×

Eveniment

RTPR a fost desemnata "Firma de avocatura a anului in Romania" la Chambers Europe Awards 2024

RTPR a fost desemnata "Firma de avocatura a anului in Romania" la Chambers Europe Awards 2024

26.04.2024, 09:10 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

RTPR , unul dintre cei mai importanti consultanti juridici din Romania, a primit premiul "Firma de avocatura a anului in Romania" la gala Chambers Europe Awards 2024. Sarbatorind 20 de ani la varful profesiei juridice in Romania, premiul recunoaste realizarile RTPR pe piata locala in ultimul an, precum si angajamentul sau pentru excelenta in serviciile oferite clientilor.

Premiul, decernat ieri seara, 25 aprilie, in cadrul unui eveniment de gala la Paris, celebreaza evolutia strategica si activitatea RTPR si evidentiaza rolul sau major in unele dintre cele mai importante tranzactii din Romania.

" Suntem foarte onorati sa primim o astfel de recunoastere, care are o semnificatie si mai mare in contextul in care sarbatorim 20 de ani de activitate. Acest premiu este o dovada a angajamentului nostru pentru excelenta, implicare si rezultate remarcabile la nivelul tuturor ariilor de practica majore in care activam ", a declarat Costin Taracila, Managing Partner RTPR.

Distinctia reflecta performanta constanta a RTPR la varful consultantei juridice, remarcata in special pentru experienta vasta si gestionarea celor mai sofisticate si complexe tranzactii din Romania si din regiune. " Fiecare mandat pe care il gestionam, fiecare tranzactie pe care o incheiem cu succes - toate sunt marcate de ethosul excelentei. Acest premiu din partea Chambers Europe nu este doar o recunoastere pentru RTPR, ci si pentru clientii nostri si a complexitatii proiectelor pe care ni le incredinteaza. Mai mult, premiul este o marturie a muncii de echipa impecabile si a abilitatilor exceptionale ale avocatilor nostri. Dedicarea, contributia si talentul fiecaruia dintre avocatii nostri sunt reflectate in acest succes comun ", a incheiat Taracila.

Chambers & Partners este una dintre cele mai importante publicatii independente in domeniul juridic. In fiecare an ghidul juridic international realizeaza analize amanuntite si clasamente ale celor mai bune firme de avocatura si avocati din peste 200 de jurisdictii din intreaga lume. Intregul proces se bazeaza pe cercetarea in detaliu a pietei, firmelor, tranzactiilor si echipelor de avocati, si include feedback-ul primit in urma unor interviuri cu clientii, dar si competitorii, asigurand astfel o evaluare exhaustiva si obiectiva a firmelor analizate.

Premiile recunosc realizarile din ultimele 12 luni ale firmelor de avocatura nationale si internationale din Europa pe baza cercetarilor pentru editia recenta a Chambers Europe, in care clientii RTPR le apreciaza " abordarea fata de situatiile provocatoare si capacitatea de a privi o situatie din diferite unghiuri, precum si modul de gandire orientat spre rezolvarea problemelor ". Un alt client a punctat: " Echipa a demonstrat ceea ce ne-am astepta de la o firma de avocatura de top: creativitate, determinare si ingeniozitate ".

Printre cele mai semnificative mandate in care RTPR a acordat consultanta in perioada analizata de Chambers se numara:

MidEuropa Partners cu privire la vanzarea Profi cu o valoare de 1,3 miliarde euro, oferind totodata suport Profi in cea mai mare tranzactie in sectorul de retail incheiata vreodata in Romania Intesa Sanpaolo Bank, cea mai mare banca din Italia, cu privire la achizitia First Bank de la fondul de investitii american J.C. Flowers Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) in legatura cu o finantare multivaluta acordata catre doua dintre filialele sale din Romania, unul dintre cei mai mari operatori de distributie a energiei electrice din Romania UniCredit Bank AG cu privire la finantarea unei achizitii in valoare de 750 milioane EUR a 5 filiale din Romania ale imprumutatului, lider de piata in industria imagistica medicala Groupama Asigurari intr-un litigiu de concurenta in care RTPR a reusit reducerea unei amenzi aplicate de Consiliul Concurentei pe piata asigurarilor, de la aproape 8 milioane de euro la sub 500.000, printr-o hotarare judecatoreasca ce nu mai poate fi atacata, dupa respingerea a trei cai extraordinare de atac exercitate de Consiliul Concurentei si de ANAF Zenith Media Communications intr-un litigiu de concurenta in care echipa RTPR a obtinut o victorie istorica la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), contribuind astfel la crearea dreptului european in materia principiilor de calcul al amenzilor aplicate de catre autoritatile de concurenta din toate Statele Membre

RTPR este una dintre cele mai experimentate si apreciate firme de avocatura din Romania. Echipa are o experienta greu de egalat in diferite arii de drept, fiind constant implicata in cele mai mari si mai sofisticate tranzactii din Romania si din regiune. Calitatea echipei si a serviciilor furnizate este recunoscuta din nou in ultima editie a ghidului juridic Chambers Europe publicata luna trecuta, unde firma de avocatura este inclusa pe primele locuri, iar avocatii RTPR sunt recomandati in topuri pentru diverse arii de practica, precum Corporate/M&A, Drept bancar si finantari, Solutionarea disputelor, Dreptul Concurentei, Real estate, Dreptul Proprietatii Intelectuale.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare