×

Zf 24

JT Grup Oi, companie de distributie de carburanti din Constanta controlata de omul de afaceri Jean...

JT Grup Oi, companie de distributie de carburanti din Constanta controlata de omul de afaceri Jean Paul Tucan, a finalizat lucrarile de infrastructura pentru viitorul terminal de produse petroliere, un proiect de 25 mil.euro

27.03.2024, 11:10 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

JT Grup Oi, companie de distributie de carburanti din Constanta controlata de omul de afaceri Jean Paul Tucan, a finalizat prima etapa de dezvoltare a unui terminal de produse petroliere, proiect de 25 milioane euro finantat din capital propriu, un credit de investitii acordat de UniCredit Bank Romania si fonduri europene.

Odata cu finalizarea lucrarilor de infrastructura, evaluate la 15 milioane euro, compania a anuntat ca a fost inchis si contractul de finantare prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), prin care compania a beneficiat de 11 milioane de euro.

Amplasat in incinta Portului Constanta Nord, zona fluvio-maritima, terminalul va dispune de opt rezervoare cu o capacitate totala de stocare de 31.500 de tone, fiind conectat pe calea ferata si rutiera la infrastructura portuara si nationala. JT Terminal va fi primul terminal privat de produse petroliere din Romania construit in ultimii 50 de ani.

Capacitatea de incarcare si descarcare a terminalului este de 700-1.000 tone pe ora pentru nave, intre minim 300 si maxim 700 de tone pe ora pentru trenuri si intre minim 40 si maxim 80 de tone pe ora pentru cisterne. In plus, terminalul poate incarca si descarca barje de la 3.000 la 9.000 de tone, 16 vagoane simultan, pe doua linii ferate paralele si 20 de cisterne.

"JT Terminal va fi cel mai modern terminal de produse petroliere lichide de la Marea Neagra care ofera spatii de stocare si manipulare pentru produse specifice precum motorina, biodiesel, bitum si alte produse lichide cu scopul final de a le distribui pe piata interna sau externa de carburanti. Este un proiect amplu, dezvoltat in doua etape. A doua etapa, pe care o vom desfasura in perioada martie-decembrie, consta in dezvoltarea suprastructurii necesare pentru a sustine implementarea proiectului in intregime.", puncteaza Jean Paul Tucan, actionarul majoritar al JT Grup Oil SA.

Potrivit companiei, terminalul va creste capacitatea de stocare si distributie a carburantilor, acoperind pana la un milion de tone pe an din deficitul anual de doua milioane si jumatate de tone.

" Dezvoltarea primului terminal privat din Romania este o evolutie fireasca a companiei, ce a venit ca urmare a unui deficit de 20-30% a capacitatii de stocare si distributie a carburantilor pe piata din Romania. Ne bucuram sa vedem ca, acum, aproape de finalizarea constructiei, semnalele din piata vizavi de JT Terminal sunt pozitive. Iar acest lucru este confirmat de interesul partenerilor nostri din Bulgaria, Ucraina sau Ungaria care cer capacitati de depozitare si incarcare-descarcare a produselor.", declara Bogdan Aldea, Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General al JT Grup Oil S.A.

Fondata in 2001, JT Grup Oil desfasoara operatiuni de distributie de carburanti in zona de Sud-Est a Romaniei cu ajutorul unei fote proprii de 11 cisterne. Compania a construit in 2004 un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vandut la scurt timp dupa receptie, iar banii obtinuti in urma vanzarii au fost investiti in dezvoltarea retelei de distributie de carburanti. Din 2023, JT Grup Oil S.A. si-a diversificat gama de produse, si a accesat segmentul de motorina fara acciza, care deserveste vasele comerciale pentru porturile Midia si Constanta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare