×

Telefoane

Motorola a prezentat noutatile pentru 2024 la Belgrad. Primele impresii despre Edge 50 Ultra, Edge...

Motorola a prezentat noutatile pentru 2024 la Belgrad. Primele impresii despre Edge 50 Ultra, Edge 50 Fusion si castile Moto Buds+

22.04.2024, 14:12 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Motorola a programat lansarea gamei noi de smartphones Edge 50 pentru saptamana trecuta, aceasta fiind acompaniata de un eveniment organizat in Belgrad, capitala tarii vecine Serbia, in cadrul caruia am avut ocazia sa luam un prim contact cu noile modele ale producatorului. Avand in vedere ca Motorola Edge 50 Pro poposise deja in redactia Go4IT, ne-am concentrat pe noile Motorola Edge 50 Ultra si Motorola Edge 50 Fusion, flagship-ul companiei pentru 2024, respectiv telefonul accesibil din aceasta noua gama.

Motorola Edge 50 Ultra

Dupa cum spuneam mai sus, acesta este modelul pe care Motorola il propune drept veritabil flagship pentru acest an, majoritatea specificatiilor acestuia sustinand aceasta teorie. In primul rand, avem parte de o constructie premium, cu materiale de calitate precum rama metalica de aluminiu sau spatele construit din lemn sau piele vegana, in functie de culoarea aleasa. Calitatea constructiei este validata si de certificarea IP68 in ceea ce priveste rezistenta la apa si praf.

Apoi, ecranul curbat cu diagonala de 6,7 inci, acoperit de Gorilla Glass Victus, propune un panel POLED de calitate, cu rezolutie SuperHD (2712×1220), rata de refresh de 144 Hz, certificare HDR10+, capabil sa atinga o luminozitate maxima de 2500 de niti. Modelele Edge 50 Ultra ce vor fi comercializate in Romania vor beneficia de 16 GB de memorie RAM, complementati de o stocare generoasa de nu mai putin de 1 TB, aceasta fiind rapida, de tip UFS 4.0.

thumbsFoto: Motorola Edge 50 Ultra

Fiind vorba despre un model ce-si atribuie titulatura de flagship, nici sistemul de camere nu ar trebui sa dezamageasca, acesta fiind format dintr-un senzor principal de 50 MP, cu Laser Auto Focus si stabilizare optica, un senzor telephoto periscopic de 64 MP, capabil de zoom 3x si stabilizare optica, si unul ultra-wide de 50 MP. Pana si camera selfie ofera un senzor de 50 MP, telefonul fiind capabil sa filmeze in rezolutie 4K si 60fps atat pe camera principala, cat si pe cea selfie.

Si in privinta bateriei lucrurile stau de la bine in sus, cu o capacitate maxima de 4500 mAh, secondata de abilitatea de incarcare ultra-rapida la 125W prin fir sau 50W wireless. Astfel, folosind incarcatorul inclus in pachet, puteti incarca complet Motorola Edge 50 Ultra in 15-20 de minute. Modelul dispune si de reverse wireless charging, oferind posibilitatea de a incarca dispozitive compatibile la 10W.

thumbsFoto: Motorola Edge 50 Ultra

Poate singura componenta care nu este de top in configuratia aleasa pentru Edge 50 Ultra este procesorul principal, Motorola optand pentru Snapdragon 8s Gen 3, o versiune mai accesibila, dar si mai putin puternica, a cipului de top oferit de Qualcomm. Acesta ar trebui totusi sa livreze o experienta fluenta, fara mari compromisuri, performanta acestuia fiind plasata undeva intre variantele 8 Gen 2 si 8 Gen 3.

De departe insa cea mai placuta surpriza legata de Motorola Edge 50 Ultra este pretul la care acesta va fi disponibil, din luna iunie, pe piata din Romania: 3999 lei. Astfel, modelul flagship de la Motorola costa cu aproximativ 2000 de lei mai putin decat ofertele similare ale altor companii, are specificatii comparabile, cu avantajul de a include o cantitate mai generoasa de memorie RAM, precum si stocare de 1 TB, mai mult decat suficienta pentru orice scenariu de utilizare.

thumbsFoto: Motorola Edge 50 Ultra
Motorola Edge 50 Fusion

Eram obisnuiti ca modelele Fusion de la Motorola sa fie plasate undeva prin gama mid-range-high, cu specificatii inalte, dar nu tocmai de top, in incercarea de a oferi alternative mai ieftine, dar performante, la flagship-urile din ultimii ani. Ei bine, pentru familia Edge 50, Motorola a schimbat foaia, modelul Edge 50 Fusion ocupand mai degraba locul fostelor modele Neo, cel de intrare in aceasta gama.

La o prima vedere insa, n-ai spune ca Motorola Edge 50 Fusion este un model ieftin. Din nou avem parte de o constructie solida, cu protectie la apa si praf certificata IP68, si ecran acoperit de Gorilla Glass, dupa cum Motorola a promis pentru toate modelele sale din 2024. Modelul de culoare violeta are o textura placuta la atingere de piele vegana pe spate, aspectul acesteia lasand impresia, mai degraba, de hartie colorata.

thumbsFoto: Motorola Edge 50 Fusion

Panoul folosit este tot unul POLED cu diagonala de 6,7 inci, cu o rata de refresh de 144 Hz, rezolutie FullHD+ (2400×1080) si o luminozitate maxima de 1600 de niti. In ciuda faptului ca avem de-a face cu un model de intrare in gama, Motorola a optat si de aceasta data pentru o cantitate generoasa de memorie RAM - 12 GB -, acompaniata de o stocare de 512 GB. Fata de modelul de top, aceasta stocare este de tip UFS 2.2, ceva mai lenta. De asemenea, s-a recurs la un procesor Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, ce ofera un nivel de performanta multumitor pentru gama de pret din care face parte Edge 50 Fusion.

Nici sistemul de camere nu este deloc rau pentru un model de intrare in gama, cu un senzor principal de 50 MP Sony, cu stabilizare optica, dublat de o camera ultra-wide cu senzor de 13MP si unghi de vizualizare de 120 de grade. Telefonul este astfel capabil sa filmeze 4K, la 30 de cadre pe secunda, sau 1080p, la pana la 120 de cadre pe secunda. Camera selfie foloseste un senzor de 32 MP.

thumbsFoto: Motorola Edge 50 Fusion

Motorola Edge 50 Fusion dispune de difuzoare stereo, insa nu include un conector de tip jack audio de 3,5mm. In schimb, bateria are o capacitate generoasa de 5000 mAh si poate fi incarcata rapid la 68W, gratie incarcatorului inclus in pachet.

Iar pretul este unul cat se poate de corect pentru acest nivel de dotari, avand in vedere certificarea IP68, cantitatea de memorie RAM si stocarea extinsa: Motorola Edge 50 Fusion va fi disponibil in Romania, din luna mai 2024, la 1799 lei. Iar inclinatia celor de la Motorola spre reduceri este binecunoscuta, existand sanse sa puteti gasi noul Fusion, peste cateva luni, la preturi si mai atractive.

thumbsFoto: Motorola Edge 50 Fusion
Moto Buds+

Pe langa noile telefoane Edge 50, Motorola s-a folosit de acest eveniment pentru a anunta si noile casti in-ear true wireless Moto Buds si Moto Buds+. Din pacate, in cadrul prezentarii de la Belgrad nu era expus decat modelul Moto Buds+, in doua variante de culoare: alb-crem si negru.

Pentru acest model, Motorola a scos la inaintare cam toate atributele la care publicul s-ar putea astepta de un astfel de model premium: colaborarea cu un producator cunoscut de echipamente audio (Bose, in acest caz), suportul pentru anularea activa de zgomot (ANC), pentru formatele audio Hi-Res, incarcarea wireless, dar si o caracteristica mai exotica. Este vorba despre Dolby Head Tracking, care ar fi capabil sa ofere o redare spatializata, tridimensionala a sunetului, in functie de anumiti factori, atunci cand castile sunt conectate la un telefon cu suport pentru Dobly Atmos. Avand in vedere ca Dolby Atmos este prima optiune pe care o dezactivez atunci cand ascult muzica pe un astfel de telefon, pentru a nu afecta calitatea de redare si mixurile originale ale melodiilor, cred ca putem cataloga acest Dolby Head Tracking drept o optiune "numai buna de mentionat pe cutia produsului", care nu aduce insa vreun avantaj palpabil in practica.

thumbsFoto: Moto Buds+

Totusi, testul suprem in cazul unui echipament audio este cel al auditiei, iar Moto Buds+ nu au dezamagit la acest capitol. Sunetul pare plin, ridicat ca volum, cu un bass care reuseste sa iasa in evidenta. Iar la pretul de 699 lei, s-ar putea ca Moto Buds+ sa iasa in evidenta drept un "best buy" in categoria de casti in-ear true wireless cu pretentii.

Personal, sunt foarte interesat si de modelul Moto Buds fara sufixul "+", acesta nefiind insa prezent in cadrul acestui eveniment. Daca va oferi o calitate audio comparabila cu modelul Plus, cuplata cu suportul deja confirmat pentru ANC si Hi-Res Audio, Moto Buds s-ar putea transforma intr-un veritabil hit de piata, mai ales la pretul recomandat de 299 lei.

thumbsFoto: Moto Buds+

Articolul Motorola a prezentat noutatile pentru 2024 la Belgrad. Primele impresii despre Edge 50 Ultra, Edge 50 Fusion si castile Moto Buds+ apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare