×

Zf 24

Hidroelectrica spune ca va continua proiectele de investitii chiar daca distribuie integral...

Hidroelectrica spune ca va continua proiectele de investitii chiar daca distribuie integral profitul din 2023 pentru dividende. Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica: Accelerarea investitiilor in modernizari si proiecte noi ramane in continuare prioritatea noastra zero

28.03.2024, 12:23 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Hidroelectrica a anuntat joi ca proiectele de investitii si programele de modernizare si mentenanta derulate de companie vor continua in 2024, chiar daca producatorul roman de energie, controlat de stat, va repartiza integrat profitul din 2023 pentru dividende.

"Propunerea de dividend reflecta angajamentul de performanta asumat de noua echipa de la conducerea companiei in fata actionarilor. Faptul ca reusim sa repartizam integral profitul realizat in anul 2023, in conditiile in care ne continuam fara dificultati proiectele de investitii si programele de modernizare si mentenanta este o dovada clara a stabilitatii financiare a Hidroelectrica, precum si a perspectivelor extrem de bune pentru viitor. Ne-am propus cresterea valorii companiei, precum si transparenta si onestitate in relatia cu investitorii. Accelerarea investitiilor in modernizari si proiecte noi ramane in continuare prioritatea noastra zero.", a declarat Karoly Borbely, CEO-ul Hidroelectrica.

Compania a raportat in 2023 un profit net de 6,3 miliarde lei.

Directoratul companiei vrea sa distribuie investitorilor o suma de 6,29 mld. lei, din care statul roman va primi aproximativ 5 mld. lei, in calitate de actionar majoritar cu 80%, iar fondurile de pensii, care au 10%, circa 600 mil. lei.

Potrivit unui comunicat publicat la BVB, Hidroelectrica propune repartizarea unui dividend brut de 13,99 lei pe actiune, ceea ce raportat la preturile curente de tranzactionare de 130 lei pe unitate inseamna un randament al dividendelor de aproape 11%, potrivit calculelor ZF.

Aprobarea repartizarii profitului net al exercitiului financiar 2023 va fi supusa aprobarii AGA, in sedinta din data de 29 aprilie.

Hidroelectrica opereaza 187 centrale cu o capacitate hidroenergetica de 6,3 GW si detine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalata de 108 MW. De asemenea, compania detine o cota de 13.09% din piata de furnizare

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare