×

Politic-Social

Comprimante si fiole cu fentanil si ketamina, pregatite intr-un laborator clandestin. Marfa...

Comprimante si fiole cu fentanil si ketamina, pregatite intr-un laborator clandestin. Marfa traficantilor, ridicata in urma unor perchezitii in Cluj

29.03.2024, 13:18 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - Serviciului Antidrog, impreuna cu procurorii DIICOT - Structura Centrala si cu cei ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, au pus in aplicare 13 mandate de perchezitie domiciliara in judetul Cluj, la locuintele si sediile unor societati comerciale folosite de membrii grupului infractional, cercetati pentru constituirea unui grup infractional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc, trafic ilicit de substante dopante cu grad de mare risc (in forma continuata), precum si trafic de droguri de mare risc.

"In urma activitatilor, au fost descoperite si ridicate peste 16 kilograme de substanta alba pulverulenta, 5 recipiente gradate din sticla si palnii din plastic destinate producerii substantelor dopante si 15 recipiente de mari dimensiuni ce contin substante lichide despre care exista banuiala rezonabila ca ar fi fost folosite pentru producerea de substante dopante ori psihoactive. De asemenea, au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 11.146 de comprimate ce contin substante dopante cu grad mare de risc, 721 de fiole si sticlute ce contin substante dopante cu grad mare de risc, o fiola Fentanil, 2 fiole Ketamina, 2 pliculete din material plastic avand in interior o substanta pulverulenta, 4 arme cu aer comprimat, 50 de cartuse de calibru 10 mm, 13 telefoane mobile, un autoturism, cu o valoare de piata de peste 40.000 de euro,10 ceasuri de lux, 39.678 de lei, 32.580 de euro si 500 de dolari americani, precum si alte mijloace de proba", transmite, vineri, DIICOT, in urma perchezitiilor care au avut loc miercuri.

Din cercetarile efectuate a reiesit ca, la inceputul anului 2023, persoanele cercetate ar fi constituit, in municipiul Cluj - Napoca, un grup infractional organizat cu scopul de a procura, produce, depozita si vinde substante dopante cu grad de mare risc, in schimbul unor sume importante de bani.

Totodata, banuitii ar fi oferit clientilor si "consultanta" cu privire la modul de administrare a substantelor (parte dintre acestea ascunse intr-o sala de fitness), ignorand cu desavarsire riscurile pentru sanatatea consumatorilor.

De asemenea, a fost descoperita o locatie care ar fi fost utilizata ca laborator clandestin pentru producerea substantelor dopante.

Procurorii au dispus retinerea a 5 persoane cercetate pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc, trafic ilicit de substante dopante cu grad de mare risc (in forma continuata), precum si trafic de droguri de mare risc.

Joi, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bucuresti a dispus arestarea preventiva a uneia dintre persoanele retinute si masura controlului judiciar fata de celelalte patru.

Impotriva incheierii, cu referire la ultima dispozitie a instantei, procurorii DIICOT - Structura Centrala au formulat contestatie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare