Transport și Logistică

Comunicații în timp real și soluții de management al flotelor și dispozitivelor

Transport și Logistică
  • Share

Rețelele de comunicații, obiectele conectate și soluțiile de colaborare asigură infrastructura necesară sistemelor de logistică în timp real extinse la nivel global, pentru optimizarea lanțului de aprovizionare și distribuție.

Provocări globale în creștere

Globalizarea, creșterea populației și dezvoltarea explozivă a comerțului online au contribuit la o expansiune rapidă a activităților de transport și logistică, o piață estimată să ajungă în 2023 la o valoare de 15.5 trilioane USD*. Investițiile în capacități de transport și depozitare asigură creșterea cotei de piață, dar eliminarea ineficiențelor asigură succesul. În fiecare zi, în jurul lumii au loc, în medie, 85 de milioane de expediții, doar 50% dintre camioanele utilizate transportând marfă și pe drumul de întoarcere. La astfel de oportunități ratate se adaugă costuri tot mai mari pentru asigurările și taxele de drum, prețurile volatile ale combustibilului și traficul tot mai aglomerat. Astfel de ineficiențe au impact semnificativ asupra adaosului mic cu care întreaga industrie e obligată să opereze și, orice greșeală poate duce rapid la eșec. Tehnologiile digitale și sistemele IoT pot ajuta transportatorii și prestatorii de servicii logistice să crească eficiența și comerțul prin inițiative europene. Mai mult, pot crește sustenabilitatea activităților de transport de marfă, reducând în același timp impactul pe care acestea le au asupra mediului.

Sursa: Transparency Market Research

Tehnologii digitale pentru o industrie mereu în mișcare

Serviciile de logistică sunt tot mai complexe la nivel global

Transportul internațional și depozitarea fluctuează constant. Clienții au cerințe variate, în funcție de specificul mărfurilor transportate, reglementările statale și trans-naționale sunt tot mai stricte, ceea ce face tot mai dificil managementul eficient al fluxurilor de mărfuri și gestiunea documentelor necesare. Conectarea și automatizarea diferitelor procese specifice de logistică ajută operatorii din industrie să își îmbunătățească eficiența operațională.

Concurența este tot mai mare

Ca parte a Uniunii Europene, operatorii de transport pot activa oriunde în piața comună, cu avantajul extinderii pe noi piețe, dar și cu dezavantajul concurenței din partea operatorilor din alte țări. Standardizarea proceselor la nivel internațional, consolidarea operațiunilor și colaborarea în timp real cu operatori parteneri din alte piețe asigură o mai mare flexibilitate și agilitate sporită, cu posibilitatea de eliminare a capacităților neutilizate și cu reducerea timpilor de transport.

Urmărirea livrărilor în timp real

Clienții doresc să știe în orice moment statusul livrărilor lor. Acest lucru necesită vizibilitate, trasabilitate și transparență, posibile prin utilizarea de sisteme integrate de conectare, localizare și vizualizare a datelor pe întregul flux logistic, în timp real.

Angajații sunt cea mai valoroasă resursă

Atragerea și păstrarea angajaților de calitate devine una dintre cele mai mari provocări. Mai ales când aceștia trebuie să fie departe de familii pe timp îndelungat, cu multe ore petrecute pe drum. Oferirea de mijloace digitale și conectivitate care să le crească siguranța muncii, să le permită relaxarea și socializarea cu cei apropiați devin esențiale pentru a păstra productivitatea, eficiența operațională și starea de bine a angajaților.

Soluții Orange Business pentru optimizarea fluxurilor logistice și transport

Business Wi-Fi Mobile

Internet de mare viteză în mijloacele de transport

Smart Tracking

Soluție completă pentru monitorizarea flotelor auto.

Business Mobile

Abonamente de voce și date mobile simplu de personalizat pentru nevoile angajaților și clienților.

Mobile Device Management

Administrez inteligent dispozitivele angajaților

Live Objects

Platforma IoT pentru automatizarea proceselor de business.

Business Flexible Computing

Servere virtuale pentru gestionarea resurselor CPU, RAM și HDD necesare afacerii tale

IP-VPN

Infrastructură de comunicare sigură și eficientă între membrii și locațiile companiei tale.

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

}