×

Externe

Analist: Polonia si Romania se vor confrunta cu o "Rusie intarita in lupta", capabila sa loveasca...

Analist: Polonia si Romania se vor confrunta cu o "Rusie intarita in lupta", capabila sa loveasca mai usor daca Ucraina cade

19.04.2024, 21:57 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In cazul in care Ucraina pierde in fata Rusiei, tarile NATO s-ar putea confrunta cu o armata rusa mai puternica, "intarita in lupta" si cu o cale mai clara spre razboi, sustine un analist.
Fredrick W. Kagan, directorul proiectului "Amenintari critice" de la American Enterprise Institute, a scris intr-un comentariu publicat de Institute for the Study of War ca, daca SUA nu reiau ajutorul militar, Ucraina va fi invinsa, iar Rusia va deveni o amenintare militara si mai mare, capabila sa "se indrepte apoi spre granitele NATO de la Marea Neagra pana in centrul Poloniei", relateaza Businessinsider
In cazul in care Rusia ar ataca alianta, NATO ar trebui probabil sa rezolve amenintarile de la granitele sudice ale Poloniei, Romaniei, Slovaciei si Ungariei, retinand fortele sale care au sarcina de a apara tarile din regiunea baltica, precum Estonia, Letonia si Lituania.
Capabila sa depaseasca o Ucraina infranta, Rusia ar ameninta parti ale aliantei care nu s-au mai confruntat cu o amenintare rusa de la caderea Uniunii Sovietice.
In acest scenariu dezastruos, "trupele NATO, neexperimentate in lupta cu un razboi mecanizat modern, ar avea in fata o armata rusa intarita in lupta, incurajata de victoria sa in Ucraina", a scris Kagan.
Kagan a subliniat ca, indiferent daca Ucraina este sau nu membra a NATO, ajutarea acesteia pentru a se opune cu tarie Rusiei este in interesul SUA si al aliantei.
"O Ucraina independenta, cu o armata puternica si un guvern pro-occidental, va face ca un atac rusesc asupra NATO sa fie mult mai dificil, mai riscant si mai costisitor pentru Moscova", a scris el.
In prezent, Kievul asteapta de luni de zile ajutorul american, asteptand o decizie privind un ajutor de miliarde de dolari din partea Congresului, care ar putea sa il faca sa castige sau sa il rupa in razboiul impotriva Rusiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare