×

Economic

De la 70.000 de obuze produse inaintea razboiului din Ucraina la 700.000 pe an in 2025. Gigantul...

De la 70.000 de obuze produse inaintea razboiului din Ucraina la 700.000 pe an in 2025. Gigantul german din domeniul apararii Rheinmetall isi multiplica in forta fabricile din Europa

19.04.2024, 17:00 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ingrijorata in legatura cu situatia din Ucraina si Rusia, Lituania, fosta re£publica sovietica, astazi membra a UE si NATO, se reinarmeaza si a decis sa construiasca o unitate de productie de obuze de artilerie de 155 mm, proiectul fiind incredintat celui mai mare produ£cator de arme german, Rheinmetall.

Locatia uzinei si valoarea inves£titiei vor face obiectul unor negocieri ulterioare intre guvernul lituanian si firma germana. Agentia de presa BNS a indicat totusi ca un teren situat in nordul tarii a fost prezentat.

"Va fi cea mai importanta inves£titie realizata vreodata in domeniul apararii din Lituania", a declarat ministrul litu£anian al economiei Ausrine Armo£naite. In afara acestei uzine din Litua£nia, Rheinmetall a indicat in martie ca intentioneaza sa construiasca cel putin patru uzine in Ucraina pentru a pro£duce obuze, vehicule militare, arme de aparare antiaeriana.

La mijlocul lunii februarie, pro£du£ca£torul german a mai anuntat un acord cu o companie ucraineana pen£tru construirea de obuze de artilerie cu calibrul de 155 mm in Ucraina. Rheinmetall mai construieste in pre£zent o uzina de munitie in Germania, care va incepe sa produca in 2025.

In total, Rheinmetall are ambitia de a produce pana la 700.000 de obuze de artilerie pe an in 2025, fata de 400.000-500.000 in acest an. Inain£tea in£vaziei ruse din Ucraina, acesta nu producea decat 70.000. Rheinme£tall a in£ceput de aseme£nea negocieri cu oficia£lii germani si ucraineni pri£vitoare la construirea unei fabrici de tancuri in Ucraina.

In acelasi timp, Rheinmetall continua sa-si construiasca fabrici in Ungaria. Recent, compania a inceput constructia unei fabrici de 63 milioane de euro acolo, aceasta fiind cea de-a patra baza a companiei germane din Ungaria.

In Romania, Rheinmetall a anuntat achizitia producatorului de componente de vehicule militare Automecanica Medias.

Razboiul din Ucraina a transformat gigantul german intr-un jucator cheie in comertul mondial cu arme, acesta devenind unul dintre cei mai importantti furnizori de arme ai Europei.

Iar cu razboaiele din Ucraina si dintre Israel si Hamas dand putine semne ca se apropie de sfarsit, Rheinmetall se asteapta ca vanzarile si marjele de profit sa-i creasca in continuare in acest an, potrivit The Wall Street Journal.

Vanzarile sunt asteptate sa atinga pragul de 10 miliarde de euro, pentru prima data in istoria companiei, semnaland increderea managementului Rheinmetall ca tensiunile geopolitice vor continua sa se traduca in comenzi in lunile urmatoare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare