×

TOP filme de dragoste pe care trebuie să le vezi

Știu din experiența personală că este foarte ușor să ratezi un film bun doar pentru că nu știi de existența lui. De aceea, odată cu venirea toamnei, m-am gândit că o listă cu cele mai frumoase filme romantice, mai vechi și mai noi, disponibile pe HBO Go și Netflix, pe care să le urmărești în serile răcoroase, poate să îți facă plăcere.

articol

Filme pe care le poți vedea pe HBO GO:

Istoria iubirii - The History of Love

IMDb rating: 6.3/10

Ecranizare a romanului ”Istoria iubirii” - Nicole Krauss, în regia lui Radu Mihăileanu, este un film parțial filmat în România, dar a cărui acțiune se petrece în New York, urmărește povestea de dragoste dintre Leo (Derek Jacobi) și Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care cel de-al doilea război mondial părea să îi despartă. Iată ce spune chiar regizorul despre această poveste: ”"Toate filmele mele sunt povesti de dragoste. Povesti disperate de dragoste, despre oameni obisnuiti care infrunta obstacole si o iau de la capat, coplesindu-ne cu grandoarea si splendoarea lor. Dar niciunul nu cedeaza, cu totii continua sa iubeasca, sa existe," (sursa: hotnews.ro)


 


 

Ceea ce ne desparte - Hope Gap

IMDb rating: 6.7/10

Filmul prezintă viața lui Grace (Annette Bening) care e șocată să afle că soțul ei (Bill Nighy) o părăsește pentru altcineva după 29 de ani de căsnicie, dar și repercusiunile emoționale pe care despărțirea le are asupra singurului lor fiu, acum adult (Josh O'Connor). Dezamăgită și simțindu-se pierdută în micul ei oraș de mare, în cele din urmă Grace începe să-și revină și își descoperă o nouă voce, mai puternică.


  

Zi după zi - Every day

IMDb rating: 6.5/10

Bazat pe apreciatul roman scris de David Levithan, filmul spune povestea lui Rhiannon (Angourie Rice), o fată de 16 ani care se îndrăgostește de un suflet misterios pe nume A care se află într-un corp diferit în fiecare zi. Cei doi simt că sunt legați unul de celălalt, iar Rhiannon și A încearcă să se găsească în fiecare zi, fără să știe ce sau pe cine o să aducă ziua următoare. Cu cât cei doi se îndrăgostesc mai mult, cu atât mai mult realitatea de a iubi pe cineva care e o persoană diferită în fiecare zi își lasă amprenta, ceea ce îi face pe Rhiannon și pe A să se confrunte cu cea mai dificilă decizie pe care au fost nevoiți să o ia vreodată.

 

 

În izolare - Locked Down

IMDb rating: 5.2/10

Linda (Anne Hathaway) și Paxton (Chiwetel Ejiofor), recent despărțiți, se află la o răspântie tulburătoare atunci când carantina obligatorie din Londra, impusă de pandemia Covid, îi obligă să stea împreună sub același acoperiș. În timp ce noile responsabilități ale Lindei, directoare de marketing, o fac să fie dezamăgită de lumea corporatistă, Paxton, un artist cu un trecut infracțional, este disponibilizat. Prin poezie și cantități generoase de vin, eforturile lor de a locui în pace îi ajută să se redescopere și să devină obsedați de o ocazie norocoasă de a încerca să fure niște bijuterii. Inteligent, sexy și surprinzător, filmul îi urmărește pe Linda și Paxton în timp ce speră ca parteneriatul lor să le oferă șansa să-și schimbe viețile pentru totdeauna.

 

 

Departe de lumea dezlănțuită - Far from the madding crowd

IMDb rating: 7.1/10

Bazat pe romanul clasic scris de Thomas Hardy, filmul spune povestea Bathshebei Everdene (Carey Mulligan), o tânără independentă care moștenește ferma unchiului ei. Independentă și din punct de vedere financiar, un lucru rar în perioada victoriană, frumoasă și încăpățânată, ea atrage trei pretendenți foarte diferiți: Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), un crescător de oi, captivat de determinarea ei; Frank Troy (Tom Sturridge), un sergent atrăgător și imprudent; și William Boldwood (Michael Sheen), un burlac matur și prosper. Această poveste despre pasiunile și alegerile unei femei puternice explorează natura relațiilor și a dragostei cât și capacitatea umană de a depăși greutățile prin rezistență și perseverență.

 

 

Apă pentru elefanți - Water for elephants

IMDb rating: 6.9/10

Inspirat de un celebru bestseller, „Water for Elephants" prezintă o superbă poveste despre o dragoste interzisă ce ia naștere într-un loc magic, plin de aventuri, de minunății dar și de pericole. Un student la medicină veterinară este aruncat de șocul morții părinților săi într-o călătorie care îi va schimba viața pentru totdeauna: Jacob o întâlnește pe și se îndrăgostește de Marlena, starul unui circ din vremuri apuse. Ei descoperă frumusețea și bogăția sentimentelor în mijlocul marelui crah financiar american, grație compasiunii pe care o au pentru un elefant special. În ciuda tuturor piedicilor – inclusiv soțul carismatic, dar și foarte periculos – Jacob o salvează pe Marlena de la o viață nefericită și, împreună, găsesc dragostea eternă.

 


 

Filme disponibile pe Netflix:

Silver Linings Playbook

IMDb rating: 7.7/10

Un film cu o distribuție impresionantă, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert deNiro și alții, spune povestea unui profesor de liceu (Bradley Cooper) ce se întoarce acasă după patru ani de tratamente într-o instituție de boli mintale. El va locui cu mama sa (Jackie Weaver) și va trebui să-i recâștige afecțiunea soției lui. Situația se schimbă atunci când Pat o cunoaște pe vecina Tiffany, o tânără văduvă care a fost concediată din cauza faptului că s-a culcat cu toți colegii de serviciu după ce moartea soțului i-a cauzat o depresie severă. Afecțiunile mintale cu care se confruntă amândoi îi apropie pe Tiffany și Pat, care devin prieteni și încep să aibă sentimente profunde unul față de altul.

 

 

Memoriile unei gheișe - Memoirs of a Geisha

IMDb rating: 7.4/10

Ecranizare a romanului omonim al lui Arthur Golden, "Memoriile unei gheişe" este un film care relatează viaţa romanţată a gheişei Sayuri.

În 1929, Chiyo, o fetiță de noua ani dintr-un sat japonez, este vândută unei gheișe din Kyoto, Hatsumono, care o supune unui tratament extrem de dur, geloasă pe frumusețea ei uimitoare.

Într-un târziu, Chiyo e salvată de marea rivală a lui Hatsumono, Mameha, care o ia sub aripa ei ocrotitoare. Chiyo devine astfel gheița Sayuri, pregatită cu toate aptitudinile sociale și artistice de care e nevoie pentru a supraviețui în societatea japone a secolului trecut.

 

 

Înainte să te cunosc - Me before you

IMDb rating: 7.4/10

Inspirat din best-seller-ul lui JoJo Moyes, filmul urmărește povestea lui Lou, o tânără dintr-un orășel cam lipsit de perspective, și a lui Will, un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră. Pentru a-i dovedi că viața merită trăită, Lou îl ajută să se îndrepte, împreună, către mai multe aventuri.

 

 

Secretul: Îndrăznește să visezi - The Secret: Dare to dream

IMDb rating: 6.5/10

Este un film romantic, ușor, care poate fi urmărit împreună cu familia și care spune povestea unei femei văduve cu trei copii, care angajează un bărbat, un profesor, să-i repare casa în timpul unei furtuni majore. Profesorul se dovedește a nu fi o întâlnire întâmplătoare și, în încercarea lui de a-i transmite un mesaj, el împărtășește filosofia sa de a crede în puterea universului de a ne livra ceea ce ne dorim.

 

 

Ultima scrisoare de dragoste - The last letter from your lover

IMDb rating: 6.7/10

Este o ecranizare a cărții omonime a cunoscutei romanciere Jojo Moyes (tradusă și în română), urmărește două povești de dragoste petrecute la zeci de ani distanță, dar legate prin visuri și emoții. Una are loc pe Riviera franceză, în anii '60, iar cealaltă la Londra, în zilele noastre.


 Vă doresc vizionare plăcută și, ca întotdeauna, toate cele bune!

TAGS:
DIVERSE

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.