×

Companii

Florentina Tomoiu, Expert Consultant Corporate Healthcare, SIGNAL IDUNA: Nevoia si deschiderea...

Florentina Tomoiu, Expert Consultant Corporate Healthcare, SIGNAL IDUNA: Nevoia si deschiderea pentru beneficii medicale extra-salariale a crescut semnificativ in ultimii ani, este in continuare in crestere, dar mai avem loc de de dezvoltare in directia asta

28.03.2024, 14:58 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Nevoia si deschiderea pentru beneficii medicale extra-salariale a crescut semnificativ in ultimii ani si se afla in continuare pe un trend de crestere accelerata, a spus Florentina Tomoiu, Expert Consultant Corporate Healthcare, SIGNAL IDUNA, in cadrul conferintei ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformarilor.

"Nevoia si deschiderea pentru beneficii medicale extra-salariale a crescut semnificativ in ultimii ani, este un nivel in continuare in crestere, este o crestere accelerata, dar mai avem loc de de dezvoltare in directia asta. Exista destul de multe companii care, din fericire, in ultima perioada am vazut ca vin ei catre noi sa incerce sa inteleaga care sunt diferentele, care sunt alternativele si care sunt solutiile", a spus Florentina Tomoiu.

Alte declaratii

Liderii trebuie sa ii faca pe angajati sa simta ca sunt valorizati. Comunicarea e esentiala.

Avem expertiza in aria asta de beneficii extra-salariale in forma unor asigurari private de sanatate. Pai, in zilele noastre, lucrurile se intampla intr-un mod coplesitor. Suntem coplesiti de informatie, suntem coplesiti de ritmul in care evolueaza totul, suntem coplesiti de toate valorile noi pe care ni le asumam. Se schimba destul de mult modul in care percepem provocarile si de cele mai multe ori vrem sa ne autoperfectionam, sa ne depasim si sa ne impresionam atat colegii, cat si superiorii, cat si tot ce inseamna mediul privat, piata personala. Iar toate astea vin la pachet cu o presiune. Indiferent ca o constientizam sau nu, ea exista.

Liderii, cu atat mai mult trebuie sa fie un exemplu demn de urmat.

Atat noi, Signal Iduna, cat si ceilalti parteneri din din sala, cat si tot ce inseamna divizia de HR a oricarei organizatii incearca sa gaseasca alternative sub forma unor pachete de wellbeing. Sa ne concentram in directia aceasta. Oameni icer aceste pachete de wellbeing, sunt deschisi sa asculte despre ele. S-a schimbat faptul ca se afla pe buzele tuturor si le discutam in orice intalnire si in orice conferinta.

Cu siguranta un angajat de 20 de ani plus, daca o sa-i dati de ales sa-si ia salariu cu 20 lei in plus sau cu 50 lei versus o acoperire pentru afectiune oncologica in 99,99% din cazuri raspunsul va fi "vreau cash". Doar ca noi ar fi bine sa luam decizii cateodata care pot parea inutile, in detrimentul acestui voluntariat si a libertatii de alegere. Si cand spun noi, ma refer la departamentele de resurse umane, ma refer la liderii din zona de HR, acei oameni care stiu ca pe baza a ceea ce construiesc ei se va dezvolta organizatia, pe baza valorii pachetului de beneficii pe care il implementeaza vor avea o organziatie sanatoasa.

Pandemia ne-a facut sa devenim mai constienti de faptul ca suntem fiinte sociale, avem nevoie sa socializam, avem tot felul de nevoi si e bine sa acceptam asta. Pandemia a facut sa apara un val mai mare de diagnostice severe si datorate faptului ca n-am socializat suficient si datorate faptului ca n-am avut acces la servicii in timp util, in timp real, pe perioada respectiva si datorita faptului ca odata ce am revenit la o viata normala - de dinainte de pandemie, a trebuit sa recuperam multe lipsuri pe care le-am acumulat in perioada respectiva.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare