×

Business Hi-Tech

9 start-up-uri din Romania, Turcia, Polonia si Serbia vor finaliza Advancing AI #4, program de...

9 start-up-uri din Romania, Turcia, Polonia si Serbia vor finaliza Advancing AI #4, program de accelerare organizat de Techcelerator pentru antreprenorii din Europa de Sud-Est care dezvolta produse folosind inteligenta artificiala

22.05.2024, 12:42 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

130 de start-up-uri din 20 de tari au aplicat in cadrul Advancing AI #4, program de accelerare organizat de Techcelerator pentru antreprenorii din Europa de Sud-Est care dezvolta produse folosind Inteligenta Artificiala, au transmis reprezentantii Techcelerator printr-un comunicat. Din cele 130 de start-up-uri inscrise doar noua au fost alese pentru a finaliza programul. Startup-urile selectate sunt din Romania, Polonia, Serbia si Turcia.

"Solutiile de Inteligenta Artificiala vor fi cel mai des utilizate pe viitor in domeniul sanatatii (15,7% din valoarea pietei), in special pentru diagnosticarea bolilor, dezvoltarea de medicamente si medicina personalizata. Alte domenii in care vom vedea tot mai des solutii AI sunt in zona de enterprise software precum domeniul financiar si securitate cibernetica, cel de productie, business&legal, retail si logistica, energie verde si generarea de noi materiale. Vedem aceste trenduri internationale si in cadrul celei de-a patra editii a Advancing AI, unde o treime dintre startup-urile finaliste sunt din zona de sanatate iar o parte importanta din segmentul de securitate cibernetica, doua dintre zonele in care oamenii au cea mai mare nevoie de inovatie", a spus Cristian Dascalu, Managing Partner Techcelerator.

Piata globala de solutii de inteligenta artificiala este estimat sa ajunga la 184 de miliarde de dolari anul acesta, iar in 2030 la aproximativ 827 de miliarde de dolari, cresterea fiind de aproximativ 28,5% anual, conform datelor Statista.

Programul de accelerare Advancing AI #4 se deruleaza de-a lungul a zece saptamani si se va incheia la finalul lunii mai, urmand ca startup-urile sa intre in perioada de asistenta post program.

"Start-up-urile selectate beneficiaza de un program personalizat de validare si optimizare a business case-urilor in cadrul caruia colaboreaza cu mentori cu expertiza tehnica si de business development in domeniul inteligentei artificiale. Echipa si partenerii Techcelerator acorda startup-urilor sustinerea necesara pentru a identifica parteneri si potentiali clienti pentru a-si testa produsele si sa isi valideze strategiile de dezvoltare internationala."

Companiile care vor performa cel mai bine in cadrul Advancing AI #4 vor intra direct in programele de atragere de runde de investitii dezvoltate de Techcelerator impreuna cu investitorii locali si regionali pentru a accesa rapid pietele internationale si pentru a dezvolta proiecte pilot.

De asemenea, fiecare companie poate accesa pana la 350.000 dolari in credite Google Cloud si Firebase si beneficii de la partenerii Techcelerator, precum credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks & Notion si multe altele, au mai transmis reprezentantii Techcelerator.

Printre investitorii si speakerii de la eveniment se numara reprezentanti ai unor organizatii precum GapMinder VC, Techangels Romania, Bravva Angels, Notion, LaunchHub, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, SeedBlink, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Startup Moldova, PortfoLion, European Investment Fund, Credo, Early Game Ventures, arata sursa citata.

Astfel, printre speakeri se numara Camelia Dragoi - Senior Mandate Manager European Investment Fund, Dan Mihaescu - founding partner GapMinder VC, Olga Melniciuc - CEO Startup Moldova, Mark Palfalvi - Principal PortfoLion, Karolina Mrozkova - General Partner Credo Ventures, Kamil Mieczakowski - Partner Notion Capital, Malin Stefanescu - Vice President Techangels Romania, Marius Istrate - Chairman of the Board TechAngels, Cristian Munteanu - Fondator& Managing Partner Early Game Ventures, Bogdan Pasca - Investment Principal Early Game Ventures.

Start-up-urile care finalizeaza programul sunt:

Travatar (Polonia) - ofera o solutie care combina securitatea cibernetica si analiza datelor pentru a asigura securitatea site-ului si ofera date de trafic fiabile, identificand procentul de roboti vs utilizatori reali (umani). Solutia utilizeaza masuri avansate de securitate, inclusiv biometrie comportamentala si detectie bazata pe Inteligenta Artificiala si ajuta agentiile de marketing si proprietarii de afaceri e-commerce sa eficientizeze utilizarea bugetelor de marketing.

Feyenally (Polonia) transforma modul de ingrijire oftalmologica cu ajutorul EyeTEST - o aplicatie mobila bazata pe inteligenta artificiala pentru autoexaminarea ochilor in vederea depistarii erorilor de refractie la domiciliu, folosind doar smartphone-ul.

NS-EDGE (Romania) este o platforma de Inteligenta Artificiala de monitorizare a securitatii cibernetice care afiseaza in timp real detectarea amenintarilor sub forma de grafice si proceseaza zilnic terabiti de date, necesitand o putere de operare redusa.

Abrakadabra Games Technology (Turcia) un produs pentru fanii fotbalului din intreaga lume. Permite transformarea videoclipurilor din viata reala in jocuri si experiente video direct pe dispozitivele mobile, evitand complexitatea motoarelor de jocuri 3D si expertiza in codare. Abrakadabra permite colaborarea si monetizarea prin integrarea blockchain, inclusiv NFT-uri si token-uri digitale.

Naratix (Romania) o suita de roboti bazati pe Inteligenta Artificiala care adauga competente departamentelor de e-commerce pentru majoritatea activitatilor. Naratix mareste viteza si acuratetea acestor actiuni de aproximativ 1.000 de ori, reducand astfel costurile cu pana la 99%!

Mantiscope (Turcia) este o platforma de Inteligenta Artificiala care accelereaza diagnosticarea si imbunatateste ingrijirea pacientilor prin clasificarea automata si detectarea anomaliilor.

FigVision (Romania) este un instrument de Inteligenta Artificiala conceput pentru a scurta fluxul de lucru in domeniul designului atat pentru liber-profesionisti, cat si pentru echipele de design profesionist. Acesta transforma orice captura de ecran in componente de design Figma complet editabile si receptive.

AmabiexAi (Romania) este o platforma medicala care combina tehnici de imagistica (fotopletismografie faciala (rPPG), Inteligenta Artificiala generativa si algoritmi avansati de vizualizare informatica, cu scopul de a revolutiona modul in care se realizeaza diagnosticarea digitala a sanatatii, monitorizarea, prevenirea si tratamentul patologiilor cronice.

Beehold (Serbia) este un "asistent digital al apicultorilor" si un pionier al solutiilor bazate pe Inteligenta Artificiala pentru apicultori. Solutia ofera sugestii pentru gestionarea stupilor, prezice potentialele probleme si optimizeaza productia de miere.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare