Mobile Device Management

Administrez inteligent dispozitivele angajaților

 
  • Share

Numărul dispozitivelor mobile folosite de către angajați pentru a se conecta la rețelele companiei sunt în continuă creștere, de la an la an. În timp ce angajații se bucură de flexibilitate și confort în utilizarea dispozitivelor cu care sunt familiarizați, oriunde și oricând, angajatorii pot beneficia de eficiență sporită, costuri mai mici de achiziție a echipamentelor și siguranță în accesarea datelor companiei prin accesarea unei soluții de Mobile Device Management.

Ce este Mobile Device Management (MDM)

Prin Mobile Device Management beneficiezi de soluții complete de administrare de la distanță a dispozitivelor companiei puse la dispoziția angajaților. Cu ajutorul acestora, managerii IT pot gestiona dintr-o locație centrală, în mod eficient, echipamentele aflate în teritoriu.

Cum funcționează Mobile Device Management

Serviciile de Mobile Device Management oferite de Orange Business permit departamentului IT să întrețină, să controleze și să securizeze modul de utilizare al dispozitivelor iOS, Windows Phone și Android prin serviciul Samsung Knox și celor cu sistem iOS prin serviciul Apple Business Manager.

Administrarea dispozitivelor se face prin înregistrarea dispozitivelor în aplicația de MDM specifică furnizorului de soluție. Odată înregistrate, managerul IT are controlul de la distanță, asupra dispozitivelor, prin intermediul portalului web de administrare și poate aplica simultan, configurările de utilizare, securitate și consum de resurse de date mobile.

Atunci când utilizezi o soluție de Mobile Device Management cu alte servicii Orange Business, precum serviciul de infrastructură virtuală Business Flexible Computing, servicii de conexiuni fixe securizate Dedicated Internet Access, soluțiile VPN sau conexiuni de datele mobile prin rețeaua 4G Orange, asiguri businessului tău cel mai ridicat nivel de securitate și control.

Importanța utilizării Mobile device Management

Alături de echipamentele, tehnologiile și procesele de lucru utilizate în compania ta, soluția de Mobile Device Management ar trebui sa fie o componentă importantă care să susțină strategia de mobilitate a afacerii tale și în managementul dispozitivele mobile utilizate în operațiunile de zi cu zi.

Alegerea soluției potrivite de Mobile Device Management depinde de tipul de echipamente utilizate de către echipa ta, accesul și nevoile de administrare ale business-ului tău.

Beneficiile Mobile device Management

Securitate și control în utilizarea dispozitivelor mobile ale companiei

În funcție de tipul de dispozitiv, sistemul de operare și obiectivele specifice fiecărui tip de utilizare, pot fi create și aplicate politici de securitate variate. Astfel, se pot bloca anumite funcții (de exemplu camera foto, accesul în rețele Wi-Fi neprotejate), accesul la anumite aplicații (precum magazinul de aplicații, e-mailul personal sau aplicații social media), se poate limita traficul de date efectuat pe anumite site-uri protejate, se poate asigura criptarea, blocarea de la distanță și, la nevoie, ștergerea datelor.

Creșterea productivității și satisfacției angajaților

Chiar dacă nu se dorește achiziționarea de echipamente mobile pentru întreaga companie, în funcție de soluția de Mobile Device Management utilizată, este posibilă aplicarea unei politici BYOD (Bring Your Own Device) prin care angajații se conectează la resursele companiei cu propriile smartphone-uri și tablete. Odată înregistrate în platforma de Mobile Device Management, poți aplica aceleași politici de securitate utilizate de restul echipamentelor companiei, eliminând astfel orice risc.

Organizare eficientă

Mobile Device Management permite, în funcție de soluția utilizată, organizarea aplicațiilor în funcție de profilul de utilizare, private sau business. Astfel, aplicațiile personale pot fi separate de cele de business, stocate separat și securizate. Iar administratorul IT al companiei poate stabili politicile de securitate pentru aplicațiile din profilul de business și poate șterge definitiv datele salvate în interiorul acestuia, fără posibilitatea de recuperare.

Management riguros al resurselor

Poți păstra un inventar corect al echipamentelor mobile prin colectarea de la distanță a unor rapoarte privind specificațiile hardware, configurațiile și aplicațiile instalate. De asemenea, resursele de date mobile sunt alocate și utilizate pentru activitățile de business, prin blocarea destinațiilor de trafic nerelevante pentru munca utilizatorului.

Optimizare financiară

Prin utilizarea unei soluții de Mobile Device Management, puteți elimina costurile generate de modul de utilizare a dispozitivelor, prin blocarea aplicațiilor care nu sunt relevante pentru activitatea angajaților.

Simplificarea activității departamentului IT

Prin utilizarea unei soluții de Mobile Device Management, setările echipamentelor sunt efectuate imediat, de la distanță, fără a mai fi necesară colectarea acestora. De asemenea, la nevoie, poți oferi asistență de la distanță utilizatorilor echipamentului.

Pachetele Mobile device Management

Soluțiile de Mobile Device Management nu necesită instalarea de echipamente speciale în sediul companiei. Acestea sunt accesibile prin intermediul interfețelor specifice de administrare corespunzătoare sistemelor de operare pe care le gestionați.

Astfel, în funcție de nevoile de administrare și dispozitivele utilizate de către echipa ta, vei alege împreună cu un consultant Orange Business pachetul, soluția și furnizorul potrivite.

Întrebări frecvente

Ca urmare a pandemiei, administratorii IT s-au confruntat cu o serie întreagă de noi provocări. Tranziția rapidă la munca de la distanță a prezentat un set complet nou de riscuri și amenințări de securitate care ar fi putut fi doar o gândire ulterioară înainte.

Acum este momentul să vă revizuiți practicile de gestionare a dispozitivelor mobile. În timp ce multe companii își aduc angajații înapoi la birou, un număr semnificativ va lucra în continuare de acasă în întregime sau într-un „format hibrid”. Aceste noi riscuri nu vor dispărea complet.

Dacă angajații companiei tale accesează datele companiei folosind dispozitive mobile, atât ale companiei cât și personale, îți recomandăm să accesezi o soluție de Mobile Device Management pentru a avea controlul asupra accesărilor și informațiilor accesate. În același timp, soluția de Mobile Device Management te poate ajuta să implementezi politicile de remote work sau de utilizare a dispozitivelor personale, mai confortabil pentru angajați însă fără a mai fi nevoie să investești în echipamentele companiei. Cu soluțiile de Mobile Device Management poți controla și implementa de la distanță un set de reguli pentru securizarea modului de utilizare al dispozitivelor pentru a elimina riscuri și amenințări de securitate.

Prin soluțiile de Mobile Device Management administrezi dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile, tabletele și laptopurile folosind platforma de management a furnizorului soluției potrivite și totodată partener al nostru. În funcție de nevoile de administrare și dispozitivele utilizate de către echipa ta, vei alege împreună cu un consultant Orange Business soluția și furnizorul potrivit.

Partenerii noștri pentru securitatea flotei de dispozitive mobile

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200