Securitate cibernetică

Protecție completă a informațiilor digitale din companie

 • Share

Transformarea digitală a afacerii poate fi o adevărată provocare, mai ales în privința siguranței datelor. Prin creșterea complexității sistemelor IT și dezvoltarea unui mediu digital multi-dimensional se dezvoltă numeroase dispozitive conectate și multiple căi de comunicare între angajați, clienți, echipamente și sisteme. De aceea, în business, devine esențială protecția informațiilor companiei, a drepturilor intelectuale și a imaginii de brand.

Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale (GDPR) creează cadrul privind protecția datelor pe teritoriul Uniunii Europene și oferă clienților un control mai mare asupra datelor proprii. În plus, Directiva UE privitoare la Securitatea Rețelelor și Sistemelor Informatice (NIS) ajută companiile să conștientizeze și să își consolideze propria infrastructură pentru a face față unor atacuri cibernetice. Cele două documente creează cadrul de dezvoltare a modelelor de business de mâine, când colectarea informațiilor digitale și utilizarea lor într-un mod responsabil vor determina succesul companiilor.

Provocările unui business digital: identificarea și protecția datelor cu adevărat valoroase pentru companie

Pe măsură ce companiile utilizează tot mai multe date și integrează în operațiunile curente mecanisme de raportare și procese automate de lucru, evaluarea datelor stocate și protejarea lor devin extrem de importante.

În prezent, există o diferență semnificativă între volumul de date generat zilnic ce necesită protecție și volumul de date cu adevărat protejat. Acest decalaj se va mări. Până în 2025, 90% dintre datele existente în sfera digitală mondială va avea nevoie de protecție, dar numai jumătate dintre acestea vor beneficia de protecție în conformitate cu natura lor (conform Data Age 2025 Report, un studiu IDC sponsorizat de Seagate).

Peste 90% dintre date

vor necesita protecție, dar mai puțin de jumătate vor fi protejate cu adevărat până în 2025.

Sursa: IDC

5 categorii de date cu nevoi specifice de securitate cibernetică

  În funcție de importanța pe care o au pentru companie, informațiile digitale se clasifică în 5 categorii:
 • Lockdown. Informații ce necesită cea mai ridicată securitate, precum tranzacții financiare, fișiere de personal, înregistrări medicale, secrete militare sau de stat.
 • Confidențial. Informații pe care entitatea ce le-a generat dorește să le protejeze, precum patente și secrete industriale, liste de clienți, rapoarte.
 • În custodie. Informații personale care, dacă ar fi pierdute, ar putea duce sau ar putea ajuta la furtul de identitate.
 • Cu conformare. Informații precum comunicațiile electronice între mai multe persoane (e-mail, mesaje instant, SMS) care ar putea fi reglementate prin regulamente interne ale diferitelor companii sau care ar putea fi folosite în acțiuni legale.
 • Private. Informații precum adresa de e-mail sau documente încărcate pe mediile sociale.

Riscurile la care se supun companiile ce utilizează informații digitale sunt tot mai mari datorită creșterii volumului, varietății, vitezei de propagare și valorii datelor colectate, stocate și procesate. Riscurile se referă la confidențialitate, integritate și disponibilitatea datelor și pot surveni în oricare etapă a data journey-ului. Managementul riscurilor trebuie asigurat integrat, o importanță tot mai mare revenind nu doar protejării efective, cât anticipării și detecției amenințării înainte ca aceasta să-și producă efectele.

O abordare integrată pentru securitatea cibernetică a afacerii.

Orange Cyberdefense – lider global în securitate cibernetică

  Clienții Orange Business Services beneficiază de expertiza și experiența Orange Cyberdefense, divizia de business din cadrul Orange Group specializată în oferirea de soluții complete pentru detecția și prevenția amenințărilor de securitate cibernetică. Peste 1600 de companii multinaționale și mii de companii mari și medii din întreaga lume se bazează pe tehnologiile Orange Cyberdefense pentru a-și proteja afacerile în mediul digital.
 • Prezență în peste 160 de țări
 • Peste 1,500 de experți și consultanți în securitate cibernetică
 • Portofoliu integrat de soluții de securitate cibernetică: anticipare, identificare, protecție, detecție și reacție, implementate prin soluții personalizate
 • Laboratoare proprii de cercetare-dezvoltare
 • Monitorizare cibernetică și supraveghere proactivă 24/7 prin laboratoare epidemiologice și de interceptare a semnalelor, centre de operațiuni de securitate cibernetică (CyberSOC), centre de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT), echipe de răspuns la incidente cibernetice (CSIRT) aflate în întreaga lume
 • Parteneriate și certificări din partea celor mai mari furnizori de soluții de securitate, alianțe și calitatea de membru al unor organisme internaționale specializate în lupta împotriva criminalității cibernetice, precum Europol, Phishing Initiative, TF-CSIRT, FIRST sau European Cyber Security Group
Află mai multe

O abordare unitară pentru protecția datelor companiei tale

Anticiparea amenințărilor

Anticiparea amenințărilor

Informațiile companiei trebuie protejate în timp ce rămân disponibile membrilor și partenerilor companiei, conform regulilor de acces. Fiecare moment în care datele sau sistemele nu sunt disponibile poate avea un impact direct asupra veniturilor și un efect negativ asupra imaginii companiei. Prevenirea, detectarea și reacția în timp real la amenințări sunt esențiale în managementul integrat al securității infrastructurii IT.

Factorul uman

Factorul uman e mereu în centrul politicilor de securitate

Soluțiile de securitate trebuie să fie prietenoase cu utilizatorii, fără să afecteze productivitatea angajaților. Ele trebuie să asigure acces ușor și rapid la informațiile companiei conform regulilor de acces și securitate și trebuie să fie ușor de gestionat de echipele IT. În același timp, trebuie mereu avut în vedere că principalul risc de securitate este reprezentat de echipamentele conectate în afara mediului securizat al companiei.

Arhitectură de securitate cibernetică

Arhitectură de securitate cibernetică orientată spre business

Cu expertiza dobândită în securitatea rețelelor fixe și mobile și a aplicațiilor în cloud, Orange Business Services asigură protecția datelor pe tot parcursul călătoriei lor, fără a afecta procesele de lucru ale companiei. În plus, cu ajutorul echipelor de specialiști soluțiile sunt permanent îmbunătățite pentru a raporta evoluțiile atacurilor de securitate cibernetică și adaptarea rapidă a politicilor de securitate la particularitățile locale.

Soluții bazate pe cele mai bune tehnologii și parteneri

Soluții bazate pe cele mai bune tehnologii și parteneri

Toate soluțiile IT&C oferite de Orange Business Services includ componente de securitate cibernetică, indiferent că sunt bazate pe conexiuni mobile, fixe sau în cloud-ul Orange. Dezvoltăm soluții împreună cu experți din industrie, astfel încât companiile care ne folosesc serviciile beneficiază mereu de cele mai bune tehnologii și cele mai avansate protecții pentru datele pe care își dezvoltă afacerea.

sus