Studiu de caz

Microsoft România

Creșterea capacității de răspuns cu 75% folosind soluția Mobility Manager


Microsoft România, filială a companiei Microsoft Corporation, una dintre cele mai mari și influente companii de tehnologie din lume, a externalizat toate procesele interne legate de serviciile și device-urile de mobilitate, optimizând costurile și îmbunătățind experiența angajaților.

Bogdan Putinică, Country Manager Microsoft România & Moldova

„În momentul în care Orange Business a venit proactiv în întâmpinarea nevoilor noastre de simplificare a accesului angajaților la serviciile de mobilitate, am ales soluția propusă și s-a dovedit a fi o alegere înțeleaptă, care a dus la reducerea timpilor de așteptare cu 75%.”

Context și provocare

 • Microsoft România, filiala locală a Microsoft Corporation, are în România peste 1500 de angajați. De la înființarea sa în 1996, Microsoft România a colaborat cu Orange România (încă de pe vremea când se numea Dialog) pentru soluțiile de mobilitate destinate productivității angajaților.
 • Fiind în avangarda inovării, Microsoft a implementat în România încă din 2010 conceptul “New World of Work” prin care angajații pot lucra de unde este nevoie – de la birou, de acasă, de la client, de la partener, din deplasare – având acces la aceleași unelte de productivitate, fără niciun fel de compromisuri. Acest concept a impus modificări tehnologice și operaționale în zona de conectivitate și mobilitate – acces la terminale mobile de oriunde, oricând – dar și servicii personalizate de livrare, nu doar la sediul Microsoft România, ci pentru fiecare angajat, indiferent unde se află.
 • Gestionarea solicitărilor angajaților legate de soluțiile de mobilitate a generat încărcare operațională suplimentară pentru angajații Microsoft care gestionau flotele de terminale mobile, crescând în același timp și costurile.
 • Compania avea nevoie să aloce resurse umane suplimentare gestionării solicitărilor și să crească timpii de așteptare pentru soluționarea acestora.
 • În acest cadru, Orange Business a venit cu o soluție personalizată și adaptată nevoilor Microsoft România, permițând astfel externalizarea operațiunilor interne cât și acces dedicat și direct al angajaților la serviciile de suport și logistică.

Soluția Orange

 • Soluția selectată a fost Mobility Manager, împreună cu cele două componente principale ale acesteia:
  • Dedicated Helpline - Serviciul de suport dedicat, cu acces direct către operatorii Orange, fără timpi de așteptare, pentru angajații Microsoft România.
  • Assets Management - Serviciul de management al device-urilor mobile, prin care se poate gestiona mișcarea, stocarea și inventarierea eficientă a dispozitivelor mobile, precum și fluxurile de informații aferente.

Beneficii

 • Reducerea cu 60% a costurilor operaționale interne.
 • Creșterea capacității de răspuns cu 75%.
 • Creșterea productivității angajaților Microsoft România.

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200