×

Politic-Social

Razboiul din Ucraina, ziua 796. Rusii au capturat doua sate langa Avdiivka / Tadjicii, insemnati sa...

Razboiul din Ucraina, ziua 796. Rusii au capturat doua sate langa Avdiivka / Tadjicii, insemnati sa nu calce prin Rusia

29.04.2024, 07:59 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Kiev: Cei doi oameni ucisi in Germania erau soldati in convalescenta

Ministerul de Externe al Ucrainei a confirmat ca cei doi ucraineni ucisi in Germania erau militari care se recuperau in Bavaria dupa ce au fost raniti in timpul razboiului. Acest lucru a fost relatat de presa ucraineana. Ieri, un cetatean rus in varsta de 57 de ani a fost arestat in Bavaria Superioara, Germania, in legatura cu uciderea a doi ucraineni in centrul comercial Tengelmann din Murnau. Ministerul de Externe al Ucrainei a confirmat ca detinutul suspectat de comiterea crimei este rus. Ministerul Afacerilor Externe clarifica faptul ca ministrul Dmitro Kuleba a ordonat sa tina cazul sub control special si "sa fie in contact permanent cu organele de drept din Germania, astfel incat ucigasul sa fie pedepsit in cea mai mare masura permisa de lege". De asemenea, el si-a exprimat recunostinta agentiilor germane de aplicare a legii pentru arestarea la timp a suspectului.

Moscova: depozite de arme distruse in 3 aeroporturi din Kiev

Ministerul rus al Apararii a declarat astazi ca fortele sale au distrus depozite de munitii si echipamente militare la trei aeroporturi din Ucraina, inclusiv drone de asalt depozitate pe aeroportul Kamyanka din estul tarii. Potrivit actualizarii online a ministerului, atacurile au avut loc in ultimele 24 de ore.

Ucraina: rusii au capturat doua sate langa Avdiivka

Trupele ruse avanseaza in zona orasului ucrainean Avdiivka, aflat in mainile lor din februarie, si au capturat doua sate, insa oficialii ucraineni de securitate au spus ca, desi situatia din estul tarii este "foarte dificila", "nu este critic sau catastrofal." The Guardian o scrie. Dupa ce au ajuns in asezarea rurala Ocheretyne in urma cu o saptamana, trupele Moscovei au preluat controlul asupra Solovyove si Novokalynove si avanseaza spre vest. Comandamentul de Est al Ucrainei a declarat ca fortele sale controleaza inca doua treimi din Ocheretyne, unde au avut loc lupte aprige. Rusia a capturat Avdiivka in februarie, dupa retragerea trupelor ucrainene. De atunci, fortele Moscovei au continuat sa avanseze. La nord-vest de Avdiivka, unitati de lupta rusesti au ajuns la aproximativ 30 km de orasul Pokrovsk, un centru militar ucrainean. Mai la nord, ei lupta pentru controlul orasului Chasiv Yar, langa Bakhmut.

Germania: doi barbati ucraineni injunghiati, rusi arestati

Doi barbati ucraineni au fost injunghiati pana la moarte in sudul Germaniei, iar un barbat rus a fost arestat de politie ca principal suspect in crime. Cei doi ucraineni, care aveau 23 si 36 de ani si locuiau in judetul Garmisch-Partenkirchen, au fost ucisi in incinta unui centru comercial din satul Murnau, Bavaria Superioara. La scurt timp dupa crima, care a avut loc sambata seara, politia a arestat un barbat rus in varsta de 57 de ani, fiind suspectat de crima. Autoritatile au spus ca posibilul motiv al crimelor nu este inca cunoscut. De asemenea, nu era clar daca cei trei barbati se cunosteau.

Pro-rusi: santier naval si hotel cu mercenari loviti in Mikolaiv

Agentia de stiri de stat rusa Ria Novosti a raportat ca atacul de la Mikolaiv a vizat un santier naval unde sunt asamblate drone navale, precum si un hotel care gazduieste "mercenari vorbitori de limba engleza" care au luptat pentru Kiev. Asa a spus Serghei Lebedev, coordonatorul miscarii locale de gherila pro-Moscova. Comentariile sale nu au putut fi verificate independent. Vitali Kim, guvernatorul provinciei Mikolaiv, din sudul Ucrainei, a declarat ca dronele rusesti au "avariat grav" un hotel din capitala sa omonima, declansand un incendiu care a fost stins ulterior. Kim a mai spus ca atacul a deteriorat infrastructura de generare a caldurii a orasului. Nu au fost victime.

Tadjikistanul isi indeamna cetatenii "sa nu mearga in Rusia". Exista temeri de represalii

Ministerul de Externe al Tadjikistanului a sfatuit toti cetatenii sa "se abtina temporar" de la calatorii in Rusia. Avertismentul a fost emis dupa ce oficialii si-au exprimat ingrijorarea ca tadjicilor li s-a refuzat "in mod nejustificat" intrarea in Rusia, a informat Radio Free Europe/Radio Liberty, a informat Sky News. Organizatiile pentru drepturile omului au raportat, de asemenea, niveluri crescute de prejudecati impotriva populatiei din Asia Centrala in Rusia, in urma impuscaturii de la o sala de concert din Moscova din 22 martie. Gruparea terorista islamica Statul Islamic Khorasan (IS-K) a revendicat atacul in care au fost ucise cel putin 130 de persoane si toti barbatii inarmati acuzati sunt din Tadjikistan. Ieri, in legatura cu atacul, a fost arestata o a douasprezecea persoana, tot cetatean tadjik.

Rusia, sat cucerit in regiunea Donetk

Fortele armate ruse au preluat controlul asupra satului Novobakhmutivka din regiunea Donetk din estul Ucrainei. Acest lucru a fost anuntat de Ministerul rus al Apararii citat de agentia de presa Interfax. Satul se afla in apropierea orasului Ocheretyne, care a devenit un punct focal al ciocnirilor in ultimele zile.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare