×

Politic-Social

RO-WINE Festival deschide o editie de primavara spumoasa 24-26 mai, Fratelli Studios, Bucuresti

RO-WINE Festival deschide o editie de primavara spumoasa 24-26 mai, Fratelli Studios, Bucuresti

22.05.2024, 16:10 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Sampanii de colectie si vinuri de 100 de puncte la RO-Wine

Vineri, in intervalul 14:00 - 20:00, dar si sambata si duminica, in intervalul 12:00 - 20:00, personalitati consacrate in lumea vinului vor prezenta vizitatorilor etichete de referinta ale unor vinuri ce au acumulat, de-a lungul anilor, aprecierile juriilor de specialitate, dar si ale publicului iubitor de vinuri de calitate.

Marinela Ardelean, Dame Chevalier de L'Ordre des Coteaux de Champagne va sustine doua degustari cu sampanii de colectie printre care Dom Perignon Millesime 1983 si Piper-Heidsieck Rare Millesime 2008. Seara de vineri e dedicata unei ocazii unice de a degusta vinuri remarcabile din Franta, S.U.A., Chile si Argentina, unite de faptul ca toate au fost notate cu 100 de puncte de unii dintre cei mai importanti critici de vin din lume, Robert Parker si James Suckling.

Veti fi impresionati sambata de o selectie exigenta a unor vinuri de top din Bordeaux, reprezentand cateva dintre cele mai importanti reprezentanti ai acestei denumiri de origine controlata: Pauillac, Margaux, Pomerol, Saint-Estephe, St. Emillion si altele, prezentate de Melissa Maslon, Export Manager CVBG Bordeaux.

Si, pentru ca istoria si cultura vinului sunt strans impletite cu povestea uleiului de masline, Institutul de Comert Exterior al Italiei (ICE) va organiza un masterclass in care participantii vor avea posibilitatea sa diferentieze si sa aprecieze atributele unui ulei de masline autentic si de inalta calitate. Prezentarea va fi sustinuta de Edoardo Nati de la UNAPROL, o asociatie care reuneste peste 100.000 de producatori de ulei de masline de mare calitate.

RO-Wine Bucuresti: Zone tematice pe o suprafata de 5000 mp2

RO-Wine Bucuresti se va desfasura pe o suprafata generoasa de 5000 mp2, oferind vizitatorilor o experienta unica si memorabila in Romania. Evenimentul va cuprinde mai multe zone tematice, dedicate diferitelor aspecte ale vinului si gastronomiei.

Studio 1: Vinuri premium din Romania si Republica Moldova

Peste 50 de producatori de vinuri premium din Romania si din Republica Moldova isi vor prezenta vinurile in sala principala a locatiei. Aceasta zona este perfecta pentru a descoperi o varietate de vinuri romanesti si moldovenesti de cea mai inalta calitate.

Studio 2: O calatorie culinara prin Italia

Intr-o atmosfera de poveste, iubitorii de produse enogastronomice italiene vor putea descoperi vinuri si produse gourmet, prezentate in parteneriat cu Agentia Italiana pentru Comert Exterior - ICE. Pregatiti-va sa va bucurati de aromele si gusturile autentice ale Italiei!

Studio 3: O selectie extraordinara de vinuri internationale

Inaugurata anul trecut si dedicata exclusiv vinurilor de import, in aceasta zona 16 importatori vor oferi vizitatorilor o selectie extraordinara de vinuri internationale, unele prezentate pentru prima data in Romania. Aceasta zona este perfecta pentru cei care doresc sa exploreze vinuri din diverse regiuni ale lumii.

Area Masterclass: Descopera tainele vinului

In aceasta sectiune vor avea loc masterclass-urile RO-Wine. Experti renumiti in domeniul vinului va vor ghida prin degustari si va vor dezvalui tainele vinului.

Intreaga atmosfera a evenimentului va fi completata de gradina si terasa locatiei, unde vor avea loc sesiuni live de gatit, experiente VIP si sesiuni de networking.

Gourmet si delicii culinare de la Macromex

Macromex, partenerul festivalului RO-Wine, a pregatit special pentru acest weekend mai multe delicii gourmet de exceptie. Intr-un spatiu generos care va cuprinde 5 standuri expozitionale, vizitatorii vor putea descoperi meniuri adaptate pentru locatiile HoReCA, sesiuni live de gatit sustinute de 4 bucatari exceptionali.

Selectia gourmet va fi completata de cafeaua de specialitate Constantin Coffee, oferind astfel participantilor o calatorie enogastronomica completa.

Accesul la RO-Wine este gratuit pentru toti profesionistii din industria HoReCa care s-au inregistrat online, completand formularul: https://romaniawinefestival.com/hctcj/

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare