×

Politic-Social

Pamantul nu ar fi singurul care gazduieste viata. O alta planeta, descoperita de cercetatori, ar...

Pamantul nu ar fi singurul care gazduieste viata. O alta planeta, descoperita de cercetatori, ar putea face acelasi lucru

23.05.2024, 21:07 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Warwick, care au facut parte dintr-o echipa internationala de cercetare, au descoperit o planeta, in apropiere de Pamant, care ar putea fi capabila sa gazduiasca viata umana, noteaza BBC .

Lucrand impreuna cu NASA si Agentia Spatiala Europeana, acestia au declarat ca temperatura de pe planeta Gliese 12b este de aproximativ 42 de grade, iar acest lucru ar semnifica faptul ca ar putea fi locuibila de catre oameni. De fapt, este una dintre putinele planete cunoscute pe care oamenii ar putea teoretic supravietui.

Planeta descoperita este de culoare rosie, rece, situata in constelatia Pesti si primeste de 1,6 ori mai multa energie de la steaua sa decat primeste Pamantul de la Soare, a precizat universitatea.

,,Ar fi inconfortabil pentru un om, dar modul in care definim "locuibilitatea" este ca la suprafata planetei ar putea exista apa lichida, ceea ce in acest caz ar putea fi", spune Larissa Palethorpe de la Universitatea din Edinburgh, una dintre membrii echipei care a facut aceasta descoperire.

Ea si echipa implicata in aceasta cercetare au folosit satelitul Transiting Exoplanet Survey Satellite al NASA, cunoscut sub numele de TESS, pentru a observa planeta care orbiteaza in jurul stelei sale. A fost nevoie de mai putin de un an pentru a-i calcula dimensiunea, temperatura si modul in care se misca.

,,Planete precum Gliese 12b sunt putine si indepartate intre ele, asa ca faptul ca putem examina una atat de indeaproape si sa aflam despre atmosfera si temperatura ei este foarte rar", a declarat aceasta, potrivit Sky News .

Urmatorul pas este ca echipa sa examineze atmosfera planetei si sa afle daca aceasta este similara cu cea a Pamantului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare