×

Roaming cuOrange PrePay

Cu serviciul Roaming pentru cartela Orange PrePay poți comunica de pe numărul tău de telefon din străinătate.

1Vreau să îmi
planific călătoria

Mai mult
Mai mult
Mai mult

2Sunt deja în
străinătate

Mai mult
Mai mult
Mai mult

3M-am întors în
România

Mai mult
Mai mult
Mai mult

Descarcă ghid de utilizare Roaming în SEE pentru posesori cartele PrePay

Află tot ce ai nevoie să știi când ești plecat în străinătate și câteva sfaturi utile pentru cele mai frecvente situații atunci când folosești serviciul Roaming. Informații valabile pentru posesorii de cartele Orange PrePay.

Descarcă Ghid

Din 01.01.2023, limita de consum a internetului în roaming SEE făra cost suplimentar va crește și poate fi consultată, din ianuarie 2023, la *100# sau în My Orange. Tariful pentru traficul de internet suplimentar în roaming SEE începand din 1 ianuarie 2023 este 0.0018 euro/MB, fără TVA inclus. Dacă, conform ofertei tale, beneficiezi de un tarif național pentru traficul de internet mai mic de 0,0018 euro/MB, ți se va aplica și în roaming SEE tariful național. Poți folosi beneficiile naționale incluse în ofertele cu roaming SEE în limita politicii de utilizare rezonabilă (art.1.20 din TCG). Mai mult

Roaming în
Spațiul Economic European (SEE)

Poți folosi beneficiile naționale incluse în oferta ta și atunci când călătorești în Spațiului Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene, Norvegia, Islanda și Lichtenstein.

Începând cu data de 1 Iulie 2021 condițiile de consum și de tarifare în Marea Britanie și Gibraltar nu mai sunt aceleași aplicabile în țările membre SEE. Astfel, Marea Britanie și Gibraltar-ul vor fi incluse în zona 2 de taxare pentru serviciul roaming.

  • Dacă folosești o cartela Prepay pentru a avea acces la serviciul de roaming în Marea Britanie trebuie să activezi opțiunea de 16 euro credit aici și ai disponibile 100 minute și 1GB sau să îți încarci cu credit din care se va consuma conform tarifelor de mai jos. Opțiunile cu minute și trafic național vor trebui dezactivate.
  • Până pe 14 iunie 2023 consumul de resurse în Marea Britanie și Gibraltar se va tarifa la prețul promoțional de: apel local și SEE efectuat sau primit 0,10 €/min, apel în țări non-SEE 1,3 €/min, SMS/MMS 0,10 €/mesaj, trafic de date 0,010 €/MB (Euro Credit).
  • Perioada de promoție are posibilitate de prelungire.

Înainte să pleci in străinatate, verifică dacă oferta ta include accesul pentru serviciul roaming și că acesta este activ pentru destinația în care călătorești. Accesează secțiunea Help pentru abonamente sau pentru PrePay pentru a afla detalii.

Verifică în My Orange dacă ai serviciul Roaming activ și pentru ce destinații este disponibil

Începând cu 15 iunie 2017, Regulamentul European pentru serviciul Roaming permite clienților cu acces la serviciul roaming să folosească o parte din resursele naționale și în roaming în Europa, în statele membre ale Spațiului Economic European (SEE), format în prezent din țările membre UE, Norvegia, Islanda și Liechtenstein. Apelurile primite în roaming în Spațiul Economic European vor fi gratuite.

Mai mult

Cu ofertele cu roaming SEE poți utiliza o parte din resursele naționale de internet și in Roaming în SEE, conform limitei de date internet maxime, care se calculeaza pe baza forumulei:

valoarea ofertei in euro, fara TVA


1,8 euro (tarif fara TVA reglementat pentru traficul internet)

Mai mult

Dacă folosești frecvent serviciul de roaming în zona SEE, te bucuri de tarife avantajoase. De exemplu:

  • 30 de minute de apeluri efectuate către țari din SEE costă 0.66 euro fără TVA
  • pentru 500 MB trafic de internet vei avea un cost de 0.9 euro fără TVA
Mai mult

Selectează manual rețeaua

Dacă telefonul tău nu se înregistrează automat în rețea, accesează din meniul telefonului tău:

Setări -> Setări telefon - > Selectare rețea - > Selectare manuală și alege apoi una dintre rețelele disponibile.

Pierderea/furtul telefonului

Dacă telefonul tău a fost furat sau pierdut în străinătate, îl poți suspenda astfel: accesează contul tău My Orange sau apelează Serviciul Clienți la numărul +40 374 300 300.

Aplicația Orange Travel

Știi mereu care este consumul de resurse în roaming și poți stabili praguri de consum la care să primești notificări, pentru a evita costuri suplimentare.

Aplicația My Orange

Verifici dacă serviciul Roaming este activ, accesezi factura detaliată, consulți informațiile despre consum și multe altele.

Întrebări frecvente

Mai mult

Ce înseamnă consum majoritar în roaming și ce trebuie să știu

Mai mult

Care este politica de utilizare rezonabilă a serviciilor în roaming SEE?

Mai mult

Cum pot să am acces la serviciul roaming pe cartela mea Orange PrePay?

Mai mult

Cum pot apela sau primi apeluri când sunt în roaming?

Mai mult

Cum activez serviciul Roaming dacă nu sunt în țară

Mai mult

Care sunt informațiile generale despre serviciul Roaming pentru abonamente?

Mai mult

Cum se face taxarea în roaming pe cartela mea PrePay?

Mai mult

Cum reîncarc o cartelă Orange PrePay în roaming?