×

Zf 24

Alphabet, compania-mama a Google, este pe cale sa depaseasca o capitalizare de 2.000 de miliarde de...

Alphabet, compania-mama a Google, este pe cale sa depaseasca o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari dupa ce a anuntat rezultate peste asteptari, primul dividend din istorie si rascumparari de 70 mld. dolari. Actiunile au urcat cu 13% in after-hours

26.04.2024, 08:01 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Alphabet, compania-mama a Google, a raportat venituri mai mari cu 15% in primul trimestru fiscal din 2024 si a anuntat primul dividend din istorie, de 20 de centi pe actiune, alaturi de o rascumparare de actiuni in valoare de 70 de miliarde de dolari, sustinuta de o crestere a veniturilor in principalele sale linii de afaceri.

Veniturile au crescut la 80,5 miliarde de dolari, de la 69,8 miliarde de dolari in urma cu un an, depasind asteptarile analistilor, de 79 miliarde de dolari, potrivit unui document depus joi, scrie FT. Profitul pe actiune a ajuns la 1,89 dolari, in crestere de la 1,17 dolari anul trecut si depasind estimarea medie de 1,53 dolari.

Actiunile au urcat cu pana la 13% in tranzactiile de dupa orele de tranzactionare, pozitionand Alphabet pentru a adauga peste 250 de miliarde de dolari la capitalizarea sa de piata si a depasi 2 miliarde de dolari, unde s-ar alatura colegilor din "Cei sapte magnifici" Microsoft, Apple si Nvidia. De asemenea, Microsoft a raportat joi venituri mai bune decat se astepta.

Directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, a declarat ca trimestrul a reprezentat o "performanta puternica din partea Search, YouTube si Cloud" si ca Google a fost "bine pusa la punct cu era noastra Gemini", referindu-se la modelul sau de limbaj mare de inteligenta artificiala generativa.

"Pozitia noastra de lider in cercetarea si infrastructura de inteligenta artificiala si amprenta noastra globala de produse ne pozitioneaza bine pentru urmatorul val de inovatie in domeniul inteligentei artificiale", a adaugat el.

Dividendele din primul trimestru sunt in valoare de aproape 2,5 miliarde de dolari, iar consiliul de administratie a declarat ca "intentioneaza sa plateasca dividende trimestriale in numerar in viitor", o schimbare simbolica de politica pentru gigantul tehnologic, care pana acum a folosit doar rascumparari de actiuni pentru a returna bani investitorilor. De la inceputul lui 2024 actiunile Alphabet au plus 24%. Compania are acum o capitalizare de 1.950 mld. dolari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare