×

Externe

Dupa Franta, Marea Britanie este amenintata de Rusia. Zaharova: ,,Putem lovi orice obiective...

Dupa Franta, Marea Britanie este amenintata de Rusia. Zaharova: ,,Putem lovi orice obiective militare si armament britanic in Ucraina"

23.05.2024, 16:52 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Zaharova a declarat reporterilor ca daca Ucraina va folosi arme furnizate de Marea Britanie pentru a ataca Rusia, atunci exista riscul ca tinte britanice sa fie vizate ,,pe teritoriul Ucrainei si dincolo de granitele sale", noteaza agentia Reuters .

Acest avertisment din partea Mariei Zaharova a fost mentionat pentru prima data la inceputul acestei luni, atunci cand ministrul britanic de externe, David Cameron, a declarat ca Ucraina are dreptul de a folosi arme furnizate de Londra pentru a lovi tinte din interiorul Rusiei. Ucraina a folosit rachete britanice Storm Shadow pentru a tinti cu succes situri militare rusesti din Crimeea, potrivit CNBC.

Referindu-se la remarca ministrului Cameron ca Ucraina va decide daca va folosi sau nu armele britanice furnizate de Londra, Maria Zaharova a declarat reporterilor: ,,A fost o tentativa nereusita de auto-PR? Sau a dat inapoi de la pozitia oficiala a Londrei?", scrie CNBC .

,,Am tras totusi concluzii din acest caz. Am inregistrat acest caz ... am spus direct ca, drept raspuns la loviturile cu arme britanice impotriva teritoriului tarii noastre, putem lovi orice obiecte militare si armament britanic in Ucraina si dincolo de aceasta".

La inceputul lunii mai, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat, in cadrul unei conferinte, ca trupele franceze trimise in Ucraina vor deveni tinte legitime pentru Moscova. Ideea trimiterii de trupe franceze in Ucraina a fost lansata de presedintele francez Emmanuel Macron, in luna februarie, atunci cand a afirmat ca nu exclude aceasta varianta. Declaratia a starnit controverse la nivel international, in randul oficialilor, iar unii dintre ei s-au delimitat de aceasta posibilitate.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare