×

Politic-Social

Cafeaua sintetica ar putea deveni o realitate

Cafeaua sintetica ar putea deveni o realitate

06.05.2024, 12:42 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Cercetarile sugereaza ca aproximativ jumatate din terenurile cele mai potrivite pentru cultivarea cafelei vor deveni improprii pentru acest scop pana in 2050, din cauza schimbarilor climatice. In Brazilia, aceasta cifra ajunge la 88%.

Companii mari folosesc biotehnologia si stiinta alimentara pentru a crea alternative la cafeaua obisnuita, folosind ingrediente diverse, de la naut la deseuri agricole reciclate, inclusiv samburi de curmale, potrivit The Wall Street Journal.

Alte abordari utilizeaza celule cultivate in laborator din plante de cafea reale.

Una dintre cele mai mari companii alimentare din lume, Cargill, a semnat recent un acord pentru a deveni distribuitorul exclusiv intre intreprinderi al produselor fara cacao si fara nuci ale producatorului de cafea fara boabe Voyage Foods.

Daca aceste companii ajung la un numar suficient de mare de oameni, va fi un caz clasic a ceea ce economistii si capitalistii climatici numesc "efectul de substitutie": Pe masura ce cafeaua traditionala devine mai rara si mai scumpa, consumatorii vor trece la alternative mai ieftine si mai multe.

Iar cafeaua ar putea fi doar inceputul. Voyage Foods vinde deja o alternativa Nutella fara nuci si fara cacao. Compania spune ca produsul sau este comparabil ca pret cu Nutella "adevarata".

Pentru ca oamenii sa se converteasca de la marcile pe care le cunosc, trebuie ca schimbarea sa nu ii coste nimic, iar inlocuitorul trebuie sa aiba un gust bun, spune directorul executiv Adam Maxwell.

"O boaba de cafea verde nu are niciun gust asemanator cu cel al unei cesti de cafea pe care o bem si de care ne bucuram", spune el. "Experienta pe care o avem de la cafea sau de la ciocolata este intr-adevar determinata de procesul folosit pentru a le produce".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare