Business Flexible Computing

Compania ta transformată digital, fără investiții în infrastructură

 
 • Share

Folosind soluția infrastructure-as-a-service Business Flexible Computing, poți construi sau migra aplicațiile de business, pe infrastructura și nivelurile modulare Orange Business. Poți și să o gestionezi rapid și de oriunde, oricând, astfel încât să răspundă nevoilor tale de business.

Ce este Business Flexible Computing?

Business Flexible Computing oferă o soluție fiabilă și flexibilă de Infrastructure-as-a-Service (IaaS), care permite administrarea Centrelor de Date Virtuale (VDC) într-un mediu securizat de nivel Tier 3. Poți construi propriul data center virtual, cu ajutorul căruia utilizezi resursele necesare afacerii tale (CPU, RAM și Storage) printr-un abonament lunar bazat pe consumul de resurse.

Cum funcționează Business Flexible Computing

Prin intermediul unui portal de administrare online, poți crea și configura servere virtuale pentru care adaugi utilizatori cu diferite profiluri și drepturi. Odată configurată infrastructura IT necesară pentru diferitele scenarii de utilizare, poți instala aplicații de business, cu zone diferite de securitate, în funcție de destinația acestora.

 • Resurse CPU, HDD și RAM nelimitate, în funcție de cerințele specifice fiecărei aplicații instalate
 • Găzduirea data center-ului virtual în centrele de date Orange cu standarde Tier 3 pentru redundanța sistemelor, alimentarea cu energie electrică, climă, securitate fizică și logică
 • Controlul complet al infrastructurii dedicate virtuale, cu capacitatea de a scala resursele în sus și în jos, după cum și când este necesar
 • Nivel garantat de calitate a serviciului (SLA) asigurat pentru soluția integrată și guvernanța globală atunci când sunt utilizate soluții de conectivitate și securitate cibernetică Orange

Business Flexible Computing utilizează conexiuni la internet asigurate prin soluțiile clasice IP-VPN sau Dedicated Internet Access sau prin soluții de conectivitate construite la cheie.

flux vison

Ce este IaaS (infrastructura ca serviciu) și cine poate folosi astfel de servicii

IaaS, infrastructura ca serviciu, este un tip de serviciu de cloud computing care oferă resursele esențiale de calcul, stocare și rețea la cerere, cu plata în funcție de resursele consumate, IaaS, software ca serviciu (SaaS), platformă ca serviciu (PaaS) și fără server sunt cele patru tipuri de servicii cloud.

Soluția IaaS a Orange Business, Flexible Computing, răspunde oricăror nevoi IT, multiple și complexe, fiind o soluție agilă, care îndeplinește cerințele stricte de securitate. Soluția este potrivită în special pentru dezvoltatorii IT care au nevoie servere pentru a găzdui soluțiile, cum ar fi aplicațiile web sau de gaming, și care au nevoie de mai multă putere de procesare, dar și pentru orice companie care caută soluții IT fără investiții în infrastructura proprie.

De ce să folosești Business Flexible Computing

Cu Flexible Computing nu mai ai nevoie de servere fizice, la fața locului, pentru găzduirea aplicațiilor de business. Pastrezi aceeași performanță prin utilizarea mașinilor noastre virtuale, ușor scalabile, personalizate pentru cerințele afacerii tale.

Beneficii Business Flexible Computing

Control

Control

Portalul vCloud Director îți permite să deții controlul permanent al resurselor pe care le utilizezi.

scalabilitate

Scalabilitate

Modifici resursele de calcul oricând, în sens crescător sau descrescător, fără penalizări, în funcție de nevoile tale din momentul respectiv, direct din interfața de administrare.

securitate

Securitate

Resursele virtuale pot fi securizate prin intermediul serviciilor complexe de securitate oferite de Orange, iar datele sunt protejate prin mecanisme avansate de back-up și protecție (DRaaS).

conexiuni

Conexiuni ultra-rapide

Conexiunile la internet către resursele tale virtuale sunt rapide, permanente, sigure și sunt livrate la cheie, împreună cu echipamentele și suportul de care ai nevoie.

servicii-profesionale

Servicii profesionale

În cazul în care ai nevoie de ajutor pentru migrarea în siguranță a sistemelor IT către o soluție în cloud, specialiștii noștri îți asigură un portofoliu complet de servicii profesionale. Află mai multe aici.

Accelerează inovația

Cu Flexible Computing și soluția complementară Disaster Recovery poți testa, face dezvoltări, upgrade-uri și instalări fără grijă că ai putea afecta activitatea de business.

Optimizarea costurilor

Plătești doar resursele utilizate în centrele de date Orange, cu standarde Tier 3, fără a fi nevoit să investești masiv în achiziția, gestionarea și întreținerea infrastructurii fizice și proprii.

Pachetul standard, Business Flexible Computing

Ai toate resursele necesare configurării, întreținerii și utilizării imediate a unui data center virtual:

 • Resurse de calcul - procesoare virtuale, memorie RAM, spațiu de stocare HDD
 • Portal de administrare al centrului de date virtual - vCloud Director VMware
 • Firewall și network management inclus, pentru protejarea și configurarea de rețea pentru mașinile virtuale cu acces la internet
 • Soluții de back-up automat zilnic inclus, respectiv care stochează datele pe o perioadă de până la 30 zile, respectiv back-up manual la nivel de mașină virtuală, prin funcționalitatea “snapshot”
 • Analiza aplicațiilor existente și design de soluție – experții dedicați Orange Business vor proiecta soluția potrivită pentru afacerea ta, în funcție de nivelul de performanță și disponibilitate dorit
 • Plan de migrare / implementare - se realizează împreună cu echipa ta de IT, astfel încât implementarea soluției să nu afecteze disponibilitatea și funcționarea aplicațiilor pe care deja le utilizezi

Mașinile virtuale pot fi licențiate la cerere sau la alegere:

 • Sisteme de operare Microsoft Windows Server, Linux, CentOS
 • Baze de date: SQL Standard, Enterprise sau Web
 • E-mail server: MS Exchange
 • Active Directory
 • Remote Desktop

În plus, în funcție de nevoile tale, poți avea acces dedicat la internet și conectivitate securizată în rețeaua internă VPN.

Poveștile clienților noștri

McCann PR România

Securizarea accesului la date confidențiale prin soluții de colaborare, file-sharing și stocare în cloud [...]

Soft Net Consulting

Soluții integrate ERP-CRM-BI, furnizate pe infrastructură Business Flexible Computing [...]

Partenerii noștri pentru analiza și vizualizarea datelor

Închiriezi resurse de procesare, calcul (vCPU, RAM) și stocare (HDD) cu plata lunara, în data centerele virtuale Orange. Îți configurezi propria rețea, propriul firewall, rulezi aplicații care necesită putere mare și rapidă de procesare. Poți efectua back-up-uri, dezvolta noi aplicații sau migra în mediul virtual (cloud) aplicațiile existente în serverele din sediul tău (on premise). Gestionarea resurselor se face printr-o interfață de administrare securizată, accesibilă online de oriunde, , prin orice conexiune de date (indiferent de furnizorul de internet) și oricând - 24/7/.

Nu exista pachete predefinite, ci toate componentele sunt modulare – de la conexiune până la resursele necesare. Business Flexible Computing este o soluție flexibilă de Infrastructure-as-a-Service (IaaS), prin care îți poți construi propriul data center virtual, cu resursele necesare afacerii tale (CPU, RAM și Storage) printr-un abonament lunar bazat pe consumul de resurse. Pachetul potrivit afacerii tale va fi construit împreună cu reprezentantul dedicat și va avea la bază soluția de conectivitate în data center-ul nostru și resursele necesare dezvoltării business-ului tău.

Din My Orange pentru companii mari poți adăuga resurse noi de (CPU, RAM și Storage) oricând și de oriunde. Resursele vor fi accesibile imediat în platforma de administrare Business Flexible Computing.

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200