Proiecte implementate în România

Timișoara

Timișoara

Proiectul Timișoara Smart City implementat în 2017 a urmărit asigurarea primului nivel necesar în orice inițiativă de digitalizare a comunităților - conectivitatea. Derulat de Orange în parteneriat cu Primăria Timișoara și finanțat de Continental România, programul a presupus implementarea unei rețele de acces public Wi-Fi în 3 zone strategice ale orașului: Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii, precum și în 10 mijloace de transport în comun operate de Regia Autonomă de Transport Timișoara.

Vizitatorii se conectează prin intermediul unei interfețe simple și ușor de utilizat, fie prin crearea unui cont de utilizator, fie cu ajutorul contului propriu de social media. Odată autentificați, utilizatorii au acces, de fiecare dată când se află în aria de acoperire a unui hotspot Wi-Fi instalat în cadrul programului, la internet de mare viteză, fără a mai fi necesar consumul resurselor proprii de date mobile.

Accesul la internet este securizat prin intermediul soluției Business Internet Security, care detectează, blochează și raportează aplicațiile malițioase și amenințările cibernetice, astfel încât utilizarea conexiunilor la internet să se facă în deplină siguranță.

Mai mult, prin intermediul platformei City Analytics, municipalitatea are acces la informații despre traficul pietonal în zonele cu Wi-Fi, putând urmări rapoarte și date statistice precum numărul de vizitatori unici, densitatea în funcție de intervalul de timp, condiții meteorologice, anotimp, evenimente desfășurate. Astfel de informații pot fi utilizate pentru optimizarea acțiunilor organizate în zonele respective și alocarea optimă de resurse de mobilitate urbană.

Ca un prim domeniu de aplicativitate, Orange a instalat pe autobuzele operate de RATT dotate cu soluția Orange Wi-Fi Mobile senzori de monitorizare a calității aerului uRADMonitor, prin care municipalitatea are acces la informații în timp real și statistici istorice, precum și generarea de hărți de impact despre situația poluării cauzate de traficul rutier din oraș.

Proiectul anului 2017
la Smart City Industry Awards

Proiectul Timișoara Smart City powered by Orange a fost desemnat proiectul anului 2017 la cea de-a doua ediție Smart City Industry Awards, eveniment organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate.

Pentru informații suplimentare și detalii despre soluția Smart City și implementarea acesteia:

  contactează persoana dedicată companiei sau instituției tale din cadrul Serviciului Clienți

  apelează 776 (gratuit de pe telefonul mobil Orange) sau 0374.44.7766 (apel cu tarif normal din orice rețea)