×

Externe

Razboiul din Ucraina, ziua 795. Armata ucraineana a doborat noua drone, rusii au interceptat 17...

Razboiul din Ucraina, ziua 795. Armata ucraineana a doborat noua drone, rusii au interceptat 17 drone / Doi ucraineni ucisi in Germania, un suspect rus a fost retinut

28.04.2024, 13:25 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

UPDATE Doi ucraineni ucisi in Germania, un suspect rus a fost retinut

Un barbat rus este suspectat ca a ucis doi ucraineni care au fost injunghiati sambata in orasul Murnau din Germania, a anuntat politia locala germana.

Doi barbati, in varsta de 23 si 36 de ani, au fost gasiti cu rani de cutit intr-un centru comercial, potrivit comunicatului. Unul dintre ei ar fi murit la fata locului din cauza ranilor grave, iar celalalt la spital in aceeasi seara.

Detaliile si motivele crimei sunt in curs de investigare.

Suspectul, un cetatean rus in varsta de 57 de ani, a fost retinut la domiciliul sau, a precizat politia. Procurorii au cerut ca suspectul sa ramana in arest pe durata anchetei.

Politia germana a raportat in februarie despre atacul cu cutitul pe strada asupra a doi baschetbalisti ucraineni in Germania. Volodymyr Yermakov, in varsta de 17 ani, si Artem Kozachenko, in varsta de 18 ani, au murit la spital din cauza ranilor suferite. Se pare ca suspectii au fost retinuti.

Potrivit Federatiei de baschet din Kiev (FBK), este posibil ca atacatorii sa fi fost motivati de ura fata de Ucraina. Cu toate acestea, politia germana se pare ca nu crede ca atacul a avut un motiv politic, potrivit t-online.

UPDATE Rusia sustine ca a doborat 17 drone, inclusiv in apropierea depozitului de petrol din regiunea Kaluga

Fortele ruse au doborat 17 drone ucrainene deasupra teritoriului sau, a afirmat Ministerul rus al Apararii.

Potrivit ministerului, apararea aeriana rusa a doborat doua drone deasupra regiunii Belgorod, trei deasupra regiunii Kursk, trei deasupra regiunii Kaluga si noua deasupra regiunii Briansk.

Vladislav Shapsha, guvernatorul regiunii ruse Kaluga, a afirmat ca trei drone "au cazut" in apropierea unui depozit de petrol din orasul Lyudinovo. Nu au fost raportate victime sau pagube.

Oficialii ucraineni nu au comentat aceste afirmatii, care nu pot fi verificate in mod independent.

In ultimele saptamani, fortele ucrainene au lansat o serie de atacuri cu drone menite sa afecteze industria petroliera a Rusiei.

Loviturile impotriva obiectivelor energetice rusesti au starnit critici din partea oficialilor americani, care au precizat ca Washingtonul nu sustine campania Ucrainei impotriva rafinariilor de petrol, invocand temeri ca aceasta ar putea ameninta piata energetica globala.

In replica, presedintele Volodimir Zelenski a declarat ca Kievul are dreptul de a-si folosi propriile arme cu lovituri de retorsiune asupra rafinariilor de petrol rusesti.

UPDATE Rusia a atacat Ucraina cu 9 drone in timpul noptii, avariind un hotel din Nicolaiev

Rusia a atacat Ucraina cu noua drone in cursul noptii, a anuntat comandantul Fortelor Aeriene, Mykola Oleshchuk. Cinci dintre ele au fost doborate de fortele ucrainene.

Patru drone de atac de tip Shahed au fost lansate din Crimeea ocupata. Ucrainenii le-au doborat pe toate deasupra regiunilor Kiev, Vinnytsia, Khmelnytskyi si Kirovohrad, potrivit raportului.

Fortele ruse au lansat alte cinci drone de pe teritoriul ocupat al regiunii Herson, una dintre ele fiind doborata deasupra regiunii Nicolaiev, potrivit lui Oleshchuk.

Rusia a lansat, de asemenea, o racheta S-300 din regiunea rusa Belgorod, a precizat Oleshchuk, fara a da alte detalii despre urmarile.

Orasul Nicolaiev a fost atacat de o drona in dimineata zilei de 28 aprilie, a declarat guvernatorul regiunii, Vitalii Kim. Un hotel a fost "grav" avariat si a luat foc.

Kievul sustine ca Rusia a pierdut 466.150 de soldati in Ucraina de la inceputul razboiului

Rusia a pierdut 466.150 de soldati in Ucraina de la inceputul invaziei, a raportat Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei.

Acest numar include 1.096 de pierderi suferite de fortele ruse doar in ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 7.279 de tancuri, 13.991 de vehicule blindate de lupta, 16.065 de vehicule si rezervoare de combustibil, 11.948 de sisteme de artilerie, 1.050 de sisteme de rachete cu lansare multipla, 776 de sisteme de aparare aeriana, 348 de avioane, 325 de elicoptere, 9.507 drone, 26 de nave si ambarcatiuni si un submarin.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare