×

Politic-Social

Ministrul Apararii a discutat cu compania americana Lockheed Martin despre inzestrarea si...

Ministrul Apararii a discutat cu compania americana Lockheed Martin despre inzestrarea si modernizarea Armatei

23.05.2024, 18:00 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Tilvar a primit joi, la sediul MApN, vizita delegatiei companiei americane Lockheed Martin, condusa de vicepresedintele pentru afaceri internationale, J.R. McDonald, in marja celei de-a IX-a editii a Black Sea Defense and Aerospace Exhibition/ BSDA.

Ministrul a evidentiat importanta pe care Romania o acorda domeniului inzestrarii si modernizarii capabilitatilor de aparare din dotarea Armatei Romaniei, precum si relatia excelenta de cooperare dintre companiile din industria de aparare autohtona si compania "Lockheed Martin".

"Cu fiecare program de inzestrare cu echipamente de inalta tehnologie pe care il planificam, urmarim implicarea la maximum posibil a industriei nationale de aparare, care, prin colaborarea cu companiile importante la nivel mondial, care pot transfera tehnologie si know-how, are sansa de a se moderniza in acelasi timp cu Armata Romaniei", a spus ministrul apararii nationale.

De asemenea, a fost accentuata necesitatea continuarii dezvoltarii infrastructurii si prioritatea integrarii tehnologiilor de ultima generatie in dezvoltarea capabilitatilor de aparare viitoare.

In ceea ce priveste Centrul de instruire F-16, ministrul Tilvar a apreciat rolul relevant al acestuia in intarirea parteneriatelor internationale, in scopul contracararii amenintarilor din regiune.

Angel Tilvar a evidentiat buna colaborare dintre Fortele Aeriene Romane, Ministerul olandez al apararii si compania Lockheed Martin in infiintarea si operarea Centrului European de Instruire F-16 de la Fetesti si facilitarea cresterii interoperabilitatii dintre aliati.

"Aceasta cooperare solida asigura o pregatire complexa, in conformitate cu standardele internationale, si reprezinta un pas important in sustinerea pregatirii pilotilor care sa opereze aeronavele F-16, esentiale pentru securizarea spatiului aerian national si aliat aici, pe flancul estic", a subliniat ministrul apararii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare