×

Externe

Rusia isi intensifica productia de armament, dupa ce Statele Unite au anuntat un nou ajutor pentru...

Rusia isi intensifica productia de armament, dupa ce Statele Unite au anuntat un nou ajutor pentru Ucraina

01.05.2024, 16:20 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In cadrul unei intalniri cu cei mai inalti responsabili militari insarcinati cu ceea ce Moscova numeste "operatiunea militara speciala" din Ucraina, ministrul Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca volumul, calitatea si viteza productiei de armament trebuie sa fie crescute.

"Pentru a mentine ritmul necesar al ofensivei (...), este necesara cresterea volumului si a calitatii armelor si echipamentelor militare furnizate trupelor, in primul rand a armelor", a declarat Soigu, conform Reuters .

Rusia avanseaza treptat in puncte cheie de-a lungul frontului de 1.000 km si a declarat ca armele americane nu vor impiedica victoria Moscovei, dar unii oficiali rusi sunt ingrijorati ca sprijinul american va duce la escaladarea conflictului.

Soigu, care a inspectat drone si alte arme si dandu-si cu parerea despre imbunatatiri, a declarat ca intreprinderilor industriale li s-a ordonat sa reduca timpul de productie, in timp ce unitatilor de reparatii de pe front, din estul si sudul Ucrainei, li s-a spus sa isi imbunatateasca eficienta.

Seful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov, care este responsabil de campania militara din Ucraina, i-a prezentat lui Soigu un raport privind stadiul actual al operatiunilor.

Rusia controleaza in prezent aproximativ 18% din Ucraina si a castigat teren de la esecul contraofensivei din 2023 a Kievului de a face progrese serioase impotriva trupelor rusesti sapate in spatele unor campuri de mine adanci.

Invazia din 2022 a presedintelui Vladimir Putin in Ucraina a declansat cea mai grava prabusire a relatiilor dintre Rusia si Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962, potrivit diplomatilor rusi si americani.

Pe 24 aprilie, Biden a semnat un proiect de lege care prevede un ajutor suplimentar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni ca armele americane incep sa ajunga in Ucraina in cantitati mici, dar ca livrarile trebuie sa fie mai rapide, deoarece fortele ruse care avanseaza incearca sa profite.

Ucraina se confrunta cu trupe care avanseaza la nord-vest de orasul Avdiivka, care a cazut in mainile Rusiei in februarie, si in jurul orasului Ceasiv Iar, despre care comandantul suprem al Kievului spune ca Moscova vrea sa fie cucerit pana pe 9 mai, data aniversarii victoriei Rusiei in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare