×

Business Hi-Tech

IDC: Piata mondiala de smartphone-uri a crescut cu 7,8% in primul trimestru al anului 2024. Samsung...

IDC: Piata mondiala de smartphone-uri a crescut cu 7,8% in primul trimestru al anului 2024. Samsung a revenit liderul pietei. Livrarile Apple au scazut cu 10%

15.04.2024, 23:46 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Livrarile globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8% de la an la an, ajungand la 289,4 milioane de unitati in primul trimestru al anului 2024 (1Q24), potrivit datelor preliminare ale studiului Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker al companiei de analiza International Data Corporation (IDC). " Desi industria nu este complet iesita din impas, deoarece provocarile macroeconomice se mentin pe multe piete, acesta este al treilea trimestru consecutiv de crestere a livrarilor, un indicator puternic al faptului ca redresarea este in plina desfasurare", conform IDC.

"Asa cum era de asteptat, redresarea pietei smartphone-urilor continua, optimismul pietei crescand incet-incet in randul marcilor de top", a declarat Ryan Reith, vicepresedinte in cadrul IDC Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers. "In timp ce Apple a reusit sa acapareze primul loc la sfarsitul anului 2023, Samsung a reusit sa se reafirme cu succes ca principal furnizor de smartphone-uri in primul trimestru. In timp ce IDC se asteapta ca aceste doua companii sa isi mentina pozitia pe segmentul de varf al pietei, revenirea Huawei in China, precum si castigurile notabile ale Xiaomi, Transsion, OPPO/OnePlus si vivo vor determina probabil ambele OEM-uri sa caute zone de extindere si diversificare. Pe masura ce redresarea continua, este probabil sa vedem companiile de top castigand cota de piata, in timp ce marcile mai mici se vor lupta pentru pozitionare."

"In primul rand, continuam sa observam o crestere a valorii si a preturilor medii de vanzare (ASP), deoarece consumatorii opteaza pentru dispozitive mai scumpe, stiind ca vor pastra dispozitivele mai mult timp. In al doilea rand, se observa o schimbare de putere in randul primelor 5 companii, care probabil va continua pe masura ce jucatorii de pe piata isi ajusteaza strategiile intr-o lume post-recuperare. Xiaomi revine in forta dupa scaderile mari inregistrate in ultimii doi ani, iar Transsion (un jucator din China - n. red.) devine o prezenta stabila in top 5, cu o crestere agresiva pe pietele internationale. In schimb, in timp ce jucatorii din top 2 au inregistrat amandoi o crestere negativa in primul trimestru, se pare ca Samsung se afla pe o pozitie mai puternica in general decat in ultimele trimestre."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare