×

Economic

76% dintre romani considera ca fumatorii adulti ar trebui sa primeasca informatii corecte,...

76% dintre romani considera ca fumatorii adulti ar trebui sa primeasca informatii corecte, fundamentate stiintific, despre produsele fara fum

30.04.2024, 18:25 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Respondentii romani considera ca Uniunea Europeana ar trebui sa ia in considerare consecintele politicilor fiscale si au opinii puternice cu privire la modul in care liderii europeni ar trebui sa trateze acest tip de produse:

76% dintre romanii respondenti considera ca fumatorii adulti ar trebui sa primeasca informatii corecte, fundamentate stiintific, despre produsele fara fum, care, desi nu sunt lipsite de riscuri, reprezinta o alternativa mai buna la continuarea fumatului.

72% dintre romanii respondenti considera ca guvernele pot ajuta la imbunatatirea sanatatii publice prin politici care incurajeaza fumatorii care nu renunta integral la fumat sa treaca la alternative inovatoare, fara fum, care au potentialul de a fi mai putin daunatoare in comparatie cu fumatul.

72% dintre romanii respondenti cred ca Uniunea Europeana ar trebui sa aloce timp si resurse pentru eradicarea fumatului, prin incurajarea tuturor fumatorilor fie sa renunte complet, fie sa treaca la alternative mai bune la fumat, fundamentate stiintific.

"Aceste cifre demonstreaza inca o data ca accesul la informatii corecte este critic, cu atat mai mult cand este vorba de progresele din stiinta si tehnologie. Credem ca stiinta ne poate ajuta sa avem o conversatie constructiva cu autoritatile de reglementare si cu comunitatea medicala. Doar asa putem sa oferim celor aproape 4 milioane de fumatori romani adulti solutii fundamentate stiintific, care sa-i indeparteze pentru totdeauna de tigari. Ne dorim ca factorii de decizie sa ia in considerare impactul benefic al produselor fara fum si sa integreze conceptul de reducere a efectelor nocive ale tutunului ca o componenta cheie a politicilor de control al tutunului.", a declarat Emma Zeicescu, Director Communications, Philip Morris Romania.

In Romania, 70% dintre respondenti sunt de acord ca organizatii precum Uniunea Europeana si Organizatia Mondiala a Sanatatii ar trebui sa se concentreze mai mult pe reducerea efectelor nocive si sa incurajeze fumatorii sa utilizeze produse potential mai putin daunatoare in loc sa incerce sa elimine complet consumul de tutun.

"Rezultatele acestui sondaj sugereaza ca exista o discrepanta intre politicieni si cetatenii pe care acestia ii guverneaza si ii reprezinta atunci cand vine vorba de politicile referitoare la tutun", a declarat presedintele Povaddo, William Stewart. "Abordarea Uniunii Europene in ceea ce priveste aceste politici pare sa se concentreze mai degraba pe un obiectiv nerealist, acela de a eradica consumul de nicotina, in timp ce majoritatea cetatenilor sunt receptivi la conceptul pragmatic de reducere a efectelor nocive ale tutunului si incurajeaza fumatorii sa foloseasca produse cu nicotina mai putin nocive."

De asemenea, sondajul arata ca in Europa exista o intelegere ridicata a impactului pe care il are comertul ilicit cu produse care contin tutun si nicotina. Astfel, 60% dintre respondentii la nivel european cred ca tara lor sufera din cauza comertului ilicit cu produse care contin tutun si nicotina. In plan local, procentul este mai mare, astfel sapte din zece respondenti romani (69%) considera ca Romania are o problema legata de comertul ilicit de produse din tutun si de produse ce contin nicotina.

75% dintre respondenti sunt de acord ca interzicerea anumitor produse din tutun si a altora ce contin nicotina nu va conduce, de fapt, la o scadere a consumului. In schimb, consumatorii vor cauta aceste produse pe piata neagra.

68% sunt de acord ca comertul ilicit cu produse din tutun si cu produse ce contin nicotina, in general, submineaza eforturile de reducere a ratei fumatului.

74% sunt de acord ca traficul ilicit cu produse din tutun si cu produse ce contin nicotina poate avea consecinte negative grave asupra securitatii, sigurantei si sanatatii publice din Romania.

6% dintre respondentii romani au identificat corect ca in 2022 s-au inregistrat pierderi la bugetul de stat intre 200 si 400 de milioane EUR din cauza comertului ilicit cu aceste produse.

Metodologia sondajului

Povaddo a realizat sondajul online in numele PMI in perioada 29 decembrie 2023 -31 ianuarie 2024. Sondajul a fost realizat in randul a peste 14.110 de adulti din populatia generala cu varsta de minimum 18 ani, din 14 tari: Belgia, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Franta, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Spania si Ucraina. In fiecare tara au fost realizate aproximativ 1.000 de interviuri online. Datele sunt ponderate pentru a fi reprezentative pentru populatia online din fiecare tara in ceea ce priveste urmatoarele variabile: varsta, sexul si consumul de tutun / nicotina din fiecare piata, conform cu statisticile nationale. Per ansamblu, rezultatele sunt precise cu o marja de eroare de £1%. La nivel de tara rezultatele prezinta o marja de eroare de +/-3%.

Nota bene: din cauza rotunjirilor, este posibil ca totalul rezultatelor sa nu ajunga la 100%.

Philip Morris International: Pentru un viitor fara fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internationala de top din industria tutunului care si-a propus sa construiasca un viitor fara fum si sa isi extinda, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care contin tutun sau nicotina. Portofoliul actual de produse al companiei consta, in principal, in tigari si produse fara fum. Din 2008, PMI a investit peste 12.5 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta stiintific si comercializa produse inovatoare fara fum pentru adultii care altfel ar continua sa fumeze, cu scopul de a opri complet vanzarea tigarilor. Pentru aceasta au fost construite capacitati de evaluare stiintifica de nivel mondial, in special in domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetarii clinice si comportamentale, cat si studii ulterioare introducerii pe piata. In noiembrie 2022, PMI a achizitionat Swedish Match - lider in comercializarea produselor cu nicotina pentru uz oral - si se afla astfel in fruntea companiilor care lupta pentru un viitor fara fum prin marcile sale IQOS si ZYN. Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, si a consumabilelor aferente, precum si produsului de tip snus al companiei Swedish Match, ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). In 30 decembrie 2023, produsele fara fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vanzare in 84 de piete iar PMI estimeaza ca aproximativ 20,8 milioane de adulti din intreaga lume, au trecut deja la IQOS si au renuntat la fumat. Produsele fara fum au reprezentat aproximativ 37% din veniturile nete totale ale PMI pentru intreg anul 2023. Cu o baza solida si o expertiza semnificativa in stiintele vietii, in februarie 2021, PMI si-a anuntat in februarie 2021 ambitia de a se extinde in domeniile wellness si de ingrijire a sanatatii si, prin filiala sa Vectura Fertin Pharma, isi propune sa imbunatateasca calitatea vietii prin furnizarea de experiente de sanatate integrate.

Pentru mai multe informatii puteti vizita www.pmi.com si www.pmiscience.com


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare