×

Companii

Urmeaza CFA CEE Investment Conference la Bucuresti. Joi, 9 mai, comunitatea CFA se intalneste cu...

Urmeaza CFA CEE Investment Conference la Bucuresti. Joi, 9 mai, comunitatea CFA se intalneste cu mediul de business si cu autoritatile publice din Europa Centrala si de Est pentru a dezbate viitorul regiunii

29.04.2024, 00:05 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Conferinta va incepe la ora 9.00 si se va desfasura la Palatul Parlamentului, in sala Rosetti l Potentialul de crestere al regiunii in noul context global, dezvoltarea pietelor de capital si de investitii sau reconstructia Ucrainei sunt cateva dintre temele de dezbatere.

Asociatia CFA Romania va invita joi, 9 mai, la Palatul Parlamentului pentru a participa la conferinta CFA CEE Investment Conference, unde profesionistii din domeniul financiar-bancar se vor intalni cu mediul de business si cu autoritatile publice locale din Europa Centrala si de Est pentru a dezbate viitorul regiunii.

Conferinta anuala CFA de investitii in Europa Centrala si de Est a ajuns la cea de-a 10-a editie, iar tema principala din 2024 este "Capital Markets in Central and Eastern Europe: A new decade of outperformance". Ziarul Financiar este partener media al evenimentului.

Ce potential de crestere are regiunea cand economia mondiala este marcata de provocarile geopolitice, de tranzitia energetica sau de nevoia de securitate energetica si securitate cibernetica? Ce provocari si oportunitati au aparut pentru fiecare clasa de active?

Cum dezvoltam piata de capital pe plan local prin listari de actiuni si obligatiuni, prin imbunatatirea lichiditatii si prin standarde mai buna de guvernanta?

Ce oportunitati si provocari exista in pietele private de investitii? Cum ne pregatim pentru reconstructia Ucrainei?

Acestea sunt cateva dintre temele care vor fi dezbatute de profesionisti si specialisti in domeniu, alaturi de mediul de business si de autoritati, in cadrul CFA CEE Investment Conference, care va avea loc saptamana viitoare la Bucuresti.

Printre cei care vor adresa temele conferintei inca din deschiderea evenimentului se numara Alexandra Smedoiu, CFA, presedinte CFA Society Romania, Margaret Franklin, CFA, presedinte si CEO al CFA Institute, sau Alexandru Petrescu, presedinte la Autoritatea de Supraveghere Financiara.

De asemenea, vor vorbi in cadrul evenimentului si Anca Dragu, guvernatoare la Banca Nationala a Moldovei si Teodora Petkova, Head of Central and Eastern Europe la UniCredit. Unul dintre invitatii speciali este Martin Ford, autorul bestseller-ului "Rise of the Robots: Technology and the Threat of a Jobless Future".

Discursurile invitatilor completeaza programul CFA CEE Investment Conference, care este structurat pe patru paneluri de dezbateri la care vor participa unii dintre cei mai cunoscuti profesionisti si reprezentanti ai mediului de business din Europa Centrala si de Est.

Pe langa invitati speciali, profesionisti, autoritati de reglementare si institutii supranationale, vor fi prezenti membri CFA Society din Romania, Bulgaria, Cipru, Croatia, Republica Ceha, Grecia, Ungaria, Istanbul, Kazahstan, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Sub tematica "Capital Markets in Central and Eastern Europe: A new decade of outperformance", conferinta va aborda ritmul si directia de crestere si dezvoltare a tarilor din Europa Centrala si de Est, care sunt pe o traiectorie relativ stabil de convergenta economica si sociala cu tarile din Europa de Vest.

Aceasta traiectorie se reflecta atat in indicatori macroeconomici, precum o crestere mai accelerata a PIB-ului, o crestere a veniturilor, a cheltuielilor si a economisirii, cat si in pietele de capital, unde exista un progres cantitativ si calitativ, exista fonduri de pensii, clase noi de active si listari relevante la nivel international.

Participantii la dezbatere vor analiza performanta regiunii in ultimul deceniu, un deceniu marcat de criza Covid si de un razboi aproape de granita Uniunii Europene, pentru a putea intelege mai bine ce ne-ar putea aduce urmatorul deceniu.

Obiectivul principal al evenimentului este de a celebra o decada de excelenta in educatie financiara si de a reuni profesionistii din comunitatea CFA si invitatii lor, pentru a facilita schimbul de experienta si a contribui la dezvoltarea pietei financiare din Romania.

Martin Ford, autorul cartii "Rise of the Robots: Technology and the Threat of a Jobless Future", este keynote speaker la CFA CEE Investment Conference

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare