×

Top 10 seriale HBO pe care trebuie să le vezi

Vă prezint astăzi o listă cu unele dintre cele mai bune seriale HBO pe care le-am văzut în ultimul timp. Nu sunt toate noi, apărute în 2021, dar dacă sunteți în căutare de recomandări, vă invit să vă inspirați din articolul acesta.

articol
Dacă vrei să te relaxezi într-o seară călduroasă de vară, indiferent dacă ești în vacanță sau nu, o poți face urmărind un serial bun. Iar dacă îți activezi un Pachet Love de la Orange, cu internet prin fibră optică și televiziune digitală prin cablu, primești acces gratuit, timp de 12 luni la HBO Go.
 

1. Povestea Slujitoarei (The Handmaid's Tale)

IMDb rating: 8.4/10
Pot să spun că am evitat multă vreme să mă uit la acest serial doar pentru simplul motiv că mi s-a părut acțiunea ca fiind foarte apăsătoare. Dar mi-a fost recomandat și, din momentul în care l-am început, mi-a fost foarte greu să ma opresc. Inițial, l-aș fi încadrat în genul serialelor SF, doar că pe măsură ce l-am urmărit, am început să observ că serialul, la fel ca și cartea scrisă de Margret Attwood, prezintă unele dintre cele mai urâte metehne ale unor regimuri politice din întreaga lume, apuse sau nu, într-o combinație utopică, ce-i drept.
Serialul nu este doar o poveste ci, cred eu, o imagine foarte sugestivă asupra unei societăți care își pierde reperele și însăși rațiunea existenței ei: oamenii care o formează.
 
 

2. Crima din Easttown ( The Mare of Easttown)

IMDb rating: 8.5/10
Un serial polițist în care o femeie detectiv (Mare), dintr-un orăşel din Pennsylvania (Easttown), investighează o crimă în timp ce viaţa ei pare să se destrame.
Personajul principal, Mare, este interpretat genial de Kate Winslet, iar povestea se desfăşoară pe mai multe paliere şi se transformă treptat într-un adevărat studiu psihologic de explorare a personajelor sale multiple şi a durerilor provocate de diverse traume.
 
 

3. Mildred Pierce

IMDb rating: 7.7/10
Este un alt serial în care personajul principal, Mildred, este interpretat tot de Kate Winslet. Povestea ne oferă un portret intim al unei femei unice şi independente (Kate Winslet) care divorţează în timpul Marii Depresiuni din Statele Unite şi care se luptă să-şi croiască o viaţă nouă pentru ea şi familia ei. Vă recomand să îl urmăriți în continuarea celui de mai sus, doar pentru a vedea măiestria unui actor în două roluri total diferite.
 
 

4. Prințesa spaniolă (The Spanish Princess)

IMDb rating: 6.9/10
Este o dramă istorică care spune povestea Catarinei de Aragon, prima soție a regelui Henric al VIII-lea. Pasionații de filme istorice și în special de perioada dinastiei Tudorilor ai Marii Britanii și a Războiului celor două roze, vor observa că serialul conține unele elemente istorice puțin schimbate, dar asta nu știrbește cu nimic plăcerea vizionării.
 
 

5. De la început (The Undoing)

IMDb rating: 7.4/10
Este un serial cu o distribuție impresionantă - Nicole Kidman, Hugh Grant, Donald Sutherland care prezintă povestea obisnuită a lui Grace (Nicole Kidman) și a lui Jonathan Fraser (Hugh Grant). O moarte violentă însă, în care pare a fi implicat Jonathan, va scoate la iveală revelații oribile. Donald Sutherland apare în rolul lui Franklin Reinhardt, tatăl lui Grace, un specialist în finanțe ieșit la pensie care trebuie să-și protejeze familia atunci când revelații tumultoase încep să iasă la suprafață.
 
 

6. Lupta perfectă ( The good fight)

IMDb rating: 8.3/10
Dacă vă plac serialele cu avocați și ați savurat serialul Nevasta perfectă (The Good Wife), vă recomand să îl urmăriți și pe acesta. Evenimentele din "Lupta perfectă" se petrec la un an după acțiunea ultimului episod din "Nevasta perfectă". Pe scurt, reputația tinerei avocate Maia Rindell este distrusă de o farsă financiară și, odată cu ea și economiile mentorului ei, Diane Lockhart, care e și nașa sa. Obligate să plece de la Lockhart & Lee, cele două i se alătură lui Lucca Quinn la una dintre cele mai faimoase firme de avocatură din Chicago. Serialul continuă în 2021 cu sezonul 5 din care puteți vedea deja primul episod.
 
 

7. Obsesia Evei (Killing Eve)

IMDb rating: 8.2/10
Serialul, bazat pe romanele lui Luke Jennings, „Codename Villanelle”, le prezintă pe Villanelle (Jodie Comer) și Eve (Sandra Oh), două femei aparent extrem de diferite din toate punctele de vedere. Villanelle este o asasină plătită, atrăgătoare și excentrică, în timp ce Eve este agent MI6, care, nemulțumită de monotonia muncii într-un birou, se visează spion. Investigând o serie de crime care i-au trezit interesul, Eve începe să dezvolte o obsesie pentru exuberanta Villanelle, însă nu durează mult până devin obsedate una de cealaltă.
 
 

8. Lucruri mai bune (Better Things)

IMDb rating: 7.8/10
Acesta nu este un serial nou, dar eu îl recomand oricum. Este vorba despre povestea unei mame singure, Sam Fox (Pamela Aldon), care își crește cele trei fiice în timp ce se luptă cu propria carieră de actriță la Hollywood. Aparent, viața lui Sam este una amuzantă, dar în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Serialul nu are o acțiune concretă, în sensul că nu urmărește un anumit deznodământ, dar sunt sigură că vă veți bucura de acest scenariu foarte bine scris.
 
 

9. In Treatment

IMDb rating: 8.2/10
Serialul In treatment se întoarce cu un sezon nou, al patrulea, în care este prezentată Dr. Brooke Taylor, o terapeută atentă și empatică a cărei poveste se împletește cu cele ale pacienților ei.
 
 

10. O parte de adevăr (I know this much is true)

IMDb rating: 8.2/10
Serialul este o poveste impresionantă de familie care prezintă viețile paralele a doi gemeni identici, interpretați magistral de Mark Ruffalo.
 

Vă doresc vizionare plăcută și să aveți spor în toate! 

 
TAGS:
DIVERSE

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.