Mobile Device Management

Administrez inteligent dispozitivele angajaților

 
  • Share

Prin Mobile Device Management beneficiezi de soluții complete de administrare de la distanță a dispozitivelor companiei puse la dispoziția angajaților. Cu ajutorul acestora, managerii IT pot gestiona dintr-o locație centrală, în mod eficient, echipamentele aflate în teritoriu.

Cum se asigură securitatea și controlul dispozitivelor

Serviciile de Mobile Device Management oferite de Orange Business Services permit departamentului IT să întrețină, să controleze și să securizeze modul de utilizare al dispozitivelor iOS, Windows Phone și Android prin serviciul Samsung Knox și celor cu sistem iOS prin serviciul Apple Business Manager.

Administrarea dispozitivelor se face prin înregistrarea dispozitivelor în aplicația de MDM sepecifică furnizorului de soluție. Odată înregistrate, managerul IT are controlul de la distanță, asupra dispozitivelor, prin intermediul portalului web de administrare și poate aplica simultan, configurările de utilizare, securitate și consum de resurse de date mobile.

Atunci când utilizați o soluție de Mobile Device Management cu alte servicii Orange Business Services, precum serviciul de infrastructură virtuală Business Flexible Computing, servicii de conexiuni fixe securizate Dedicated Internet Access, IP-VPN sau conexiuni de datele mobile prin rețeaua 4G Orange, va asigurați business-ul cu cel mai ridicat nivel de securitate și control.

Beneficii

Securitate și control în utilizarea dispozitivelor mobile ale companiei

În funcție de tipul de dispozitiv, sistemul de operare și obiectivele specifice fiecărui tip de utilizare, pot fi create și aplicate politici de securitate variate. Astfel, se pot bloca anumite funcții (de exemplu camera foto, accesul în rețele Wi-Fi neprotejate), accesul la anumite aplicații (precum magazinul de aplicații, e-mailul personal sau aplicații social media), se poate limita traficul de date efectuat pe anumite site-uri protejate, se poate asigura criptarea, blocarea de la distanță și, la nevoie, ștergerea datelor.

Creșterea productivității și satisfacției angajaților

Chiar dacă nu se dorește achiziționarea de echipamente mobile pentru întreaga companie, în funcție de soluția de Mobile Device Management utilizată, este posibilă aplicarea unei politici BYOD (Bring Your Own Device) prin care angajații se conectează la resursele companiei cu propriile smartphone-uri și tablete. Odată înregistrate în platforma de Mobile Device Management, poți aplica aceleași politici de securitate utilizate de restul echipamentelor companiei, eliminând astfel orice risc.

Organizare eficientă

Mobile Device Management permite, în funcție de soluția utilizată, organizarea aplicațiilor în funcție de profilul de utilizare, private sau business. Astfel, aplicațiile personale pot fi separate de cele de business, stocate separat și securizate. Iar administratorul IT al companiei poate stabili politicile de securitate pentru aplicațiile din profilul de business și poate șterge definitiv datele salvate în interiorul acestuia, fără posibilitatea de recuperare.

Management riguros al resurselor

Poți păstra un inventar corect al echipamentelor mobile prin colectarea de la distanță a unor rapoarte privind specificațiile hardware, configurațiile și aplicațiile instalate. De asemenea, resursele de date mobile sunt alocate și utilizate pentru activitățile de business, prin blocarea destinațiilor de trafic nerelevante pentru munca utilizatorului.

Optimizare financiară

Prin utilizarea unei soluții de Mobile Device Management, puteți elimina costurile generate de modul de utilizare a dispozitivelor, prin blocarea aplicațiilor care nu sunt relevante pentru activitatea angajaților.

Simplificarea activității departamentului IT

Prin utilizarea unei soluții de Mobile Device Management, setările echipamentelor sunt efectuate imediat, de la distanță, fără a mai fi necesară colectarea acestora. De asemenea, la nevoie, poți oferi asistență de la distanță utilizatorilor echipamentului.

Pachete de servicii disponibile

Soluțiile de Mobile Device Management nu necesită instalarea de echipamente speciale în sediul companiei. Acestea sunt accesibile prin intermediul interfețelor specifice de administrare corespunzătoare sistemelor de operare pe care le gestionați.

Partenerii noștri pentru securitatea flotei de dispozitive mobile

contact Created with Sketch.

Contactează echipele noastre de consultanți

Dacă dorești să afli mai multe informații despre soluțiile Orange Business Services pentru compania ta sau despre cum poți achiziționa și activa serviciul, contactează reprezentantul dedicat din echipa Relații cu Clienții sau apelează un consultant Telesales Orange.

776 (apel gratuit din rețeaua Orange)

0374.44.7766 (apel taxabil)

Vrei să afli mai multe despre soluțiile Orange sau să primești o ofertă personalizată?

Lasă-ne datele tale și te vom contacta în maximum 1 zi, de luni până vineri, între 9:00 și 18:00.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

sus