×

Burse

Bursa. Transelectrica a prelungit mandatele membrilor provizorii ai directoratului cu inca cinci...

Bursa. Transelectrica a prelungit mandatele membrilor provizorii ai directoratului cu inca cinci luni. Stefanita Munteanu, presedinte

22.05.2024, 14:38 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Operatorul sistemului energetic national Transelectrica (simbol bursier TEL) a anuntat la Bursa de Valori Bucuresti ca membrii directoratului si presedintele au fost numiti in sedinta din 22 mai 2024, avand in vedere ajungerea la termen in data de 24 mai 2024 a mandatelor de membri provizorii.

"In temeiul Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa, se desemneaza in calitatea de membri provizorii ai Directoratului domnii: ¬ Stefanita MUNTEANU, ¬ Catalin Constantin NADOLU, ¬ Florin Cristian TATARU, ¬ Bogdan TONCESCU", scrie Transelectrica.

Consiliul de Supraveghere l-a ales pe Stefanita Munteanu ca Presedinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer - "CEO". Mandatul membrilor directoratului are o durata de 5 luni incepand cu data de 25 mai 2024.

"Durata mandatului nu va depasi data finalizarii procedurii de selectie a membrilor Directoratului Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA in conditiile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, aprobata cu modificari si completari, daca procedura se va finaliza in interiorul acestui interval", completeaza compania.

Transelectrica a incheiat primul trimestru din 2024 cu un profit net de 103 mil. lei, in crestere cu 29% fata de perioada similara din 2023, in timp ce veniturile operationale au ajuns la 532 mil. lei, plus 7% an/an.

Transelectrica are 2,3 mld. lei capitalizare si este controlata in proportie de 58,7% de statul roman, prin Secretariatul General al Guvernului. Actiunile TEL se tranzactioneaza in urcare cu 4,3% de la inceputul anului, pe fondul unor tranzactii de 64,4 mil. lei, arata datele BVB.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare