Cloud Computing

Infrastructură flexibilă pentru implementări IT rapide și sigure

  • Share

Cloud computing transformă infrastructura IT într-o utilitate accesibiliă de oriunde. Resursele sunt disponibile la cerere, fără a fi necesar să instalezi sau să întreții echipamente on-premises (la sediu). Toate acestea sunt găzduite într-un data center gestionat de un furnizor de soluții cloud end-to-end precum Orange Business.

Ce este Cloud Computing

Cloud computing este soluția prin care îți sunt livrate la cerere resursele IT prin internet, cu prețuri pay-as-you-go.

Resursele de cloud computing constau în aplicații, servere fizice sau virtuale, capabilități de rețea sau instrumente dev-ops care scurtează ciclul de viață al dezvoltării aplicațiilor și sistemelor, îmbunătățind, totodată, calitatea acestora și eficiența operatională. Aceste resurse pot fi folosite pentru a rula aplicații care necesită putere mare și rapidă de procesare, pentru a dezvolta noi aplicații sau a migra aplicațiile existente din on-premise, în mediul Cloud. Gestionarea resurselor se face printr-o interfață de administrare securizată, accesibilă online de oriunde și oricând.

Soluțiile Orange Business de Cloud computing

Beneficii Cloud Computing

  • Flexibilitate și viteză – resursele pot fi accesate la cerere, ceea ce înseamnă că în câteva minute business-ul poate primi mai multă capacitate, fără un proces lung de achiziție și implementare IT
  • Costuri reduse – eliminarea sau reducerea costurilor și efortului de achiziție, instalare, configurare și administrare a unei infrastructuri locale
  • Performanță – serviciile de cloud computing funcționează pe o rețea de data centere sigure care sunt actualizate cu cea mai nouă tehnologie în mod constant
  • Siguranță- sistemele de cloud computing au integrate soluții de back-up și disaster recovery, pentru ca datele companiei tale să fie în siguranță și pentru a reduce timpul de restabilire a business-ului în cazul unui incident informatic

Tipuri de Cloud computing

Public Cloud

În calitate de lider european în rețele de comunicații și IT, Orange Business oferă companiilor toate instrumentele de care au nevoie, inclusiv Big Data și Inteligența Artificială, garantând în același timp disponibilitatea și protecția datelor în conformitate cu legile și reglementările europene, prin solutii operate atât la nivel local cât și internațional.

Private Cloud & Hybrid Cloud

Construim infrastructură de cloud dedicată care răspunde nevoilor specifice ale fiecărei afaceri. Printr-un portofoliu de servicii complet și flexibil, soluțiile noastre ne permit să găzduim și să operăm toate tipurile de aplicații, menținând securitatea și disponibilitatea ridicată a aplicațiilor.
Proiectăm, integrăm și operăm infrastructură end-to-end, oferind servicii de calitate în fiecare etapă a proiectului, inclusiv în cadrul proceselor de migrare.

Infrastructură în cloud pentru modele de business dinamice

Orange Business – expertiză globală în servicii de cloud

Orange Business combină experiența de operator de telecomunicații cu expertiza implementărilor de servicii în cloud. Toată infrastructura pe care o utilizăm se află deja sau migrează în cloud, pentru a îmbunătăți convergența și flexibilitatea serviciilor pe care le oferim, conectivitatea și securitatea cibernetică.

  • Infrastructură hibridă de private și public cloud oferită în 38 de centre de date Orange în 15 țări, 5 centre de date operate în România (București, Cluj, Brașov)
  • Centrele de date Orange oferă redundanță locală geografica (București, Cluj) si latență scazută prin dispunerea apropiată
  • Certificare și standarde pentru protecția datelor: ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000-1, ISO 27001, certificări CISSP, GDPR și ONJN
  • 1.600 de experți în management de proiect și migrarea serviciilor în cloud în întreaga lume

Securitatea în cloud

Pentru a asigura acele standarde tehnice de securitate și de reglementare optime, Orange Business oferă în România servicii IaaS (Infrastructure as a Service) în centrele de date construite la standarde Tier III si ISO (ex ISO 27001): în București și Cluj-Napoca.

Platformele și data centerele Orange Business sunt monitorizate 24/7 de specialiști în domeniul securității cibernetice cât si fizice, în locațiile operate.

Studii de caz

McCann PR România

Securizarea accesului la date confidențiale prin soluții de colaborare, file-sharing și stocare în cloud

Soft Net Consulting

Soluții integrate ERP-CRM-BI, furnizate pe infrastructură Business Flexible Computing

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200