Cloud Backup

Ai backup rapid și sigur pentru toate computerele și serverele tale

 
  • Share

Pentru a elimina riscurile de ștergere, corupere sau deteriorare accidentală sau intenționată a datelor companiei tale, una dintre cele mai simple măsuri de protecție este să menții mai multe copii de siguranță ale datelor. Astfel, asiguri continuitatea activității businessului tău și răspunzi optim evenimentelor nedorite care ar putea impacta datele din serverele și computerele echipei tale.

Cu Cloud Backup, ai la dispoziție centre de date în România, performante și sigure, cea mai performantă soluție de stocare de date și cea mai buna soluție de backup în cloud.

Strategia 3-2-1 de protecție a datelor

O strategie eficientă de protecție a datelor împotriva pierderii sau deteriorării presupune menținerea a minim trei copii ale datelor, dintre care două să fie pe sistemele sau mediile de stocare diferite, iar una să se afle într-o locație fizică sau geografică diferită.
Cloud Backup simplifică pentru tine implementarea acestei strategii, îți pune la dispoziție o copie la distanță a datelor, pe un sistem și mediu fizic diferit, fără să fie nevoie să achiziționezi echipamente de stocare sau să angajezi personal IT specializat.

Știai că în medie doar 65% din date se mai pot recupera?

În urma atacurilor ransomware, fără o soluție de backup, în medie doar 65% din date se mai pot recupera.

Sursa : Sophos, The State of Ransomware 2021

Beneficii pentru businessul tău

Activare imediată

Serviciul se activează imediat după semnarea contractului. Vei primi datele de autentificare și informații detaliate despre modul în care se realizează instalarea și configurarea inițială.

Simplu de instalat și folosit

Instalarea și configurarea durează câteva minute iar după aceea backup-urile se fac automat, fără să fie nevoie de intervenție și monitorizare permanentă. Pur și simplu funcționează.

Plătești doar
cât consumi

Plătești doar spațiul de stocare de care ai nevoie și ești tarifat punctual pentru fiecare server pe care l-ai protejat prin backup.

Trafic nelimitat
de date

Poți configura politicile de backup oricum dorești, fără să-ți faci probleme legate de volumul de trafic generat. Acesta nu e contorizat și nu vei plăti suplimentar pentru trafic.

Date criptate pentru protecție totală

Datele sunt stocate de noi doar în formă criptată astfel că nu pot fi accesate sau extrase în mod neautorizat. De asemenea, datele sunt criptate și pe timpul transportului, prin protocol SSL. Dacă dorești, tehnologia Veeam te poate ajuta să criptezi și datele păstrate la sediul tău.

Suport tehnic
specializat

Ai nevoie de ajutor la instalare sau ai întrebări referitoare la serviciu? Iți oferim suportul tehnic permanent al unei echipe de ingineri specializați.

Echipamente de stocare
performante

Folosim cele mai performante echipamente de stocare enterprise grade de la Dell EMC – lider de piață conform Gartner Magic Quadrant.

Datele sunt stocate în
România

Garantam că datele sunt stocate în datacenterele performante Orange România și nu vor părăsi teritoriul țării.

Sisteme și procese
certificate

Am creat și menținem sisteme de management al calității, mediului, serviciilor IT și respectiv, al securității IT certificate conform standardelor internaționale ISO 9001, 14000, 20000, 27001.

Cum funcționează Cloud Backup?

Serviciul se bazează pe tehnologia Veeam Cloud Connect. Veeam este de cinci ani consecutiv nominalizat printre liderii industriei de backup în studiile Gartner Magic Quadrant și este renumită pentru tehnologia de backup agentless pentru medii virtuale.

Cloud Backup poate proteja atât stații de lucru (PC-uri, laptopuri), cât și servere, având sisteme de operare Linux, Windows sau MacOS. Noi iți punem la dispoziție atât spațiul de stocare necesar, pe echipamente performante din clasa Enterprise, cât și aplicațiile de backup necesare. Serviciul reduce semnificativ efortul de implementare și management al unei soluții de backup performante ce respectă cerințele strategiei 3-2-1 de protecție a datelor.

La activarea serviciului vei primi datele de conectare la portalul de administrare și instrucțiuni de descărcare a agenților de backup.
Agenții de backup sunt preconfigurați cu datele de conectare la cloudul nostru și trebuie instalați pe fiecare computer sau server ce urmează să fie protejat prin backup.
După instalare poți seta politicile de backup așa cum dorești.
Poți opta pentru serviciile noastre profesionale pentru a te degreva de sarcinile de administrare a backup-urilor, delegandu-le către noi.

Beneficii Cloud Backup

Securitate

Un serviciu expus în Internet și partajat intre o multitudine de clienți nu poate ignora cerințele de securitate. Soluția noastră îți pune la dispoziție nivele multiple de securitate. La sursă: pe baza capabilitătilor de criptare introduse începând cu Veeam Backup & Replication v8, datele pot fi imediat criptate de componentele Veeam instalate la client, care folosesc criptare AES-256-bit și chei de criptare generate de client. Pe timpul transferului: conexiunile dintre clienți și cloud gateway-urile Orange Romania sunt criptate folosind certificate SSL (technic vorbind, TLS 1.2). În acest fel, atacurile de tip man-in-the-middle sunt prevenite, și chiar și datele necriptate pot traversa Internetul în mod securizat. La destinație: fișierele de backup sunt stocate pe platforma Orange România numai în forma criptată, folosind cheile generate de clienți. Astfel, datele conținute în backup-urile clienților nu pot fi accesate neautorizat și ai deplină confidențialitate a datelor stocate la noi.

Integrare

Pentru clienții care folosesc deja tehnologia Veeam Backup and Replication, resursele de backup din cloudul Orange vor apărea în interfață de administrare a clientului ca și cum ar fi resurse locale. Acest lucru garantează o experiență uniforma a utilizatorilor și sporește ușurința în utilizare. Clienții noștri nu sunt nevoiți să învățe procese sau instrumente noi că să utilizeze resursele expuse prin Veeam Cloud Connect, ci trebuie doar să configureze job-uri de backup copy către un cloud repository ca de obicei.

Simplitate

Odată ce te-ai abonat la serviciu, vei primi parametrii necesari pentru a te conecta la platforma de backup în cloud. Aplicația Veeam Backup & Replication sau agentul de backup instalate pe echipamente se vor conecta prin intermediul gateway-urilor la platforma și vor prezenta resursele din cloud ca și cum ar fi resurse instalate local. Odată ce resursele au fost adăugate consolei, poți începe să le folosești așa cum utilizezi orice disc local – le poți face destinație pentru job-urile de backup sau copie de backup direct din interfața de utilizator.

Partenerii noștri:

Întrebări frecvente

Veeam Cloud Connect funcționează doar cu versiunea 8 sau mai nouă, de aceea pentru a putea beneficia de backup în cloud trebuie să faci upgrade la o versiune mai nouă a VBR.

În acest moment oferim serviciul de backup în cloud Veeam. Soluția de replicare Veeam în cloud este în curs de implementare și vă vom notifica pe canalele de comunicare publice atunci când serviciul de replicare va fi disponibil comercial.

Recomandăm să aloci circa 1 Mbps pentru fiecare 300 GB de date de backup.

Pentru a dimensiona corect mărimea spațiului de stocare necesar, trebuie să iei în considerare mărimea joburilor de backup de pe serverul Veeam local. Pentru fiecare GB de backup local trebuie să rezervi și un GB de backup în cloud. Există pe internet un calculator online pentru Veeam care poate fi folosit pentru a simula joburi de backup sau de Cloud Connect backup.

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200