IP-VPN

 • Conexiuni de date securizate
 • Intranet accesibil de oriunde

Soluțiile IP-VPN asigură conexiuni de date securizate între angajații tăi, indiferent de numărul sau poziția lor geografică, dar și între sediile companiei tale. Aceste conexiuni au ca suport de comunicație infrastructura Orange sau o rețea publică, astfel încât nu mai sunt necesare investiții semnificative în infrastructura proprie. Intranetul companiei devine accesibil atât pentru angajații mobili, cât și pentru partenerii de afaceri, în timp ce se păstrează un control total asupra fluxului de informații.

În plus, soluțiile IP-VPN sunt recomandate pentru aplicații de business complexe ce includ transmisii de date voce și video, aplicații internet, teleconferințe, aplicații de baze de date sau stocuri, acces în timp real prin intranetul companiei la diverse aplicații de gestiune, deoarece transportul datelor este optimizat prin diferențiere și prioritizare.

Cum funcționează soluțiile IP-VPN

Soluțiile IP-VPN folosesc infrastructura Orange multi-serviciu cu acoperire la nivel național și utilizează tehnologia MPLS. Spre deosebire de soluțiile clasice tip Frame Relay, comunicațiile între toate locațiile conectate prin VPN se fac în topologie mesh, fără a mai fi necesară definirea conexiunilor. Acest lucru face managementul rețelei extrem de simplu și mărește semnificativ controlul și rapiditatea cu care se pot face modificări, noi dezvoltări sau creșteri de capacitate.

Mobile Device Management

În funcție de specificul fiecărei locații, accesul la rețea se poate face prin tehnologii diferite: MPLS, radio, IP Leased Line, 3G/4G, fibră optică.
Soluțiile IP-VPN de la Orange includ toate echipamentele pentru buclă locală și routerele necesare, precum și instalarea și configurarea de către specialiștii noștri. Este asigurată securitatea datelor pe tot fluxul lor, incluzând:

 • Intranet/Extranet VPN - locațiile companiei tale sau ale partenerilor de afaceri sunt conectate sigur, direct, prin rețeaua privată Orange
 • Remote VPN -  angajații tăi mobili se pot conecta la intranetul companiei de oriunde prin tehnologiile 3G/4G sau prin rețele Wi-Fi publice

În plus, soluțiile IP-VPN de la Orange utilizează clase de servicii (CoS) pentru a asigura optimizarea traficului de date. Tipurile de trafic similare (de exemplu: e-mail, streaming video, voce, transfer documente de dimensiuni mari) sunt grupate în cinci clase distincte (D1, D2, D3, voce, video) și tratate unitar cu propriile niveluri de prioritizare. Tehnologia CoS este simplu de gestionat și scalabilă, în funcție de complexitatea tipurilor de servicii utilizate, creșterea structurii rețelei și a volumului de trafic.

Mobile Device Management

Principalele avantaje ale serviciilor IP-VPN

Securitatea conexiunilor

Soluțiile au la bază infrastructura Orange România, de aceea rețeaua VPN a companiei tale beneficiază de actualizarea permanentă a protocoalelor de securitate. Astfel, ai posibilitatea să oferi angajaților mobili acces permanent la Intranetul companiei, în condiții de securitate maximă.

Minimizarea riscurilor

Riscurile sunt reduse datorită redundanțelor din rețeaua Orange și topologiei mash.

Infrastructură scalabilă

Nu necesită investiții proprii semnificative și oferă suport pentru transfer de date și imagini video, aplicații Internet, acces on-line la Intranetul companiei, precum și utilizarea diverselor aplicații și software-uri.

Acoperire MPLS națională

Este utilizată infrastructura Orange, iar conectarea este posibilă, în funcție de tipul și amplasarea locației, prin metode multiple de acces: MPLS, radio, IP Leased Line, Frame Relay, 3G/4G, Internet, fibră optică.

Parametri calitativi SLA/SLO

Sunt stabiliți parametri de performanță precum disponibilitate, pierdere de pachete (Packet Loss), întârzieri (Transit Delay), Jitter.

Prioritizarea aplicațiilor critice de business

Prin cele 3 clase de servicii (Silver, Gold, Platinum), este diferențiat traficul IP dintre locații în funcție de importanța stabilită prin tipul de aplicație (voce, video, date) și strategia IT a companiei tale.

Gestionare eficientă a bugetului

Serviciul este oferit ca abonament lunar fix în care sunt incluse toate elementele necesare unei funcționări optime (bandă garantată, acces în rețea, echipamentele pentru bucla locală și routere, serviciile de arhitectură de rețea, audit de locație, instalare, configurare și monitorizarea proactivă).

Flexibilitate și scalabilitate

Poți adăuga rapid noi utilizatori în VPN sau să mărești capacitatea folosită, deoarece acesta este un serviciu bazat pe tehnologia IP Plug.

 

Business-ul meu este
ca mine: de neoprit

Soluții integrate fix-mobil
pentru companii

Pachete de servicii disponibile

Cu soluțiile IP-VPN de la Orange, beneficiezi de tot ce îți trebuie pentru o comunicare optimă între angajații tăi, oriunde ar fi aceștia.
Serviciul standard include bandă garantată alocată, dimensionată în funcție de nevoile companiei la un moment dat, accesul la rețeaua privată Orange prin buclă locală și routere instalate la sediul firmei.
Poți opta pentru unul dintre cele 5 tipuri de pachete Class-of-Service, în funcție de complexitatea tipurilor de servicii utilizate de compania ta.

Mobile Device Management

Pachetul de servicii Silver

 • Se recomandă în cazul în care compania ta utilizează aplicații fără nevoi critice în ceea ce privește traficul de date
 • Nu oferă nicio Clasă de servicii
 • Este de tip best-effort
 • Nu asigură protecție în cazul aplicațiilor time-sensitive

Pachetul de servicii Gold

 • Se recomandă în cazul în care utilizezi aplicații cu nevoi critice pe partea de trafic date
 • Ia în considerare trei clase pentru traficul de date: D1, D2 și D3
 • Asigură separarea aplicațiilor ce necesită un volum mare de trafic de date de cele care sunt time-sensitive
 • Alocarea lățimii de bandă pe clase de servicii este fixă: 60% pentru D1, 30% pentru D2 și 10% pentru D3
 • Lățimea de bandă neutilizată poate fi realocată

Pachetul de servicii Platinum

 • Se recomandă în cazul în care compania ta folosește servicii VoiP și/sau aplicații video
 • În clasa de servicii este inclusă și prioritizarea aplicațiilor Real-Time (voce și video)
 • Alocarea lățimii de bandă pe clase de servicii pentru traficul de date este aceeași ca și în cazul pachetului Gold: 60% pentru D1, 30% pentru D2, respectiv 10% pentru D3
 • Lățimea de bandă neutilizatp poate fi realocată

Pachetele Gold și Platinum pot fi achiziționate și în variantele Flexible. Acestea se diferențiază de cele standard prin faptul că alocarea lățimii de bandă pentru clasele de servicii D1, D2 și D3 nu mai este fixă, ci este definită în funcție de nevoile specifice companiei tale.

Achiziționare și activare

Pentru informații suplimentare și detalii despre achiziționarea și activarea serviciului, contactează persoana dedicată companiei tale din cadrul Serviciului Clienți Corporate sau apelează 300 (gratuit de pe telefonul mobil Orange) sau 0374 300 300 (apel cu tarif normal din orice rețea).

sus