Vizualizeaza cosul Finalizeaza
×

Roaming cuOrange PrePay

Cu serviciul Roaming pentru cartela Orange PrePay poți comunica de pe numărul tău de telefon din străinătate.

1Vreau să îmi
planific călătoria

Mai mult
Mai mult
Mai mult

2Sunt deja în
străinătate

Mai mult
Mai mult
Mai mult

3M-am întors în
România

Mai mult
Mai mult
Mai mult

Descarcă ghid de utilizare Roaming în SEE pentru posesori cartele PrePay

Află tot ce ai nevoie să știi când ești plecat în străinătate și câteva sfaturi utile pentru cele mai frecvente situații atunci când folosești serviciul Roaming. Informații valabile pentru posesorii de cartele Orange PrePay.

Descarcă Ghid

Daca țara în care calatorești se află în Spațiul Economic European (SEE) și ai un abonament sau o cartelă PrePay cu beneficii în roaming SEE, poți folosi beneficiile incluse în abonamentul sau opțiunea ta PrePay și în roaming.

Daca țara în care calatorești se află în afara SEE, poți activa o opțiune cu beneficii pentru destinația aleasă. Este foarte important să te asiguri înainte de plecare că opțiunea aleasă include beneficii pentru țara în care urmeaza să călătorești și că ai activat serviciul e Roaming in Restul lumii.

Roaming în
Spațiul Economic European (SEE)

Poți folosi beneficiile naționale incluse în oferta ta și atunci când călătorești în Spațiului Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene, Norvegia, Islanda și Lichtenstein.

Înainte să pleci in străinatate, verifică dacă oferta ta include accesul pentru serviciul roaming și că acesta este activ pentru destinația în care călătorești. Accesează secțiunea Help pentru abonamente sau pentru PrePay pentru a afla detalii.

Verifică în My Orange dacă ai serviciul Roaming activ și pentru ce destinații este disponibil

Începând cu 15 iunie 2017, Regulamentul European pentru serviciul Roaming permite clienților cu acces la serviciul Roaming să folosească o parte din beneficiile naționale și în roaming, în statele membre ale Spațiului Economic European (SEE), în limita Politicii de Utilizare Rezonabilă.

Destinațiile care fac parte din SEE sunt țările membre UE, Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Vei avea acces la serviciul Roaming în țările SEE doar daca ai o cartelă PrePay care conține și beneficii în roaming SEE. Ofertele PrePay care au doar beneficii naționale nu sunt compatibile cu serviciul Roaming.

Daca ai o cartela PrePay doar cu beneficii nationale, va trebui sa activezi o optiune care sa contina si beneficii in roaming SEE.

Dupa consumarea beneficiilor incluse in oferta PrePay se vor aplica tarifele naționale sau tarife mai mici din oferta comercială de roaming.

Apelurile primite în roaming în țările SEE sunt gratuite.

Conform regulamentului European privind roamingul UE 612/2022, utilizarea resurselor de roaming este considerată rezonabilă atât timp cât serviciul de roaming este folosit doar pentru călătorii ocazionale în afara teritoriului României. Scopul politicii de utilizare rezonabilă este acela de a detecta şi de a preveni utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming.

In cazul utilizării excesive sau anormale a serviciului Roaming SEE, Orange România va putea aplica o suprataxă pentru acest serviciu.

Suprataxa reprezintă tariful care se aplică pentru convorbirile/SMS/internet atunci când este detectată utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming.

Incepand cu 1 ianuarie 2024, suprataxa aplicabilă pentru utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming va avea urmatoarele valori (tarife in Euro credit)):

  • 0.022 euro/min, pentru apeluri efectuate, inițiate și terminate în țări membre SEE
  • 0.002 euro/min, pentru apeluri primite
  • 0.004 euro/SMS, pentru SMS trimis
  • 0.00155 euro/MB, pentru Internet
  • 1.55 euro/GB, tarif euro/GB

Tarifele pentru utilizarea excesivă sau anormală a serviciilor de roaming se stabilește prin reglementările europene privind roamingul.

Cu ofertele cu roaming SEE poți utiliza o parte din resursele naționale de internet și in Roaming în SEE, conform limitei de date internet maxime, care se calculeaza pe baza forumulei:

valoarea ofertei in euro, fara TVA


1,55 euro (tarif fara TVA reglementat pentru traficul internet)

Mai mult

Începând cu data de 1 Iulie 2021, condițiile de consum și de tarifare în Marea Britanie și Gibraltar nu mai sunt aceleași cu cele aplicabile în țările membre SEE. Astfel, Marea Britanie și Gibraltarul vor fi incluse în zona 2 de taxare pentru serviciul Roaming.

Daca ai un abonament de mobil, pentru a avea acces la serviciul Roaming in Mare Britanie asigura-te că oferta ta include beneficii în roaming in SEE.

Noile tarife promoționale pentru roaming în Marea Britanie și Gibraltar, valabile până pe 15 februarie 2024, vor fi (cu TVA): apel local și SEE efectuat și primit 0,119 €/min, apel în tări non-SEE 1,547 €/min, SMS/MMS 0,119 €/min și trafic de date 0,0119 €/MB.

Dacă folosești o cartelă PrePay, pentru a avea acces la serviciul de Roaming în Marea Britanie trebuie să activezi opțiunea de 16 euro credit și să ai disponibile 100 minute și 1GB sau să reîncarci cu credit, care se va consuma conform tarifelor de mai jos. Opțiunile cu minute și trafic național vor trebui dezactivate.

Oferta este disponibilă cu posibilitate de prelungire.

Selectarea rețelei partenere

Pe durata călătoriei în roaming, configurează telefonul pentru a se înregistra automat în rețeaua parteneră cu cea mai bună acoperire, astfel:

Android/IOS: Setări/Configurări -> Rețea mobilă/Conexiune celulară - > Date mobile/Selectare rețea - > Operator -> Automat

De asemenea, iți recomandăm să restartezi dispozitivul atunci când ajungi în roaming. Dacă telefonul nu se înregistrează automat în rețea nici după restart, accesează setările telefonului tău conform instrucțiunilor de mai sus și alege manual una dintre rețele disponibile (prin opțiunea Selectare manuală).

Pierderea/furtul telefonului

Dacă telefonul tău a fost furat sau pierdut în străinătate, îl poți suspenda astfel: accesează contul tău My Orange sau apelează Serviciul Clienți la numărul +40 374 300 300.

Aplicația My Orange

Verifici dacă serviciul Roaming este activ, accesezi factura detaliată, consulți informațiile despre consum și multe altele.

Întrebări frecvente

Mai mult

Ce înseamnă consum majoritar în roaming și ce trebuie să știu

Mai mult

Care este politica de utilizare rezonabilă a serviciilor în roaming SEE?

Mai mult

Cum pot să am acces la serviciul roaming pe cartela mea Orange PrePay?

Mai mult

Cum pot apela sau primi apeluri când sunt în roaming?

Mai mult

Cum activez serviciul Roaming dacă nu sunt în țară

Mai mult

Care sunt informațiile generale despre serviciul Roaming pentru abonamente?

Mai mult

Cum se face taxarea în roaming pe cartela mea PrePay?

Mai mult

Cum reîncarc o cartelă Orange PrePay în roaming?