×

Burse

Bursa. Compania de distributie si logistica Aquila a finalizat achizitia Parmafood, a doua...

Bursa. Compania de distributie si logistica Aquila a finalizat achizitia Parmafood, a doua tranzactie din 2024

26.04.2024, 16:51 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Aquila Part Prod (AQ), companie antreprenoriala de distributie si logistica pentru piata bunurilor de larg consum din Romania si Republica Moldova, a finalizat tranzactia pentru achizitionarea a 100% din partile sociale ale companiilor Parmafood Group Distribution SRL si Parmafood Trading SRL, in urma indeplinirii tuturor conditiilor suspensive prevazute in contract, conform unui comunicat.

Parmafood Group Distribution SRL si Parmafood Trading SRL au inregistrat in 2023 o cifra de afaceri cumulata de 277,5 milioane de lei (+13% fata de anul 2022) si un profit net cumulat de 16,6 milioane de lei. Achizitia a fost anuntata in prima luna a anului, pretul ajungand la maximum 16,5 milioane de euro.

"Finalizam a doua tranzactie din acest an. Achizitionarea celor doua companii Parmafood marcheaza inca un moment important in evolutia anuntata a Aquila si reprezinta un pas concret in strategia noastra de crestere, cu impact direct in piata de HoReCa. Vom continua procesul de dezvoltare a afacerii impreuna cu o echipa care se bucura de notorietate si incredere din partea partenerilor de afaceri si care s-a dezvoltat respectand standardele cu care suntem obisnuiti la Aquila. Am dedicat ultimii 30 de ani unei cresteri dinamice, iar astazi incepem o noua etapa, care inseamna consolidarea pozitiei noastre in piata distributiei, in linie cu viziunea de a avea un produs distribuit de Aquila in fiecare casa", spune Catalin Vasile, CEO-ul Aquila.

Aquila a incheiat anul 2023 cu venituri de 2,5 miliarde de lei (plus 14% fata de anul 2022) si un profit net de 97 milioane de lei, cel mai mare de la infiintarea companiei. Rezultatele au fost sustinute in principal de segmentul de distributie, care reprezinta aproximativ 94% din cifra de afaceri a companiei.

Actiunile AQ sunt pe plus cu 29,4% anul acesta, la o capitalizare de 1,42 miliarde de lei si un indice BET in crestere cu 10,5%. Din actionariat fac parte Catalin Vasile (cu 33,3% din capital) si Alin Dociu (25%).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare