×

Politic-Social

Premierul Marcel Ciolacu s-a intalnit cu Seicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan

Premierul Marcel Ciolacu s-a intalnit cu Seicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan

18.04.2024, 19:12 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Intalnirea a avut loc joi in Emiratele Arabe Unite.

"Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securitatii in zonele noastre va contribui la impulsionarea relatiilor comerciale si a investitiilor reciproce este concluzia intalnirii avute astazi cu Presedintele Emiratelor Arabe Unite si conducatorul Emiratului Abu Dhabi, Seicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, caruia ii multumesc atat pentru primirea calduroasa, cat si pentru deschiderea avuta fata de consolidarea relatiilor dintre cele doua state", este mesajul transmis cu acest prilej de premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit reprezentantilor Guvernului, seful Executivului roman a mentionat ca Romania ramane angajata alaturi de Uniunea Europeana, SUA si partenerii regionali pentru a contribui la eforturile de dezescaladare a situatiei din Orientul Mijlociu. In acest context, premierul Marcel Ciolacu a apreciat pozitia echilibrata a Emiratelor Arabe Unite si apelul la retinere adresat celor doua parti dupa atacul Iranului asupra Statului Israel.

Vizita premierului Marcel Ciolacu in Emiratele Arabe Unite a avut si o proeminenta componenta economica, prin seria de intrevederi pe care seful Executivului roman si membrii delegatiei guvernamentale le-au avut cu alti oficiali si cu reprezentanti ai unor companii emirateze de renume pentru domenii strategice de interes pentru Romania, precum infrastructura de transport, energie, agricultura si digitalizare. Discutiile care au avut loc in plenul delegatiilor guvernamentale din Romania si Emiratele Arabe Unite si in cadrul intrevederilor bilaterale la nivel de ministri deschid perspective de atragere a unor noi investitii in Romania. A fost discutata dezvoltarea dialogului bilateral la nivel de companii nationale care a avut ca rezultat concret schimbul de acorduri bilaterale in domeniul digitalizarii si reglementarii in telecomunicatii.

"Incurajam dezvoltarea de proiecte strategice comune, care sa contribuie la dezvoltarea economica a statelor noastre, inclusiv in cadrul dialogului periodic la nivel de responsabili nationali. Apreciem interesul manifestat aici, in Emiratele Arabe Unite, si de partenerii nostri de dialog si asteptam cu interes cea de-a treia sesiune a Comisiei inter-guvernamentale de cooperare care va avea loc foarte curand la Bucuresti, pe 26 aprilie, si care ramane un instrument valoros pentru promovarea contactelor institutionale", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Seful Executivului roman a reafirmat, totodata, sprijinul Romaniei pentru dezvoltarea relatiilor Uniunii Europene cu Consiliul de Cooperare al Golfului, evocand in acest context cadrul de cooperare pe care il ofera organizarea in 2024 a unui forum de investitii UE- Emiratele Arabe Unite si apropiatul Forum la nivel inalt privind cooperarea si securitatea regionala UE- Consiliul de Cooperare al Golfului, programat sa aiba loc chiar saptamana viitoare, au precizat reprezentantii Guvernului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare