×

Zf 24

Producatorul de medicamente Antibiotice a pus in functiune o centrala fotovoltaica pe platforma...

Producatorul de medicamente Antibiotice a pus in functiune o centrala fotovoltaica pe platforma industriala de la Iasi, in urma unei investiii de 11,8 mil.lei, cofinantata prin PNRR

28.03.2024, 09:39 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi a pus in functiune o centrala electrica fotovoltaica de 2,5 MW, investitia totala in acest proiect fiind de 11,8 milioane lei, din care 4,07 milioane lei au fost acordate de Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Centrala va acoperi 26,4% din necesarul platformei industriale de la Iasi, prin raportare la consumul din 2021. Noua facilitate va produce, in medie, 3.500 MWh/an, reducand amprenta de carbon cu peste 2.000 de tone annual.

"Reducerea amprentei de carbon, in perspectiva UE de a atinge neutralitatea climatica in orizontul 2050, reprezinta o preocupare strategica pentru Antibiotice. Ne-am construit o strategie privind eficienta energetica pe platforma noastra care sa asigure un anumit grad de autonomie energetica in procesele industriale, iar aceasta investitie reprezinta un pas important in aceasta directie. Din totalul energiei anuale consumate vom asigura, prin acest parc fotovoltaic, peste un sfert din surse regenerabile si acest aspect va contribui semnificativ la procesul de decarbonizare", a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi.

Cele 4680 de panouri fotovoltaice sunt amplasate la sol, pe o suprafata construita de 31.428 mp.

Tot in acest an, Antibiotice va implementa un ansamblu de panouri fotovoltaice pe cladirile din companie cu o putere de 1,2 MW, astfel incat productia de energie verde sa asigure autonomia din punct de vedere energetic pana la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale.

Strategia de sustenabilitate a companiei vizeaza innoirea parcului auto cu masini electrice, dar si cresterea procentului de achizitie de energie electrica din surse regenerabile.

Centrala a fost reazizata de compania romaneasca Parapet, activa in sectoarele de energie regenerabila si de siguranta rutiera, cu sedii la Cluj-Napoca, Bucuresti si Nurnberg. Firma are un portofoliu de parcuri fotovoltaice si de centrale electrice mixte, fotovoltaice - eoliene - cu stocare, construite "la cheie" sau in diferite stadii, in 15 tari din Europa.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare