezeu și Pământ. Ce vă pot spune despre acest film, fără a dezvălui prea mult, este că el se desfășoară în jurul unei familii, un Poet și soția lui, care îl ajută pe acesta să iasă din blocajul creator. După terminarea cărții, viețile lor se schimbă radical. Tot mai mulți oameni fanatici sosesc în casa lor căutându-l pe El. Odată cu venirea străinilor, totul se transformă în haos și distrugere, iar disperarea Mamei de a proteja și salva cât de puțin poate devine un coșmar.
 


Vă doresc vizionare plăcută și să aveți spor în toate!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.