×

Laptop

Lenovo lanseaza noile generatii de echipamente de gaming din ecosistemul Legion

Lenovo lanseaza noile generatii de echipamente de gaming din ecosistemul Legion

01.05.2024, 13:02 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Alaturi de noua tableta de gaming Legion Tab, Lenovo a adus in Romania si noul sau ecosistem de gaming Legion, prezentat initial la CES 2024, cu PC-uri cu Microsoft Windows 11, periferice, software si servicii care ofera performanta, tehnologii de racire si grafica superioare, dar si beneficii datorate inteligentei artificiale. De acum, noile generatii de echipamente de gaming Legion sunt prezente si in Romania.

Noul portofoliu de dispozitive include noi laptopuri si PC-uri Lenovo Legion de 16 inci, din generatia a 9-a:


Lenovo Legion 7i (16", 9), Lenovo Legion 5i (16", 9) si Lenovo Legion Slim 5 (16", 9), pentru jucatorii care au nevoie de un laptop care sa faca fata atat jocurilor preferate, cat si aplicatiilor de tip educationale de tipul STEM.
Lenovo Legion 9i (16", 9) se adreseaza utilizatorilor care isi doresc cele mai bune echipamente pentru activitatile lor, atat pentru jocuri, cat si pentru crearea de continut.
Lenovo Legion Pro 7i (16", 9) si Lenovo Legion Pro 5i (16", 9) sunt ideale pentru jucatorii care au nevoie de cel mai bun framerate, stil si ecran.
Legion Tower 7i si Legion Tower 5i se adreseaza utilizatorilor care au nevoie de puterea suplimentara a unui PC de gaming de top.

In centrul acestei noi game de gaming se afla familia de cipuri hardware AI brevetate de Lenovo - cipurile LA AI - si beneficiile pe care acestea le aduc laptopurilor de gaming Lenovo Legion si Lenovo LOQ, printre care FPS-uri si mai mari, eficienta energetica sporita si multe altele.

Noul Lenovo Legion 9i (16", 9) dispune de cipul actualizat Lenovo LA3-P AI cu functia Scenario Detection, ce ajusteaza in mod dinamic puterea CPU si GPU pentru a creste performanta in functie de ceea ce face utilizatorul in acel moment. Acest lucru este cuplat cu Smart FPS, care monitorizeaza utilizarea energiei intre componentele hardware si randamentul FPS in timpul jocurilor. De asemenea, Legion Aurora Sync foloseste AI pentru a sincroniza ceea ce este afisat pe ecran cu tastatura si RGB-ul ambiental, iar Smart Control le permite jucatorilor sa comute rapid intre profilurile de putere prestabilite, inclusiv un mod personalizat, care poate fi setat de utilizator. Controlul vitezei ventilatoarelor, setarile modului de racire si alte capabilitati AI sunt toate controlate prin Lenovo Vantage. Lenovo Legion 9i (16″, 9) dispune, de asemenea, de cel mai nou procesor Intel Core Gen i9-14900HX, cuplat cu un GPU pana la NVIDIA GeForce RTX 4090. Acesta poate furniza pana la 230W TDP, gestionat inteligent de cel mai nou cip LA3-P AI, are un afisaj 3.2K 16:10 VRR Mini-LED PureSight de 165Hz 3.2K, pana la 64GB de memorie DDR5 de 5600Mhz, pana la 2TB de stocare PCIe Gen 41 si este alimentat de o baterie de 99,99 Whr.

thumbsFoto: Lenovo Legion 9i

Cipurile LA AI de la Lenovo sunt prezente in laptopurile din seria Lenovo Legion, formata din modelele Lenovo Legion 7i (16″, 9), Lenovo Legion 5i (16″, 9) si Lenovo Legion Slim 5 (16″, 9). Cipul LA AI al Lenovo Legion 7i suporta Scenario Detection, cresterea inteligenta a FPS-urilor si Smart Control, toate accesibile prin intermediul software-ului Lenovo Vantage, astfel incat gamerii isi pot personaliza si mai mult laptopul in cautarea unei performante optime, indiferent de cazul de utilizare. Lenovo Legion 5i suporta Smart Control pentru schimbarea profilului de alimentare din mers.

Disponibila in mai multe nuante, seria de laptopuri Lenovo Legion are un design elegant, dar cu un hardware puternic - pana la cele mai recente procesoare Intel Core i9 14900HX pe Lenovo Legion 7i (16", 9) si Lenovo Legion 5i (16", 9) si pana la procesoarele AMD Ryzen din seria 8040 pe Lenovo Legion Slim 5 (16", 9). Toate laptopurile din seria Lenovo Legion sunt disponibile cu placi grafice care ajung pana la NVIDIA GeForce RTX 4070, ce dispun de upscaling RTX AI de la NVIDIA pentru un framerate mai rapid, tehnologie Max-Q cu inteligenta artificiala pentru a optimiza performanta si eficienta. Toate laptopurile din seria Lenovo Legion sunt echipate cu pana la 32GB de memorie RAM DDR5 la 5600MHz si SSD de pana la 1TB M.2 2280 PCIe Gen 41. De asemenea, noua tasta Copilot se afla acum pe fiecare tastatura Lenovo Legion 7i.

thumbsFoto: Lenovo Legion 7i

O noutate pentru acest an este solutia de racire Lenovo Legion "Coldfront: Hyper", disponibila pe Lenovo Legion 7i si Lenovo Legion 5i. Aceasta este o solutie de racire complet noua, care a reinventat traseul pe care aerul il parcurge prin sasiu pentru racirea laptopului. Aerul cald de la cipuri este fortat sa treaca printr-o camera hiperbara, asemanatoare unui canal, in centrul laptopului. Capacul inferior in forma de D este proiectat pentru a impiedica aerul cald care iese prin gura de aerisire din spate sa se amestece cu aerul rece aspirat de ventilatoarele duble, optimizand schimbul de caldura si mentinand hardware-ul laptopului mai rece si framerate-ul mai ridicat. Acest lucru are ca rezultat o putere maxima de 175W in modul Extreme pe Lenovo Legion 7i, mai subtire, si pana la 190W TDP maxim pe Lenovo Legion 5i, mentinand in acelasi timp tastatura mai rece si mai confortabila chiar si in cazul unor sarcini mari ale procesorului. Laptopurile Lenovo din seria Legion dispun, de asemenea, de ecrane PureSight, care sunt calibrate individual.

Pentru jucatorii competitivi si exigenti, seria Lenovo Legion Pro ofera cele mai bune performante din portofoliul de gaming si tehnologii de racire de ultima generatie. Laptopurile Lenovo Legion Pro din acest an din seria Lenovo Legion Pro dispun de pana la toate noile procesoare Intel Core 14th Gen i9-14900HX, pana la 32GB de memorie DDR5 la 5600MHz, panouri de afisare PureSight WQXGA 16:10 IPS de pana la 16″, care suporta rate de refresh de pana la 240Hz cu o luminozitate de 500 niti si pana la 2TB de stocare PCIe SSD. Display-ul PureSight modernizat dispune de o acoperire DCI-P3 de 100%. Toate laptopurile Lenovo Legion Pro 7i (16″, 9) din acest an dispun de racire cu Coldfront: Vapor indiferent de configuratie, permitand GPU-ului de pana la NVIDIA GeForce RTX 4090 pentru laptop sa atinga un TDP total de 250 W in modul extrem. Tastaturile TrueStrike de pe laptopurile din seria Lenovo Legion Pro vin cu patru taste comutabile si cu iluminare Legion Spectrum RGB pentru fiecare tasta pe Lenovo Legion Pro 7i sau cu iluminare optionala Spectrum RGB pe 4 zone pe Lenovo Legion Pro 5i. De asemenea, noua tasta Windows Copilot este acum prezenta pe fiecare tastatura Lenovo Legion Pro 7i.

Pentru jucatorii care au nevoie de performante de top, Lenovo Legion Tower 7i este dotat cu procesoare care ajung pana la Intel Core i9 14900K, pana la cele mai recente GPU-uri NVIDIA GeForce RTX Desktop, pana la 64GB de memorie RAM DDR5 la 5600MHz, pana la 6TB de stocare PCIe NVMe SSD, si pana la o sursa de alimentare de pana la 1200W 90% PSU.

Foto: Lenovo Legion Tower 7i

Impreuna cu tastatura mecanica Lenovo Legion K300 si mouse-ul de gaming wireless Lenovo Legion M600e, seria Lenovo Legion Pro si Lenovo Legion Tower 7i ofera arsenalul de instrumente potrivit pentru victorie. Pentru jucatorii care cauta o solutie desktop pentru jocuri in scopuri educationale sau profesionale, Lenovo Legion Tower 5i poate fi configurat cu procesoare Intel Core i9-13900F de pana la a 13-a generatie, GPU NVIDIA GeForce RTX 4080, pana la 32GB de memorie RAM DDR5 la 5600MHz, pana la 850W 90% PSU si pana la 2TB de stocare PCIe NVMe SSD.

Utilizatorii pot duce Lenovo Legion Tower 5i si Lenovo Legion Tower 7i la urmatorul nivel cu perifericele deja disponibile: monitorul de gaming Lenovo Legion Y34wz-30, tastatura de gaming Lenovo Legion K310 RGB si mouse-ul de gaming Lenovo Legion M300s RGB, pentru a valorifica adevaratul potential al acestor echipamente puternice.

thumbsFoto: Lenovo LOQ 15IRX9

Gama Lenovo LOQ din acest an include o multitudine de optiuni de procesoare si GPU, inclusiv procesoare Intel si AMD Ryzen, precum si GPU pentru laptopuri din seriile NVIDIA 20, 30 si 40, dar si o optiune complet bazata pe Intel cu grafica Intel Arc A530M. Noua tehnologie de racire Hyperchamber, care se regaseste si pe laptopurile Lenovo LOQ bazate pe Intel, mentine procesoarele mai reci, consumand pana la 15 W de energie suplimentara in modul Extreme, mentinand in acelasi timp temperaturile de la suprafata laptopurilor cu pana la 2C mai scazute si reducand zgomotul ventilatorului cu pana la 2dB fata de ultima generatie.

Cipul Lenovo LA1 AI prezent pe toate laptopurile Lenovo LOQ ofera si mai multa putere, alimentand Lenovo AI Engine+ prin Lenovo Vantage pentru a regla dinamic puterea laptopului, curbele ventilatorului si alte setari din mers, maximizand performanta in functie de sarcina specifica pe care utilizatorii o au de indeplinit. Aceasta tehnologie permite laptopului Lenovo LOQ 15IRX9 de 15 inch sa genereze un TDP maxim de 160 W in modul Extreme, mai mult decat suficient pentru a juca majoritatea jocurilor, fie ca este vorba de titluri AAA sau de lansari indie.

thumbsFoto: Lenovo LOQ 15AHP9

Sursa: Lenovo Romania

Articolul Lenovo lanseaza noile generatii de echipamente de gaming din ecosistemul Legion apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare